|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
evo ovako! uvjeren sam da nije memorija, radio sam mem test oko 8 sati i nije nasao niti jednu pogresku, ALI dobio sam BSOD "ati3duag.dll", jedan od najljepših BSOD-a koje sam ikada vidio u životu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
a jesi tvrdoglav, odkada sam ti savjetovao da instal everesta pa vidiš sve temperature i napone pa da te normalno možemo savjetovati a ne nabadat/pogađat problem i rješenje |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Premium
|
pa instalirao sam everesta... i napisao sam temperature... na poslu sam sad trenutno, pa ne mogu nista odraditi ali kad dodjem doma napravit cu vam srreecshot pa cu vam staviti temp iz everesta... ali napisao sam gore da nista ne prelati 45 jedino proc 48 |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
|
screenshotaj senzor iz everesta - vide se naponi ako ti je problematično napajanje, sve temperature i brzine ventova daj i GPU iz Grafike te Owerclock iz Računala ![]() Zadnje izmijenjeno od: DDTdoo. 19.06.2007. u 11:02. Razlog: nadopuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
|
u everestu si : Datoteka/Postavke/hardwer.monitoring/-OSD+ikone sensora naštimaj šta sve želiš vidjet tj monitorirat pa imaš lijepo i temp grafe koja ti mora biti ista i koju ti prikazuje CCC /Ati owerdrive btw 1. temp matične tj automatski ti je i mema približno na istoj tem., ti je previsoka - trebala bi biti najniža a to znači da te onda najvjerovatnije zeza pretopli chipset koji se zablesira tj bios, a sada ti je i vanjska temp. kudikamo veća pa ti se zbog toga sistem brže/učestalije ruši, 2. zaključak - bolje hlađenje u kućištu tj mjenjaj i njega - brza provjera = stavi neki klasični veliki kućanski vent u blizinu, kućište normalno otvoreno i onda vidi kako radi tj potvrda dijagnoze, 3. napajanje ti je druga najslabija karika u lancu (dosta odstupanja u everestu), btw 1950xtx ima samo jedan 6 pinski konektor |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Overdrive će se uključiti samo ako je uštekan i 8-pinski. Budući da je do takvog konektora malo teže doći-svi koristimo 2x6-pinski pri čemu se ne pali overdrive nego temp. možeš pogledati isključivo sa toolom za koji postoji link isto na stranici prije...
![]() |
![]() |
#42 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#46 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#47 | |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#48 |
Premium
|
pa cuj, komp mi je kod vendora, pa ako mi mozes nesta savjetovati dok je tamo da im samo prenesem da ne moram ja cackati po tome! to su sve defaultni naponi, ali flashao sam bios od maticne preko interneta pa nemam pojma da li je to ista promjenilo! nisam to pratio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Premium
|
moj savjet ako imaš love i da se rješiš zauvjek problema sa temp i budućim nadogradnjama s bilo kojim hdw - kupi kućište CM Stacker cca-1,2k kuna + fan za mb cca250k, dobro napajanje Seasonic cca 600W = cca 1,1k kuna, na cpu TT bigtyfhone cca300k, nemaš buke tj imaš tišinu, miran si slijedećih 10g jer to ti je baza - a ne da sve stlačiš u neko kućište od 200kn, napajaš hdw s drugih 200kn i skuriš komponente od par soma kn pa se pitaš šta ne valja |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
teta Mraz
|
Citiraj:
Sorryte na ot al hebi ga...
![]() |
![]() |
#51 |
Premium
|
hahahhahahhaha, ljepo si to srocio... sad sam sredio hladnjak, ali sad mi koji puta izbaci BSOD, ali sad sam rijesio drivere, pa sad opet cekam. iskreno se nadam da se vise nece to dogadjati, jel ne da mi se malo malo formatirati disk.. btw na onaj topic gore sa onim silnim kucistem i hladnjacima... da imam para, kupio bi si sve to.. ali posto sam bez para(trenutno) nemam mogucnosti za to.. ali spanx anyway |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
A di Ati grafa zavrsila? ![]()
Silverston Temjin TJ05 silver+Corsair vx550w ASRock Z77 Extreme4+i5 3570K Lg M227WD,Corsair Vengeance 2*4gb / HDD:OCZ Vertex3 128gb, Samsung 1.5TB, Samsung 750gb, WDC 2TB Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad[/SIZE] |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
teta Mraz
|
pa i nissi bas risio problem....prije si ga zaobisao ![]()
![]() |
#55 |
Premium
|
hahahaha, pa da zaobisao sam ga, jel imali smo LAN za koji dan pa nisam imao vremena se zabavljati sa takvim "sitnicama".. kartica je zavrsila kod lokalnog vendora tamo odakle je i potekla, god damn u ATI.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|