|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
q6600 ili e6750?
razlika u cijeni i nije pretjerana, 800kn, pa da li se isplati uzeti q6600, da li je brzi od e6750, da li se moze clockati i koliko? da li se njegov potencijal uopce moze iskoristiti npr. u igricama ili je on vise za poslove, npr. kada vise aplikacija radi istovremeno??? u njihovom cjenovnom rangu je i e6850 ali savjetovano mi je da se on nikako ne isplati, da je daleko bolje ili jeftiniji e6750 ili q6600 iste cijene hvala unaprijed ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
q6600 ako mislis duze vrijeme koristiti taj proc, mislim ak ne mislis mijenjati procesore ko carape jer njihovo vrijeme tek dolazi ![]() al s e6750 isto nemres pogrijesiti ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ovo su kruske i jabuke. Dual core i Quad core. Ne mozes samo tako usporedjivati "koji je brzi". E6750 ce biti brzi u single threaded aplikacijama (i to samo ako je jedna odnosno dvije otvorene), dok ce Q6600 pojest E6750 u multi-processing stvarima, odnosno aplikacijama koje znaju iskoristiti blagodati vise od 2 "procesora", kao i naravno ako vrtis veci broj aplikacija odjednom. Ja osobno bih bez trunke dileme isao na Q6600, ali zato sto mi treba, a ne zbog igara, superpi-a i ostalog. Inace, ako ne mislis stroj koristit za nesto strasno ozbiljno i zahtjevno vjerujem da bi te, kao sto bi uostalom i 80% drugih, zadovoljio jedan E4300 ili E4400, uz Overclock, naravno ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
da, to sam i pretpostavljao, da je sada za 1 aplikaciju bolji e6750, ali isto tako pretpostavljam da ce s vremenom sve vise aplikacija znati koristiti "blagodati" vise od 2 procesora, te da ce za npr. godinu dana biti bolje za isto 1 aplikaciju q6600 nego e6750 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Čiča s tamića
Datum registracije: Jul 2006
|
kao sto je vec dosta puta na forumu spomenuto, za igranje i obicne smrtnike uvrh glave e4400... oba navedena procesora su super kao i 99% ![]()
moj komp no2: Intel Pentium 4 Prescott 2.8GHz @ 3.4GHz, 1GB RAM 400 MHz @ 450 MHz, ASUS P4S800, Club 3D 7600GS AGP @ 470/450, 80GB WDC , 400W MS Industrial moj komp3: Intel Pentium 3 800MHz, 20GB HP HDD, 256 MB SDRAM, 200W CODEGEN PS, NvIdia TNT RIVA 32, MBO:MS-6309 LITE Zadnje izmijenjeno od: PcKinG. 15.08.2007. u 17:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Čiča s tamića
|
moj komp no2: Intel Pentium 4 Prescott 2.8GHz @ 3.4GHz, 1GB RAM 400 MHz @ 450 MHz, ASUS P4S800, Club 3D 7600GS AGP @ 470/450, 80GB WDC , 400W MS Industrial moj komp3: Intel Pentium 3 800MHz, 20GB HP HDD, 256 MB SDRAM, 200W CODEGEN PS, NvIdia TNT RIVA 32, MBO:MS-6309 LITE |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=76132 imaš ovdje dosta toga btw za što ti treba CPU tj čime se prvenstveno baviš
![]() |
#10 |
Premium
|
hvala svima, odluceno ![]() ![]() nekakav zakljucak je bio da mi q6600 zasad jos ne treba, a za godinu, dvije ce q6600 biti losiji medu quad procesorima pa ga se ne isplati sad kupovati ![]() jos jednom hvala svima ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
komp se ne kupuje za dvije godine već za danas ako ti danas treba quad kupit ćeš ga ako ti ne treba nećeš as simple as that ![]()
![]() |
#12 |
Banned
|
pozzz
Vidim da si i ovdje dobio iste odgovore(ja sam to sve pročitao i samo preporučio ono što su ti i ostali savjetovali-preporučili)).Drago mi je što nisam pogrješio sa savjetom.Ako nemaš potrebe za profesionalan i ozbiljan rad trenutno ti nije potreban Q6600 a proc koji sam ti savjetovao savršeno če ti biti dosta"previše" jer stvarno treba znati iskoristiti ukupni potencijal dotičnog.Ja sam inače ispodprosječni korisnik "Moj komp"sustava i večinu vremena provedem u igranju,snimim koji dvd-cd i malo doradim koju fotografiju sa fotoaparata, i visim na internetu"PCE forum-u" znači nema značajnijeg rada-malo se mučim sa clockanjem i to je to.Ali zato ovdje na forumu možeš puno toga naučiti i svi su spremni pomoči pa i neke stvari"doslovno nacrtati" za one manje ili uopče neupučene korisnike"početnike" Kupi preporučeno i uživaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
tocno to cu i napraviti ![]() hvala svima jos jednom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Prečupavi mod
|
I sta si na kraju odabrao, E6750? Mozda ces se poslije tuci po glavi, ali *ebiga, uvijek stignes skoknut po Quad. Mozda i bolje jer ce tek kasnije kod nas doci G0 revizije (malo bolje od trenutne, veci OC i manja potrosnja), a ovi E6750 kod nas su, koliko vidim, G0.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Prečupavi mod
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Prečupavi mod
|
To i ja cekam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Te bun zos britveco!
Datum registracije: Aug 2006
|
meni osobno najdraza stranica za performanse cpu-a: http://www23.tomshardware.com/cpu.html na kratko: izabran je "izzazov" cijena/performansa (manje je bolje) primjer: http://www23.tomshardware.com/charts17/870-873-444.png |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|