|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Cudno paljenje kompa
Jučer sam sastavil novi komp i, normalno, ne radi sve kak treba ![]() Sumnjam na matičnu tj. na PS/2 i USB konektore/porte. Molim pomoć jer nebrem vjerovat da imam probleme s takvim hardwareom... [moj komp] |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Svi naponski konektori uptekani? 24pin, 8pin? Grafa u 2xPCI-e? Sve dobro uštekano? Odstojnici na kućište montirani? Inače bios bi morao beepat ako si spojio zvučnik da mu je skoro bilo kaj osim ploče tako da ako je sve dobro spojeno i svejedno nejde onda je očito ploča...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
koje sam ja sreće... ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
|
J**i ga dešava se da je nešto crknuto "iz kutije" i to ne tako rijetko, zato postoji garancija... Inače ako nema tvoje greške u spajanju onda je očito ploča problem jer Corsair 620w je sigurno i više nego adekvatan za pokretanje tvoje mašine... Jedino da nije kakva nekompatibilnost napajanja i ploče, ali to ti nebi mogao reći napamet dal je, pitaj wolverina tu na forumu, on ti se bavi napajanjima pa zna takve anomalije napamet, iako mislim da i nije to u pitanju neke Asus ploče su nečuvene po tome... Inače vidim da si stavljeo drugi cooler na CPU, provjeri da ti se nije pasta razlijala okolo, posebno ako si stavljao AS5 ili neku sličnu aftermarket pastu sa "metalnim imenom" jer neke znaju radit gadne probleme kad završe di im nije mjesto čak i ako nisu pravi vodiči... I provjeri dal je procesor dobro umetnut kad već skidaš Hipera...
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
USB tipkovnica će raditi tek kada enable-aš USB keyboard i USB mouse u BIOS-u Također postoji mala mogućnost da je PS2 disable-an tj da je jumper na ploči na krivom mjestu. Uzmi manual i pogledaj kako treba biti spojen. No lako moguće da je ploča shebana...
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
|
Hm kaj nebi trebale biti enableane po defaultu na svim novim pločama? Znam da moj bios po defaultu pali USB keyboard i USB moude support jedino se mora jumpere na wake on usb postavit ako oćeš palit preko USB tastature kantu ali to je već druga priča... Čak je i ona Epoxica koju sam imao prije na Socketu A palila USB keyboard po defaultu... Znam to jer ja to uvjek gasim pa... ![]()
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
trebalo bi....
|
|
Oglas
|
|
![]() |