|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Totalno cudno.
Osim multipliera, fsb-a I latencija rama koje sam stavio na 4-4-4-12 nisam vise nista dirao iako sam pomno proucio sve opcije koje bios ima da nisam sta falio. Bios sam uredno flashao sinoc sa najnovijom verzijom. U biosu sam multiplier namjestio na x9 (osim ako nisam sta falio?) i na cpu info u biosu mi isto tako pokazuje da je na x9(kao x6 je min a max x9).Znaci po nekoj logici FSB 333x9 = 3,0ghz ?? Kad bootam komp uredno pise da je default 2,4 a odmah ispod pise Speed 3.0ghz Isto tako u control panelu Sistem info kaze uredno 3,0ghz Cpu-z v1.40.5 sam pokretao vise puta prcajuci se trazeci u biosu di mogu namjestit taj x9 multi. Zanimljiva stvar je sto sam prilikom jednog pokretanja na pol sekunde vidio da mi cpu-z pokazuje tocan multiplier koji sam namjestio u biosu tj x9 I brzinu od 3ghz ali odmah nakon toga prebaci podatke da je proc na x6 I da mu je trenutna brzina ta koju gore pokazuje…Ono skroz mi je to cudno ?? Everest v4.0 pokazuje vise manje istu stvar.. Evo slike od Biosa (sorry na shity kvaliteti snimano mobitelom) , I shotovi od CPU-z I Everesta. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dajte molim vas napisite mi koji FSB, multiplier, ram tajminge, I napone na jezgri I ramima bi eventualno trebao stavit da to radi stabilno na 3.0ghz. Pomozite ljudi izgubio sam tonu zivaca. ![]() Ok pomozite overclock njubu..
Stvarno nisam imao namjeru tlacit sa jos jednim OC postom ali meni par stvari nije sad vise uopce jasno iako sam se potrudio procitati ovdje masu postova na temu i bar za pocetak krenut od nekih osnova, znaci lagano dizanje FSB-a bez dizanja napona proca I meme itd.. Komp je: Asus P5K ploca, Proc c2d E6600 Mema: Crucial Ballistix ddr2 800mhz 4x512 keksa Napajanje: Seasonic S12 500w Graficka: Asus EN8800 GTS 320 Cooler: Scythe Mine Revision B Win Xp sp2 Osim multipliera, fsb-a I latencija rama koje sam stavio na 4-4-4-12 nisam vise nista dirao iako sam pomno proucio sve opcije koje bios ima da nisam sta falio. Bios sam uredno flashao sinoc sa najnovijom verzijom. U biosu sam multiplier namjestio na x9 (osim ako nisam sta falio?) i na cpu info u biosu mi isto tako pokazuje da je na x9(kao x6 je min a max x9).Znaci po nekoj logici FSB 333x9 = 3,0ghz ?? Kad bootam komp uredno pise da je default 2,4 a odmah ispod pise Speed 3.0ghz Isto tako u control panelu Sistem info kaze uredno 3,0ghz Cpu-z v1.40.5 sam pokretao vise puta prcajuci se trazeci u biosu di mogu namjestit taj x9 multi. Zanimljiva stvar je sto sam prilikom jednog pokretanja na pol sekunde vidio da mi cpu-z pokazuje tocan multiplier koji sam namjestio u biosu tj x9 I brzinu od 3ghz ali odmah nakon toga prebaci podatke da je proc na x6 I da mu je trenutna brzina ta koju gore pokazuje…Ono skroz mi je to cudno ?? Everest v4.0 pokazuje vise manje istu stvar.. Evo slike od Biosa (sorry na shity kvaliteti snimano mobitelom) , I shotovi od CPU-z I Everesta. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dajte molim vas napisite mi koji FSB, multiplier, ram tajminge, I napone na jezgri I ramima bi eventualno trebao stavit da to radi stabilno na 3.0ghz. Pomozite ljudi izgubio sam tonu zivaca. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Isključi EIST i C1E ![]() Dotični ti u idleu spuštaju množitelj na najniži mogući a to je x6... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
Ili probaj ovaj Link-Search Da si samo malo pogledao, vidio bi da se to pitanje postavilo, 10-ak puta... A što je kolega gore napisao jest apsolutno točno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.
|
Gledam SS-ove, sve je OK postavljeno, po pitanju latencija... Na 800mhz možeš staviti 2.0v za memoriju, a na 3.0ghz procesor staviš na 1.35v... A stabilnost testiraj sa Orthosom, OCCT-om, ili S&M-om... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Evo sinoc sam probao 3.0ghz sa 1.35v i 2.0v na ramima vrtio sam Orthos negdje 2 sata na blend testu i sve je stimalo. Danas sam stavio na 3.2ghz (356x9), dignuo sam voltazu na 1.45v, dok sam rame ostavio na 2.0v, evo uglavnom dok tipkam ovo vrtim Orthos blend u pozadini i minimizirani everest govori da mi je temp jezgri 55 i 47 stupnjeva uz otvoren prozor di je pakao ![]() Kad dodjem sa posla danas cu se poigrati sa nizim voltazama pa da vidimo oce li bit stabilan i sa nizim vrijednostima. Valjda Everest pokazuje tocne temperature? Citao sam tu po postovima da su 55 temperature OK za ocane procove glavno da ne prelazi 60 stupnjeva? Hvala na savjetima ekipa! Budem vas jos tlacio ako bude problema ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
.
|
ok je temperatura, samo bih ti preporučio da temp gledaš sa Core Temp 0.94... |
![]() |
![]() |
|
|