Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.06.2007., 22:04   #1
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Angry Ralink i password (pitanja)

e ovako kao prvo za admine, nisam mogao smislit bolji naslov pa ako vam tokom teksta padne na pamet bolji naslov samo promjenite.

e sad ono bitno:

imao sam problema s se555, tocnije nije radio wireless preko kojeg sam ja spojen. covjek iz t-coma mi je doneo zyxelov router/modem i sad sve radi samo sto se prije svakog spajanja na mrezu mora pokretat program ralink wireless utility preko kojeg upisujem pass za spojit se na mrezu itd.
ja sam na starom siemensu imao to automatski, odnosno nisam imao u pozadini ukljucen taj program, nego sam samo palio komp ovo dalje je bilo sve automatski. sad probam iskljucit taj program i restartam komp da vidim jel sve ok, odnosno hoce li se on automatski spojit, i nece.
a kad sam prije prckao po postavkama mreze sam negdje vidio da se upise pass, a da nije u tom programu, a sad se ne mogu nikako sjetit gdje sam to vidio, poludio sam trazeci.
postoji ta solucija ili da mi se taj program sam "dize" i sam to automatski radi, da pamti pass.

e da pitam usput, her se ne razumijem u takvu opremu jel taj zyxel bolji od se555 da znam jesam ispusio ?

Željac je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2007., 22:16   #2
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
odi na start-run-msconfig-vidi jel ralink uključen da se podiže pri paljenju

u ralinku odaberi mrežu, postavke mreže pa add to profile, a zatim taj profil napravi aktivnim

a ove opcije koje si spominjao, vjerojatno si mislio na postavke routera, uđi u neki internetski pretraživač, upiši 192.168.1.1,a kao šifru 0000 i došao si na pravo mjesto
Buger je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.06.2007., 22:33   #3
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Citiraj:
Autor Bugger Pregled postova
odi na start-run-msconfig-vidi jel ralink uključen da se podiže pri paljenju

u ralinku odaberi mrežu, postavke mreže pa add to profile, a zatim taj profil napravi aktivnim
- nije mi postavljen da mi se podize pri paljenju

- napravljeno, thnx

EDIT:

evo napravio sve, radi po zelji, sve 5.
napravio sam si profil, postavio ga aktivnim, postavio da mi se program podize s kompom i to je to !

@Bugger hvala
Staro 30.06.2007., 00:40   #4
Srky
Moderator
Moj komp

Srky's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Mogao si prebacit i u Wireless Zero Configuration pa bi ti se bez tog programa isto automatski spajalo, no svejedno ti je.
CD-RW/DVD Toshiba SDR1712C & Pioneer DVR-110DLogitech G400 & Ultra-X, G51 on Audigy SE@X-Fi Xtreme
Corsair VX450W@Sharkoon Silvation - 2 x Chieftec 120mm@7VWindows 7 Ultimate 64bit, Iskon ADSL 8192/512kbit@Enkom A1521-I
Srky je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2007., 10:41   #5
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Citiraj:
Autor Srky Pregled postova
Mogao si prebacit i u Wireless Zero Configuration pa bi ti se bez tog programa isto automatski spajalo, no svejedno ti je.
eeee, to se cijeni...

hvala !

ljepse mi je ovako bez tog programa
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge