|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
(riješeno) Naglo usporavanje računala
Od jucer imam problem koji se manifestira usporavanjem racunala "do bola". Cak je uporen i boot - onaj gif na bootu se uspori tako da u jednom trenu mislim da se smrznuo a onda nastavi. Usporavanje je pocelo nakon restarta prije kojeg sam pokusao iskopirati jedan cd koji je definitivno bio u banani. Nakon usporenog restarta sve je krenulo ok kad sam deinstalirao Nero s kojim sam pokusavao presnimiti cd. Racunalo je fino ozivilo a onda nakon sljedeceg restarta sve ponovo puzevom brzinom. Komp je - AMD 3500 - 1G RAM - ECS AMD690GM-M2 - OS WIN XP SP2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Otvori device manager i pogledaj pod IDE ATA/ATAPI controllers jeli ti se možda prža prebacila u PIO mod... ako je prebaci postavku u DMA if available...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Probat cu...
... cim dodjem doma jer mi je to tamo ali jucer sam probao istekat przu i opet je sve islo jako sporo. Danas sam skinuo neki diagnostic tool za disk pa budem i to malo pogledao. Jucer navecer sam pustio chkdsk i danas ujutro je bio tek na 35 %. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Honda Prelude 2.0i driver
Datum registracije: Jul 2006
|
tak se meni neš slično desilo prije par mjeseci. format i reinstall
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Uninstall svih IDE kanala u device manageru i restart. Ovo pod pretpostavkom da imas SP2. Ako nemas, instaliraj pa probaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Riješeno! IDE disk i DVD su na istom kanalu (jer nove ploče imaju samo jedan IDE - lijepo su se to sjetili) i prilikom pokušaja čitanja nečitkog dvd-a prešao je u pio mod. Jučer sam skinuo neku skriptu koja radi upravo ono što mi je sugerirao WraGG i sad opet leti ko'zmaj. Hvala svima |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|