|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2006
|
komp isključen, napajanje vrelo, komp mrtaf, misterij?
Bok, ljudi. Ovdje dođem kad imam problem naime, dođem nakon dva dana NEKORIŠTENJA kompa (dakle dva dana je komp bio isključen) prilazim kompu koji smrdi na vrelu plastiku, napajanje(580W tagan) vrelo kao grijalica.. Ištekam komp iz struje(još ga nisam ni pokušavao uključiti). Otvorim komp, ništa drugo nije vruće. Pustim da se ohladi, uštekam u struju, stisnem ON i ništa ni ventovi ni lampice ništa. E sad ne kužim se u kompove ali glavni mi se krivac čini napajanje zar ne? falabogu napajanje ima garanciju.. odnesem ga na servis, da bi mi sa servisa javili da je sa napajanjem sve u najboljem redu, da su ga testirali, a zatim testirali i u radu dva dana u računalu.. + moram platiti lovu za "lažnu reklamaciju" Sad vi meni recite ako nije napajanje što bi moglo biti? ima čudan osjećaj da neće raditi ni kad ga "ispravnog" donesem doma i stavim natrag u komp. Prije nego uzmem u ruke komp od preko 30k kn i odnesem ga u servis gdje sam već jednom dao nešto na "lažnu reklamaciju" što mi predlažete? ps dali će me koštati ako tražim da mi u servisu demonstriraju da napajanje radi? pps nemam drugo prikladno napajanje sa kojim bi mogao isprobati neku drugu opciju Hvala vam unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Hmm...naplatili su "lažnu reklamaciju"? Mislim da se ništa ne naplaćuje dok je proizvod pod jamstvom. To bi bilo isto kao i da pušeš u alkometar trijezan i policajci ti kažu da moraš platiti 200 kn za balon kojeg su uzalud potrošili... BTW ne samo da ti demonstriraju rad napajanja nego i da ti dokažu da tvoje računalo radi. I promašio si podforum ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
A je? Hmmm nisam znao...
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
opa, da, sori i hvala na premještanju a za ove lažne reklamacije... upiši u google pa ćeš vidjeti da dosta (većina) servisa to upravo i radi. A sa demonstracijom rada.. komp nije kupljen kod njih nego je sastavljan, ako mi oni pokažu da njihovo napajanje radi, onda bi ono trebalo raditi i u mom kompu ako je sa ostatkom kompa sve ok right? ili ne? Dakle imate li ideju sa ovakvim opisom kvara dali IKAKO može biti išta drugo i šta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
dakle.. ako ih ja tražim da mi demonstriraju da napajanje radi, naplatit će mi još toliko love za "pola sata dara" ne? ili je moje pravo da mi dokažu da radi? enivejs.. ja im recimo vjerujem da radi i pokažu mi da radi, dođem doma a ono ništa.. imate li ideju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ukratko ako oni nisu stavili garanciju na cijelo računalo nisu obavezni tražiti kvar besplatno, da si kupio sastavljenu konfu, ista nebi radila i onda im ti to donio po sistemu baš te briga oni je moraju testirati i ako se nađe kvar otkloniti ga... A s obzirom da si kupovao komponentu po komponentu na tebi je da sam tražiš uzrok kvara, nažalost to ti je tako, plati im to preuzmi napajanje i ako ti ne radi doma nemaš druge nego kupit drugo jer ćeš sve ostalo samo plaćati i plaćati a na kraju ćeš opet morati isto napravit... Btw ako imaš komp za 30 000kn ne vidim da bi ti to trebalo biti problem što su ti naplatili testiranje komponente, inače kvar koji opisiješ može izazvati bilo pto - ploča, napajanje (ajde recimo da smo to isključili), procesor, grafa, loš kontant na napajanju (bilo gdje) kratki spoj unutar neke komponente (posebno neki hardovi i ventilatori znaju proć neprimjećeni) dakle kad ga doneseš doma prvo najesencijalnije spoji (i dvaput provjeri spojeve) znači matična, ram, proc, grafa ostalo počupaj, ako to radi jednu po jednu vraćej natrag komponentu da vidiš kad će nastati problem - ako nastane...
![]() |
#9 |
Registered User
|
thanks yedwy. komp nisam platio svojim novcem već sam ga nasljedio. nemoram ti ni govoriti da je riknuo na dan kad sam sa njim trebao zaraditi prvu lovu :-) Misliš da je čudno tražiti ih da mi pokažu da napajanje radi kod njih? i misliš da bi mi i to trebali naplatiti. Dakle komp može biti potpuno mrtav a da nije napajanje u pitanju (mrtav tako da se ni ne pomakne, niti napravi ikakv šum pri paljenju)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Znam da možda nije bitno, ali ne bi bilo loše napisati koju imaš konfu, trebat će kad tad. Možeš i uključiti opciju Moj komp, popuniti podatke pa si bez brige. http://forum.pcekspert.com/faq.php Ne može biti kratki spoj u pitanju jer se bilo koje napajanje (pa i ono najgore) isključi ukoliko dođe do njega. Moguće da zaštita u napajanju ne radi... Ištekaj napajanje iz svih komponenti uključujući i matičnu, na onom velikom ATX konektoru spoji zelenu i crnu žicu i ostavi spojeno. Ako se napajanje uključi, provjeri napone. U slučaju da je sve OK, traži dalje krivca.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Beskorisna bitanga...
|
Lol pa nije li rekao da se kad kresne ne desi ništa? Ako je napjanjne ugašeno zbog kratkog spoja opet se ne desi ništa a ako radi "vani" tj na drugoj konfi to je najlogičniji mogući sljed događaja... Nakon toga idu kvarovi matične, proca i grafe a drugo sve se nemože tako manifestirati...
![]() |
#12 |
Registered User
|
Dakle, yedwy, kažeš da ako zaista nije napajanje onda je ili 1. matična 2. proc 3. grafička? Može li bitijoš nešto ili da se koncentriram na ta tri? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
Bilo što što je direktno spojeno na napajanje. Osim matične i grafičke, mogu biti krivi i diskovi, optički uređaji, ventilatori, neonke,...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Registered User
|
to zagrijavanje dok komp ne radi i mene najviše brine Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 03.08.2007. u 13:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
EMP moderator
|
Ne znam koju grafičku imaš (još jednom napominjem, stavi konfu) i je li ona traži vansko napajanje, ali ploča ima onaj široki 20/24-pinski ATX konektor, ATX +12 V 4-pinski ili EPS 8-pinski i možda još koji veliki molex.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
Da ne spominjemo ostalo sklopovlje koje sudjeluje u samoj zaštiti i još neke stvari ali sad nije bitno, uglavnom vjeruj mi da može biti u šlusu i grijati se...
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
grafička je nvidia quadro, a ploča Tyan S2895 Thunder K8WE |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
možda je do prekidača na kutiji problem...probaj odvojiti žice sa matične pa nakratko spojiti s nečim kontakte. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|