|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
Vista i zvuk
Pozdrav svima! Ovako, instalirao sam Vista Ultimate i imam problema sa zvukom. Zvucna kartica mi je integrirana na maticnoj ASrock Alive SATA2-GLAN,sAM2,DDR2. U Device manageru mi je usklicnik kod Sound, ali ni preko CD-a od maticne ni preko windows update nemre nac drivere. Molio bi nekog da mi pomogne... Fala puno unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Pa kaj nema na Asrockovom siteu driver za skinuti? Stvarno bi me čudilo da nema ali ako je tako pogledaj si u manualu od matične koji je ALC kodek u pitanju i odi na Realtekov site i skini si tamo drivere za njega, zadnji su dosta dobri izgleda i prestali su bananirati Vistu...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
ima na njihovoj stranici i skinuo sam r 1.62 i r1.72 drivere i nijedan nije dobar...barem meni ne radi... EDIT: pod sound u control panelu mi i dalje pise: No audio devices are installed Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 23.08.2007. u 16:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
|
Dakle tvoja ploča kolko vidim ima - Realtek ALC888 7.1 channel High Definition Audio CODEC dakle... http://www.realtek.com.tw/downloads/ I opališ srednju rubriku... I unutra imaš 1.73 HDA drivere...
![]() |
#5 |
Registered User
|
u device manageru mi je usklicnik pod Sound - Realtek high definition audio i dole pod System devices - High definition audio controller. ak nekaj pomaze to... fala EDIT: sad si skidam to kaj si mi rekao. hvala u svakom slucaju. nadam se da ce radit s tim ![]() Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 23.08.2007. u 16:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
|
A čuj moralo bi, ako neće ni s njim raditi onda ti nekaj s Vistom ne valja i morat ćeš se za nju prvo pobrinuti dakle sve patcheve naskidati i eventualno one bate patcheve za compatibility & performance...
![]() |
#7 |
Registered User
|
kad si vec tu da te pitam dok se ovo skida, mozes mi molim te rec jel mogu ikak maknut ono da me svaki put pita kad otvaram winrar ili neke setupe? ono allow svaki put moram kliknut....jel mogu to nekak maknut? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Beskorisna bitanga...
|
Možeš ali time ti se značajno smanjuje sigurnost sustava... Inače ako oćeš start-> run-> msconfig -> tools -> disable UAC i reboot i to je to...
![]() |
#9 |
Registered User
|
fala, ali necu onda... inace, ne radi opet. snimio sam taj 1.73 i opet ne radi. u device manageru mi je i dalje usklicnik na istim mjestima. ne znam kaj da radim...sad je sam nasao new hardware i instalirao nekaj al opet ne radi. kad mu kazem da ode na windows update po software onda veli da je novi ovaj kaj imam. ne znam...fala ti na pomoci u svakom slucaju. sve patcheve kaj sam imao na windows update sam vec instalirao. ne znam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Daj mi samo reci, jesi instalirao ono od Microsofta za HD Audio ? Znam da ima neki vrag koji se treba instalirati da bi HD audio radio, i na XP-u i na Visti. Nemrem se sad točno sjetiti kak se zove... EDIT: Moj bed, Vista to ima po defoltu, a mislio sam na ovo: http://support.microsoft.com/kb/888111 Jesi probao da Vista sama potraži na netu drivere ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
ne znam kaj je ovo gore kaj si prvo napisao, al kad kazes da to vista ima po defaultu onda nije ni bitno. kaj se tice toga da sam trazi drivere to nikak nemrem nariktat u windows update. nema onak lijepa podjela kaj hoces trazit ko na xp. kad mu kliknem na trazi updatee onda mi uvijek nade iste language packove. ne znam kak da mi kazem da trazi samo za hardware...please smisli nekaj. ipak si ti moderator ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
Ako imaš vremena i volje, isprobaj neki drugi OS, tipa XP pa vidi jel radi uopće integrirana zvučna kartica. Zapravo, ako imaš neki Live Linux CD, probaj njega bootat pa vidi jel radi zvučna. Ja znam da sam sa starim Knoppixom mogao slušati pjesme sa laptopa od starog bez problema. Nemaš stari hardver nit nešta posebno, trebalo bi sve raditi kako spada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
sad sam upalio managera i kaze mi No audio driver. ak to nekaj pomaze ![]() EDIT: radi mi zvucna ziher jer sam do danas imao XP i sve je radilo skroz normalno. tak da nije do zvucne... Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 23.08.2007. u 16:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
A šta ti kaže kad klikneš na taj device u device manageru ? Šta piše ? No driver installed ili kaj ? Probaj ručno, preko Device managera instalirati drivere, ručno ih nađi ili preko onoga Have Disk (nisam siguran kak se to zove na Visti, ali tak se zvalo u XP-u ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
probao sam svakak. i rucno i automatski i sve. nemrem ono have disk jer mi trazi samo .ino il tak neke fileove za ucitat, a ja imam na desktopu instalaciju bas(setup).kad u device manageru kliknem na taj kaj ima usklicnik onda mogu birat jel hocu preko updatea nac software ili solo na kompu. ak izaberem solo na kompu onda imam gore opisani problem, a ak izaberem windows update onda mi on trazi i trazi i veli da imam up to date software. Iso sam u device manageru sad na uninstall i sad kad mi se digne sistem mi se pojavi desno dole da je naso new hardware. znaci kad mu rucno maknem audio device onda ga kod iduceg dizanja nade al ga opet ne instalira i nikak ga nece. EDIT: ne znam vise kaj bi napravio... jel zna neko mozda nekoga ko bi mi dosao doma to sredit? platio bi normalno...ne znam vise kaj bi...fala vam svima na odgovorima,al nazalost i dalje mi ne radi. nadam se da cete jos nekaj smislit ![]() mozda ujutro ![]() Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 23.08.2007. u 16:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Beskorisna bitanga...
|
Na oinom istom mjestu di si našao tu exe verziju drivera ima i zip verzija koja je raspakirana uredno po folderima i možeš s njom ručno instalirati... Inače windows update != traženje drivera, ako trebaš tražiti driver onda iz device managera ideš na device->properties->update driver->i onda staviš search ili možeš kat ti prepozna hardware i pokrene onaj čarobnjak isto...
![]() |
#19 |
Registered User
|
skinuo sam i tu drugu verziju i otiso u folder vista64(jer imam te windowse)al tam nema nijedan setup. ima samo onaj glavni setup, a taj mi nis ne pomaze. sad mi se na pocetku kad se dignu windowsi pojavljuje Found new hardware.Kad odem da sam preko update trazi onda ne nade nis(kaze failed) i onda krenem rucno(stavim mu da trazi na cd-kliknem HAve disk jer sam sprzio te drivere na CD) i veli da su driveri up to date.Onda bez tog njegovog pokrenem setup od R1.73 i on se zavrsi,komp se restarta i opet je sve isto...fakat vise ne znam...vama je vec dosta, a mozete si onda mislit kak je meni ![]() EDIT1: formatirat cu komp i instalirat vistu ponovo...ne znam kaj bi drugo.mozda se nekaj zeznulo kad sam hrpu drivera instalirao dok nisam naso prave. odmah cu instalirat te prave i nadam se da ce radit...fala vam puno svima, a ak se neko jos nekaj sjeti-bio bih zahvalan... EDIT2: nista...opet je sve isto :-( EDIT3: jel se neko mozda bavi s takvim problemima da mi dode doma i to proba popravit ili jel mozda neko moze nekoga preporucit? ja odustajem...fala unaprijed. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 23.08.2007. u 16:21. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|