|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2007
|
problem, pomoc
ne znam sto mi je s kompjuterom, odjednom nesto pucketa kad rolam s misem iili kad palim browser ili internet...nemam pojma sta mu je...i ona mala crvena lampica se pali kad pucketa....ne mogu bas dobro objasniti o cemu se radi, ali recimo da je slicno kao kad negdje dolazi do kratkog spoja...ako me kuzite. sta da radim? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Zrinka, dobrodošla, ali pročitaj pravila. Čim postaš u ovaj podforum, svjesni smo da imaš problem, pa je preporuka imati bolji naslov. Nadalje, nedostaju ti informacije o kompjuteru, matična ploča ploča i poglavito napajanje. Ako negdje dolazi do kratkog spoja, ti ne bi mogla više koristiti taj kompjuter. Prvo ti je najvažnije odrediti od kuda dolazi zvuk. Vrlo vjerojatno je to zavojnica na matičnoj (pošto spominješ scrollanje miša). Može biti također i neki ventilator ili hard disk, pošto baš nisi bila preciznija u opisu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
|
ispricavam se na pogreskama a sto znaci rosta? i sta sad? trebam ga ne koristit, zvati nekog majstora? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() od sinoc... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Meni se to nekak čini da je zavojnica na matičnoj ili hard disk. HDD mi je manja vjerojatnost jer on ne grebe kad scrollaš samo. Takvi su slučajevi bili češći na matičnoj, pogotovo kad ih se optereti. A s ćime bi mogla opteretiti? Ajde probaj sa Super PI-jem, nekako mi se čini najjednostavniji. http://www.xtremesystems.com/pi/super_pi_mod-1.5.zip skini fajl, otpakiraj, pokreni super_pi_mod.exe, u alatnoj traci odaberi Calculate (ili stisni ALT+C) i odaberi 2M ili više (više->duže traje) i ako čuješ taj isti zvuk, onda je matična u pitanju i to je do nje same. Osim što nervira, ne bi trebalo biti predmet strahovanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Moderator
|
Takvo što se meni događalo na staroj Chaintekici, ali nije bilo toliko glasno da je baš toliko smetalo. Uglavnom, ne bi smjelo od toga ništa biti računalu. Probao popravljati nisam takvo što na matičnoj, tako da što dalje - neznam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
hocu ja to znat ![]() sumnjam...znaci moram naci nekog tko zna gdje su uopce te zice ![]() hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Vidiš ovo kaj je zaokruženo na ovoj slici? http://images.google.hr/imgres?imgur...icial%26sa%3DG E to trebaš nać i prelakirati... Ako neznaš koja je točno zujala prekaliraj iz sve, i ne štedjeti na laku, kupi si neki jeftini za to... ![]()
![]() |
#17 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
ljudi ja je baš i ne bi nagovarao na takav potez..da nebi bilo..."prelakirala sam podosta toga..sada mi se komp nece upaliti" ![]() nije da govorim da je cura glupa..naprotiv...samo kažem da ne bi bilo.. zrinka..daj ajde onda rađe pozovi nekog kog znaš i taj isti zna napraviti ovo o čemu se priča ovdje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
|
uh...misa mu...kud ne zivim u ZG-u, sad bih ja nekog od vas pozvala da to napravi dok ja ![]() ![]() salim se, pogledat cu, ako ne znam necu petljat bezveze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Beskorisna bitanga...
|
Pa baš mi i nije jasno kaj bi to trebala greškom premazat lakom pa da komp ne radi nakon toga, još nisam čuo da je nekome od viška izolacije nešto crklo... ![]() Ali ako ne želi riskirati ima tu na forumu dosta ekipe iz OS koja bi ziher rado došla na kavu i rješlia problem... ![]() Edit: Vidim Hamm me pretekao... ![]() Ono samo postaš... ![]() ![]() ![]() I to je to... ![]()
![]() |
#21 |
Pod naletima kopita zla
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
prcknedl
|
Hm, jedino bi probilo ako ima neki "metallic" lak s cesticama metala u sebi...?? Mozda. No nisam pametan za lakove za nokte... ![]() Najbolje (najsigurnije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Registered User
|
decki moji ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Beskorisna bitanga...
|
To se vjerojatno lak malo prži pa to pucketa... Trebalo bi prestati ubrzo... ![]() Btw eto vidiš - prvi "hardcore hardware geek" zahvat kakvog mnogi na ovom forumu nisu nikad izveli... ![]() Sljedeći korak - lemljenje po matičnoj... ![]()
![]() |
#26 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|