|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2007
|
XP - Vista
Pokušavam umrežiti desktop s XP Pro SP2, s desktopom s Vistom Ultimate. Dok sam samo utakao kabel u switch, mogao sam pristupiti Workgrupi, ali nisam vidio računalo s Vistom, dok je računalo s Vistom moglo vidjeti i pristupiti računalu s XP-om. Kod Viste je bilo uključeno Private network i Password Protected Sharing. Kod XP-a je bilo postaljeno da automatski nađe IP adresu. Nakon duuugo traženja naletio sam na ovaj članak http://forum.pcekspert.com/showthrea...light=vista+xp Kod Viste sam s Private Network prebacio sam na Public, PPS sam isključio a tri postavke navedene u gornjem članku su uključene (za sheranje datoteka, foldera i network discovery). Kod oba dva sam definirao IP adrese. S Vistom još uvijek mogu vidjeti računalo s XP-om, mogu mu pristupiti i slobodno s njega kopirati datoteke ako ima išta sherano ili mu ubaciti nešto ako imam išta na full share-u. S XP-om sad ne mogu pristupiti čak niti Workgrupi. Cijelo vrijeme govori "Workgroup is not accessible......" Probao sam i Firewall isključiti na Visti... Ima ko kakvih prijedloga? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Isto imam xp i vistu ultimate i isto mi se dešavalo kao i tebi, al uspio sam sredit. Na visti trebaš uključit file sharing, network sharing i Password Protected Sharing. Nakon toga trebaš napravir sharing diska kojem želiš pristupit. Na xp-u trebaš napravit add new network place. kad te pita čemu želiš pristupit napišeš: \\ime kompa\ime diska$ ( npr. da ti se komp zove ranko i želiš pristupit c disku napisao bi sljedeće: \\ranko\c$ ) Meni radi. Probaj pa javi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|