Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.07.2007., 12:08   #1
ranko_6
Registered User
Moj komp

Datum registracije: May 2007
XP - Vista

Pokušavam umrežiti desktop s XP Pro SP2, s desktopom s Vistom Ultimate.
Dok sam samo utakao kabel u switch, mogao sam pristupiti Workgrupi, ali nisam vidio računalo s Vistom, dok je računalo s Vistom moglo vidjeti i pristupiti računalu s XP-om.
Kod Viste je bilo uključeno Private network i Password Protected Sharing. Kod XP-a je bilo postaljeno da automatski nađe IP adresu. Nakon duuugo traženja naletio sam na ovaj članak
http://forum.pcekspert.com/showthrea...light=vista+xp

Kod Viste sam s Private Network prebacio sam na Public, PPS sam isključio a tri postavke navedene u gornjem članku su uključene (za sheranje datoteka, foldera i network discovery). Kod oba dva sam definirao IP adrese.

S Vistom još uvijek mogu vidjeti računalo s XP-om, mogu mu pristupiti i slobodno s njega kopirati datoteke ako ima išta sherano ili mu ubaciti nešto ako imam išta na full share-u.

S XP-om sad ne mogu pristupiti čak niti Workgrupi. Cijelo vrijeme govori "Workgroup is not accessible......"

Probao sam i Firewall isključiti na Visti...

Ima ko kakvih prijedloga?
ranko_6 je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2007., 17:56   #2
Emil
Premium
Moj komp

Emil's Avatar

Isto imam xp i vistu ultimate i isto mi se dešavalo kao i tebi, al uspio sam sredit. Na visti trebaš uključit file sharing, network sharing i Password Protected Sharing. Nakon toga trebaš napravir sharing diska kojem želiš pristupit.

Na xp-u trebaš napravit add new network place. kad te pita čemu želiš pristupit napišeš: \\ime kompa\ime diska$ ( npr. da ti se komp zove ranko i želiš pristupit c disku napisao bi sljedeće: \\ranko\c$ )

Meni radi.
Probaj pa javi.
Emil je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.07.2007., 20:40   #3
ranko_6
Registered User
Moj komp

Hvala na pomoći, ali sam na kraju reformatirao Vistu na XP bilo jednostavnije