|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Problem: Se555 wlan i gigaset usb adapter 108
problem je u tome sto mi se nece spojiti preko wifi. nece mi naci automatski ip nego pise limited of no connectivity a kada upisem ip spoji se ali ne mogu otvoriti ruter u browseru, nemogu ni pingati ne mogu se konektati na net pa sam proba sa utp kablom preko njega mi hoce otvoriti ruter u browseru i pinga mi 192.168.2.1 i nade mi automatski ip tako da ga ne moram upisivati ali kada se spojim nece mi otvarati stranice. Pa me zanima sta trebam napravit da mi proradi? Puno hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ako ti je ukljucen Mac adress filtering, moras u postavkama rutera "dozvoliti" da se wireless spoji na net. Valjda sam ovo dobro srocio, jos sam n00b ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
|
ukljucen mi je dhcp na ruteru na kartici su na auto i onda mi pise limited or no connectivity. kada na adapter upisem manual ip onda se spoji ali opet nemogu nista niti pristupiti ruteru niti se konektati na net |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Probaj zgasit i ponovno upalit router. Moja preporuka ti je da staviš sve IP na manual (pazi da sve pravilno upišeš), zgasiš QoS service u routeru... Mislim, imam istu kombinaciju i sve radi super (da pokucam u drvo) već godinu i pol. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
jesam probao sam zgasiti ali opet je isto, sada sam s spojen preko njega utp kablom ali sam morao raditi New connection preko broadbanda sa username i password pa mi se spaja point-to-point direktno na mrezu a na ruteru mi ne svijetli online na ruteru. kada na ruteru stisnem connect on se spoji ali nemogu nista otvaranit od stranica. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Nešta ti ne štima. Preko PPPoE-a ti radi net, ali neće Siemens očito u router modu šljakat. Da ti njega "hard" resetiraš preko one rupice na routeru ? EDIT: Ja ti imam najnovije drivere za 108-icu, ali samo drivere bez onog softa od kartice. Tako mi je radilo super na XP+SP2 i sada na Visti. a od postavki kaži što te zanima i ti to poslikam, ili ako ti se da pričekat, poslikam pa ti pošaljem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
zasto mi pod internet connection na ruteru pod password ima 18 X, a passoword koji sam dobio imas samo 8 to mi je lik slagano iz t-coma Ne znam u cemu je problem sve je isto. mozda je samo ruter prolupao Zadnje izmijenjeno od: Tommy0021. 08.07.2007. u 13:23. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
i dalje je passwoed od 8 slova ali on automatski stavlja toliko zvjezdica radi zaštite(uglavnom to je samo zato da netko nezna koliko slova ima pass) jesu ti sve postavke na ruteru i adapteru iste?? najbolje da sve postavke resetiraš i radi po uputama koje si dobio uz ruter i adapter ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
taman sam i ja htio pitat istu stvar....spajam se bežično nas router...wireles kartica mi se lijepo prikopča na router,veza mi je uspostavljena ali mi jako,jako sporo otvara stranice i nakon par klikova na refresh sttranice on mi izbaci da limitiran ili nema konekcije ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
|
Kad se resetira router treba sve nanovo raditi, username i password upisivati, IP-ove, zaštitu etc. Uglavnom, slične probleme imadoh sa istim routerom dok nisam maknuo soft od kartice. Zadnjih godinu i pol samo driveri ručno instalirani na XP SP2 (sa SP1 neće raditi samo sa driverima) + onaj Wireless Zero Configuration od windowsa i sve radi ko sisa. Od zaštite samo MAC filtar jer mi se nije dalo smišljati WEP lozinku od 5 ili 13 znakova (koliko traži taj WZC od Windowsa). Nikada nikakvih problema... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Skini najnoviji firmware za se555, zapiši si postavke od T-Com-a (adsl postavke), napravi hard reset, flashaj se555 sa najnovijim firmwareom. Na Windowsima deinstaliraj Siemensov softver i drivere, te instaliraj samo najnoviju verziju drivera za 108. Znači, koristi Wireless Zero Config Service umjesto softvera od Siemensa. Probaj uključiti 108 u drugi usb port (ako je problem u USB-u) ili kupi PCI USB kontroler, pa 108-icu uključi u njega. Isto tako probaj promijeniti wireless kanal (probaj 1 pa 6 pa 11). Dakle najvažnije je da router ima najnoviji firmware, da 108-ica ima najnoviji driver i da ju kontroliraju Windowsi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
sve slozeno i sve radi. restartao sam ruter sve postavio i sve radi punom parom. Hvala svima na pomoci |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|