|
![]() |
#1 |
Onaj sto ima...
Datum registracije: Jun 2007
|
Windows XP x64
Zanimaju me iskustva sa 32 bitnim aplikacijama na x64 windowsima XP. Citao sam nesto da znaju imati problema s masu x86 aplikacija tako sto ih ne zele pokrenuti, ruse se i sl. Posto cu uzeti 64 bitni proc, htio bi imati i 64bitni OS, ali samo ako normalno rade 32 bitne aplikacije, jer 64 bitnih nema bas previse tako da 32bitne moraju raditi kao na 32bitnim winowsima. Sigorno vas masa ima te windowse pa bi molio iskustva iz prve ruke... tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Visok, zgodan do bola
Datum registracije: Nov 2005
|
Nemoj stavljati xp64..ne isplati se. Odnosno - rijetke su stvari u kojima se isplati.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Onaj sto ima...
|
zasto se ne isplati? to i pitam cijelo vrijeme. Jel ima nekih problema? Vec sam si skinuo Windowse x64 i vecinu drivera i jos cekam proc i memoriju da mi dodju... Moram tako i tako radit reinstalaciju OS-a pa rek'o nek to bude onda x64 ako je "unazad" kompatibilan s 32 bitnim aplikacijama... Kakva je stvar s igrama? jel se daju normalno instalirati na x64 ? i one starije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Soul Eater
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Onaj sto ima...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Soul Eater
|
Aha...sorry onda... Evo ti nešto o x64, pa vidi : http://en.wikipedia.org/wiki/Windows...al_x64_Edition |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Freelancer
|
ako mislis imati vise od 2GB Rama onda definitivno Xp64bit ako ti je pak 2GB dovoljno onda ti ne trebaju premda imas 64bit CPU. Sto se tice aplikacija ja sam do sad (zadnjih 7-8 mjeseci od kad sma ih instalirao) nasao samo 3 aplikacije koje ne rade (dvije su bile Nokia Test monitor v1.0 i v2.0 ![]()
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Za prosjecnog korisnika nema smisla prelaziti na 64 bitne XPje... pod porsjecni korisnik smatram; surfanje, gledanje filmova, slusanje mjuze, igranje igra, napisat nest u wordu, izracunat nest u Excelu, cropat sliku... Za sve ostale koji rade nest pametno se isplati, a najvise za one koji trebaju vise od 2Gb memorije... A inace kaj se tice tvog orginalnog pitanja: MS office - nema problema, osim onih koje inace ima Adobe PS CS3 - nema problema Adobe Flash CS3 -nema problema Adobe Dreamweaver CS3 -nema problema Adobe Acrobat - problem kod printanja u pdf, tj printer (adobe destiler) ne radi MathCAD 13 - nema problema Camtasia Studio 4 - nema problema Nero - radi podosta problema, eki put oce sprziti, neki put se srusi il zabolkira pri odabiru fileova za przenje MS PowerToys - ne rade Utillities - vecina utillity programcica radi Igre - nisam probo... Ugl, sav software koji nie 64 bitni radi pod 32bitnim emulatorom, kaj za poslejdicu ima da troshe vise memorije, neg kad bi radili na normalnim 32bitnim windowsima...
![]() |
#9 |
The Zappa
Datum registracije: Jan 2006
|
Molim pomoć. Instalirao sam Win XP x64 Edition. Podesio sam LAN jednako kako je i bilo na prethodnim 32 bitnim XP-ima. Međutim, bilo da webu pristupam iz IE-a ili FF-a, određene stranice se ne otvaraju. Dok se druge učitavaju bez problema. Na drugom računalu normalno se učitavaju sve stranice. Ne vjerujem da je u routeru problem, jer nikakve postavke nisam mijenjao. Je li možda problem što XP-i nisu aktivirani? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
a kak je to bilo podeseno na 32bitnim???? jesi instaliro sve pluginove za FF i IE, tipa Flash player, java etc????
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Slažem se sa Knezom sve je napisao... Samo da dodam par stvari... Igre - uglavno mrade ali neke ne rade i to stvarno ne rade, uglavnom starije stvari tako da nije tolko bitno... Pazite na utilitiese koji služe za "ribanje" i defragmentrianjen registrya jer znaju ubit x64 u pojam i jednostavno se neće bootat nakon provedenog postupka čišćenja se zaustave na welcome screenu (npr easy cleaner to radi ali ima i drugih) pa je poželjno imati acronic image koji je napravljen PRIJE takvih ribanja ako se oće bit siguran... S nerom doduše ja nisam imao problema, možda je ovisno o verziji...
![]() |
#12 | |
The Zappa
Datum registracije: Jan 2006
|
Ništa specijalno... ![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |