|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
stigo novi komp a s njim i pistanje! :)
ovak, konfa je u sigu. danas sam sve sastavio. instalirao drivere, zakrpe,windowse, sve. i sve super radi. sve je divno bajno, JEBENO brzo, ali... pisti. pc speaker neprestano pisti. AN7 POST na maticnoj ne pokazuje nikakav kod greske (provjerio sam u manualu), ali ovaj pisti. i jeb'ga, morao ga usutkat tako sto sam izvadio konektor s maticne od pc speakera. Na kompu nema nikakvih anomalija, u biosu sve ok, sta bi ovo moglo bit? mislim, ocito da mu "nesto smeta". Eto, vlasnici AN7 ploca i ostali znanci...help. btw, kolika bi trebala bit normalna temperatura mog procesora sa Spire SuperRock coolerom u Everpower kucistu gdje rade svi ventovi. (meni je trenutno 53, do 56 full). na njemu je artic silver 3. meni se to cini previse... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Pisti ili vise kao krci kad mices misa? Ako je ovo drugo bilo mi je na prosloj ploci, nakon sto nmi s eje zaledio program od Leadtek winexpert kartice, Clean c-mos nis nije pomagalo..dok ga jednom nisam restartao, i prestalo je i vise se nikad nije ponovilo...
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
(°_°)
|
a da nije greska u speakeru? il je pokvaren, il su zicice na konektoru zamjenjene :confused: wild guess
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Fataj Tora-on ima takvu. Mislim da mi je bio pričao da je neki jumper već tvornički čudno i krivo postavljen, CMOS mislim...na 2-3 umjesto 1-2... Ak se dobro sjećam, pogledaj si to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
provjeri da ti nije warning temp u biosu postavljen prenisko, a temp pogledaj u biosu, jer ako sam dobro skuzio pisti ploca, dakle tocne temp zbog kojih bi se mogo bunit mozes vidjeti tamo |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Administrator
|
Sory, sad sam tek vidio post. 1. Provjeri kako ti stoji jumper za clear comos. Naime tvornički na mojoj je bio postavljen na reset BIOS, a ne na položaj 1-2. Na stranim forumima sam pronašao da uzrokuje čudne temperature, nagla skakanja istih, voltažu od proca po deafaultu pokazuje 1.85 itd....Znači to prvo. 2. qGuru nema mogučnost (za sada, suport je odgovorio da bude sređeno s sljedečim verzijama BIOSA) postavljanja broja okretaja ventova na manje od 2000 okr/min, što konkretno znači da moj sistem fan i CPU fan vrteči se na 1500, odnosno 1800 okr/min uzrokuju to tvoje pištanje, jer qGuru detektira manjak okretaja. Sređeno isto kao i ti, čupanjem kontakata od PC speakera. Ionako ničemu ne služi. 3. Obavezno stavi najnoviji BIOS. 1.3 činimi se, on sređuje neka čudna ponašanja BIOSA kod oca on the fly. Eto, toliko javi se. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
da malcice otmem temu, otkad sam kupio novi seagate i kad otvorim kantu i iskopcam ventilatore odn. napravim totalnu tisinu... e onda se pomicanjem misa cuje lagano pistanje... nemres belivit ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
thnx tor, probat cu veceras, pa ti javim... sto se tice novog biosa, vec sam ga x puta pokusao skinut sa www.abit.com.tw ,ali bezuspjesno, nest im nije ok sa serverima (valjda su pretrpani) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Administrator
|
http://fae.abit.com.tw/eng/ Tu probaj. I skini novi qGuru kad si već tamo (1.8). |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
update! ![]() stavio sam novi bios. 1.13 ; i to preko FlashMenua, genijalna stvar. ali i dalje on pisti tak da sam ga iskljucio. izgleda da je jednostavno neki jos nerjesen bug. valjda ce u sljedecem updateu biti ispravljen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Administrator
|
Citiraj:
![]() Na koliko ti se vrte ventovi, jel ti variraju voltaže? Ak ti je neka od vrijednosti premala to polje ti se zacrveni u qGuruu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Administrator
|
Ajd, glavno da je riješeno. |
![]() |
![]() |
|