|
![]() |
#1 |
Ultrabitchinfast
Datum registracije: May 2006
|
grafa ili napajanje ?
Evo pitanje.. Pogledajte ovaj pad vrijednosti s -5v na 3.55. To je na nvidia remote sensor,, u tom trenutku mi komp poludi..., najcesce igre. Da li je to napajanje ili stvarno grafa... vec neznam u cemu se radi. Sad je barem temp niska vani. Radi ok 2 tjedna i sad mi ses to dogodi. ![]() Moze savjet? __________________
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Ne bih bas vjerovao software-u...mislim da je najbolje fizicki mjeriti napone... ne znam koliko imas iskustva s multimetrom(voltmetrom) no evo ukratko... Uglavnom na njemu stavis podrucje od 20V; naravno pretpostavljam da napajanje uredno radi da ne bi bilo slucajno 220V bilo na izlazu sto je OPASNO PO ZIVOT; oprezno molim; zatim ...crnu(masu) prikljucnicu stavis na kuciste ili u neku crnu zicu od konektora za napajanje a crvenu(zivu) prikljucnicu stavis ili u zutu(12v),ili u crvenu(5V),ili u narandžastu(3.3V) ili u onu prikljucnicu na kojoj zelis mjeriti napon i gledas vrijednosti napona. Tolerancija za zutu je 5% a ostale 4% Skini program prime95 i pokreni test (test opterecuje napajanje)...i gledaj sto se desava sa naponima... Moraju biti unutar tolerancije...nakon par sati ako komp i dalje radi i ako su napon ok napajanje je u redu... Nadam se da sam barem malo pomogao |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Opasno po život? Čiji, jedino možda napajajnja ako ga kratkospoji... ![]() FYI 50V i 50mA je struje koja je opasna po život a neznam kaj to u PSU daje tolko... ![]()
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Mislio sam ako bi koji slucajem probilo 220 na izlaz ali mislim da je to gotovo nemoguce...no recimo da mu uzemljenje nije dobro a na kučištu napajanja 220V...Uostalom ako se covjeku nesto desi ne zelim odgovarati zato jer sam ja napisao a on slijedio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ultrabitchinfast
|
Probat cu... Fora je u tome da mi speedfan kazeuje smnbus error, kao da se ne moze lokat na sensor kartice, (na slici se u gornjem uglu vidi), te remote sensor poludi, sa nekih 50 padne na -61. Opet vikend akcija ali ne u konzumu nego u kompu ![]()
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ma kužim ja tebe ali kad su takve nesreće u pitanju onda te može ubit i ako si taknuo case bez da išta radiš... ![]() A svi mi stalno diramo casove dok nešto kopčamo iza, palimo switxh na na PSU itd... ![]()
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
meni senzor pokazuje na -12V 17V pa mi komp uredno radi, inače, napajanje je chieftec 550W, a ploča ASUS P5N-SLI (650i chipset) inače, tako mi senzor očitava i na gigabyte 965P-DS3 sa Fortronom 350PNF očito da senzor kenja (prdi LOL) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ultrabitchinfast
|
Skuzio sam, radi se valjda, o grafickoj.. Recimo stavim neki bench progr, particle fury, gpucapslocker, itd... i dok radi, opterecuje grafu ona kao da cvili!! dok je orthos u igri, i ostali benchevi koji opterecuju proc nista ne cvili... Fora je u particle furiyju, recimo ima onaj burst particle, pa kad stisnem (b) da ga explodira particle zacvili kad stisnem b!! Ili je napajanje?? Probat cu mjenjati za vikend napajanje da vidim u cemo je caka, ako ce i dalje cviliti onda je grafa na izdisaju... Edit.. Evo link nasao shemu,, jedinstveni problem za 6800le,i neke 6800 sa navedenim elektroničkim elementima. ![]() http://www.xtremesystems.org/forums/...?t=59391&pp=25 vele da pistanje pogorsava situaciju, i da ce s vremenom doci do Black Screena i kaput grafe. rjesenje je lemeljenje ili nova grafa. Druga solucija je bolja.. lemi se neki kondic... kako neznam sto treba napraviti bolje je kupitit novu grafu.
![]() Zadnje izmijenjeno od: daytripper. 02.08.2007. u 17:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ultrabitchinfast
|
Evo oni kondici su stvarno na mojoj grafi ,ali ona radi normalno. Ono zujanje je od napajanja, recimo, opteretim stress testom ram i cpu i cujem neko zujanje i prekidanje i sumove iz napajanja. ![]() Da li je to normalno? Kao neko cvilenje ako jace opteretim komp. Zna netko kaj bi to moglo biti?
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
to zujanje iz napajanja je zujanje zavojnice, možeš je sa tekućom plastikom "prigušiti" ali time joj smanjuješ mogućnosti hlađenja, tj. zavojnica se više grije |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Ultrabitchinfast
|
znaci napajanje bi bilo u redu? probat cu vikendom zamijeniti napajanje i probati da li radi.
![]() |
#12 |
Ultrabitchinfast
|
![]() evo nakon zezanja s biosom i ostalim evo sto se dogodilo. Slika sve kaze, sad su vrijednosti na onoj gdje mi je bacalo sranja na kompu. A sad radi. Problem je bio u slijedecem,, prednji usb koji se usteka u plocu je brejkao napajanje, fala dfi ploci i njegovim ledicama koje su na pocetku posta kazale usb error. I brejkao je speedfan i napajanje onaj vanjski regulator za zalmana vf-700 koji regulira broj okretaja. Cim sam ustekao u zasebno napajanje bez njega sve stima. Cak se i speedfan prikljucio na winbond a ne na remote sensor od nvidie. RJEŠENO. Dakle usb i zalmanov control fan su valjda probijali struju. THNX svima. Moze LOCK.
![]() Zadnje izmijenjeno od: daytripper. 07.08.2007. u 09:14. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|