|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
![]() Na ekranu laptopa 15,4“ pri najvećoj rezoluciji (1440x900) je moguće ostvariti refresh rate od samo 60 Hz. Pokušavala sam promijeniti rezoluciju, ali koju god stavim stvar je ista. Opcija „hide modes that this monitor can not display“ je „zamrznuta“, a ionako je ponuđeno samo 60 Hz. Grafička je Radeon X1400 256MB, a OS Vista Business. Kako povećati refresh rate na barem 75 Hz? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Refresh rate na lcd monitoru i obicnom CRT je sasvim razlicit pojam. 60hz na lcd-ima je normalna stvar i nema potrebe za vecim refreshom jer rade na sasvim drugom principu nego obicni katodni.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Kak se ljudi pale na brojke, a niti ne znaju šta znače ![]()
![]() |
#4 |
Treba kaj skurit??
|
Kak su ti i rekli, zaboravi na refresh rate na LCD-u. CRT-i su druga prica i tu ti je potrebno bar 85Hz il jos bolje 100Hz u rezoluciji u kojoj radis u windowsima |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
Zašto me onda nakon kraćeg rada boli glava? Ne odgovara mi truelife ili što? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
mene je boljela prvih tjedan dana kasnije je bilo ok...
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
jel rezolucija nazivna? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Treba kaj skurit??
|
Mene isto kad sjednem za neki LCD napocetku glava boli jer se nisam naviko, al s vremenom prestane. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Bitna stvar kod koristenja LCD-a je prilagoditi osvjetljenje uvjetima u prostoriji. Znaci, ako je u sobi mracno, osvjetljenje LCD-a treba smanjiti na minimum i/ili dodati neku (neonsku) lampu iza njega. Po danu (suncevom) svjetlu se osvjetljenje LCD-a pojaca do kraja. Druga stvar je da tebe mozda smeta prevelika rezolucija za tu velicinu LCD-a. Zbog toga su ti slova sitna pa se oci vise naprezu sto nakon duzeg vremena dovodi do glavobolje. Pokusaj povecati velicinu fonta u Windowsima pa vidi kako ce biti. Jedino to sad mi pada na pamet. Smanjivanje rezolucije na LCD-u nema smisla kao no postavljanje refresh ratea veceg od 60 Hz.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|