|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2007
|
Ram memorija - problem
Pozdrav Evo danas sam kupio ram 1gb transcend, vec imam 2x512mb kingmax. Nikako mi ne radi kad ih sve stavim. Imam 4 slota, dva ljubicasta i dva crna, kad kombiniram modul od 1gb u ljubicasti slot a 512 u crni i obrnuto onda radi. Isto tako mi rade ova dva od 512 kad ih stavim u slotove iste boje, ali kad stavim sve tri modula u bilo kojoj kombinaciji mi ne radi, u cemu je problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
U tome da se većina s939 ploča ne voli baš sa 3 modula rama... To je opće poznat problem, morat ćeš nabavit još jedan bojim se...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Gle dok čekaš možeš probati totalno olabavit postavke rama tipa sve vrijednosti latencije za jedan "stupanj" gore dakle ako ti je ram 6-3-3-2 npr onda stavi 7-4-4-2.5 pa CRna2 pa driving strength i ostalo probaj mjenjati -ako uopće dođeš do biosa... Stavi ih svakako u single channel mod dakle ne u ono kako bi za 128 bit nego da bude 64bit pritsup.. Tako imaš najviše šanse da se bar može kolko tolko radit dok ne nabaviš ostatk, ali IIRC većina ljudi u situaciji sl tvojoj je jednostavno morala frknuti ove 512 i kupit još jedan 1024...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|