|
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Jesi li provjerio u Control Panel>Device manager> IDE ATA/ATAPI controllers>desni klik na secondary i primary IDE channel>preperties>advanced settings>i vidi je li ti u DMA modu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
@MarkoG & Ice Demon - navesti točan model prže, firmware, medij (brend i MID kod - očitati programom Nero CD-DVD Speed - link za skinuti), i softver za snimanje. Zatim provjeriti je li uključen DMA mod za IDE uređaje. Ako je prža 18x potreban je 80-žilni (UDMA66/100) kabel. Navesti koje napajanje imate. Pokušati snimiti DVD na maksimalnoj dopuštenoj brzini programom Nero CD-DVD Speed - možete snimiti image datoteku (.nrg ili .iso) ili snimiti nasumične podatke (oboje opcijom Create Disc). Sačuvajte screenshot nakon snimanja i postajte ga. Prije snimanja istim programom napravite burst rate test (otvoriti program, ubaciti neki nasnimljeni DVD, tipka F6) i postati rezultat ovdje. Ako imate više optičkih uređaja, pazite da prvo odaberete ciljani. Ovo će nam sve pomoći da utvrdimo problem. ![]()
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Model DVD+RW/-RW/RAM LG GSA-H30N Dual Layer, SATA, 18x, bulk, black Driver date: 1.7.2001 Driver version: 5.1.2535.0 Firmware: 1.01 Medij: Ritek MID: RITEKG05 Softver koji koristim je Nero 7.10.1.0 Ultra Edition Ne treba mi 80-žilni kabel????? Imam SATA pržilicu Napajanje je OCZ GameXStream 600W Evo i slike prženja (nije mi se dalo čekat pol sata) [img=http://img501.imageshack.us/img501/4028/untitledjw8.th.png] Evo i u burst modu ![]() Zadnje izmijenjeno od: MarkoG. 20.08.2007. u 13:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Ono za 80-žilni kabel odnosilo se na Ice Demon-a. Ovako, medij je šrot, ali vrlo je mala vjerojatnost da je do medija, jer u načelu LG prže 8x i brže medije snimaju minimalno na 4x, ne ide sporije. Problem bi mogao biti u dotoku podataka, ali to je isto malo vjerojatno jer imaš brz komp i brz hard. problem je najvjerojatnije u prijenosu podataka dakle između harda i prže, jer ti prža u burst modu dobiva samo 4 MB/s a trebala bi oko 25 (za 16x prženje, UDMA33) odnosno 35-40 (18x prženje, UDMA66 ili SATA). Najvjerojatnije nekompatibilnost prže i ploče ili prže i Windowsa (da ne koristiš možda Vistu?). Prvi korak - update firmware-a na verziju 1.03 (1.02 rješava neke probleme s Vistom, a 1.03 probleme s nekim pločama) pa bi to moglo pomoći. Ako ne pomogne - promjena i provjera kabela, pa eventualno prčkanje po driverima.
![]() |
#10 |
Moderator
|
Drago mi je čuti. Bez obzira na to, svakako preporučam upgrade firmware-a. Naravno, ako znaš kako se to radi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
ThinkPad Hunter
Datum registracije: Oct 2006
|
Kod ata optičkih pomaže ako se reinstalira kontroler (primary/secondary)...znači uninstall/remove i restartat komp da ga ponovno digne i sve 5. Ja tako riješio problem par puta... ![]()
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
stavio sam 1.3 verziju firmware-a, znam ga stavit ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|