Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.07.2007., 18:54   #1
pelos
Registered User

Datum registracije: Jul 2007
Iznenadno gasenje racunala

Pozdrav

Kao sto u naslovu pise racunalo se samo do sebe iznenada gasi. Rijec je o ovoj konfiguraciji:

Procesor:
INTEL Celeron 331, 64-bit, 2.66GHz, Sck775, 256K, 533MHz

Maticna: ECS 865G-M8
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Pro...nuID=1&LanID=0

Memorija:
1x DDR 1GB 400MHz SuperRAM Kingmax
1x DDR 256MB 400MHz SuperRAM Kingmax

Disk:
Seagate ST3802110AS/ST380211AS, 80 GB 2MB, S-ATA300, 7200

Graficka:
Radeon 9550

Napajanje:
FORTRON 350W, ATX 2.0, HQ, PFC, 12cm fan

Prije XP SP2 trenutno Vista

Racunalo se gasi bez ikakvih najava, u sred posla. Nema nikakvih zamrzavanja ili slicno. Obicno se ugasi kada je pod opterecenjem proc na 100% i hladnjak (BOX) vrti se na 4k rpm-a. Premda mi se znao ugasiti i u normalnom radu. Takoder ne gasi se uvijek kada je pod opeterecenjem, nekada radi i po 3-4h pod opeterecenjem i ne ugasi se, a nekada jedva 10 min. Takoder gasio se na oba os-a.
Nakon sto se ugasi normalno ga mogu upaliti i sve radi kao da se nistan ije dogodilo.

Nije bilo nikakvog OC-a. Trebam takoder spomenuti da, kada sam prvi put sastavljao ga, nisam dobro uglavio hladnjak na procesor i upalio ga, temperetura procesora je bila 95 C (BIOS pokazivao) na kratko dok ga nisam stigao ugasiti. I jos problemi s gasenjem su poceli kada sam kupio modul od 1GB rama. Probao sam s raznim memory testing programima ali svi kazu da je sve uredu s memorijom.

Ne znam jednostavno gdje da krenem provjeravati u cemu je problem. Primam svaki savjet.

Hvala!
pelos je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2007., 09:00   #2
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Provjeri još jednom je li sve dobro spojeno, temperature isto,... Ako ikako možeš, spoji sve izvan kućišta i bez tog novog modula RAM-a. Na koliko je postavljena shutdown temperatura?
domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.07.2007., 15:39   #3
pelos
Registered User

Datum registracije: Jul 2007
Spojio sam sve bez kucista, sve kablove provjerio ponovo ukopcao, sve je ok. Ali jos uvijek se gasi. Imam sve vise osjecaj da je zbog temperature procesora.

Shutdown temperatura je 65C. U BIOS-u sam naredio smart fan temperaturu na 55C-a prije. Sada sam je postavio na 60C i poceo mi se cesce gasiti. S speedfanom sam gledao temperaturu i dode do 60 i 61 i ugasi se nakon par sekundi, tako dva puta.

Cini se da kada dode temp do 60 - 61 da se ugasi bez obzira sto je na 65 podeseno.
pelos je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno