|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Dec 2002
|
System restore ili true image
U windows millenium sam uradio "create restore point" (u system restore) i nakon mjesec dana nesto mi nije radilo te sam uradio "restore my computer to on earlerier time" odabrao sam datum kad sam napravio restore point. Nakon toga započeo je proces ali nakon 10tak minuta dolazi neka obavijest da ne može to napraviti te sam morao reinstalirati windowse i sve drivere ponovno. Sad me zanima da li je mozda pouzdanije napraviti sliku (image) HD-a programoma"acronis true image". Sta je pouzdanije uraditi windows "system restore" ili image HD-a programom "acronis true image". |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
vjerojatno si mijenjao neki hardware pa ovaj skužio da nemre vratit na staro po mom mišljenju, restore super služi na male vremenske intervale, znači prije neke možebitne zajebancije (driveri, hardware,...) pa ako ne valja, vrati. na duže staze, image je pouzdaniji |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
U windows ME ta opcija ne radi kako treba, meni nikad nije.U XP je druga stvar, tamo stvarno i radi.
__________________ |
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Ghost ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
fino iz dosa i nema nikavih sranja uvijek obavi posao kak spada
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Dec 2002
|
Vidim da mi preporučaš GHOST. Ok ali me zanima jedna stvar. Koliko sam čitao "TrueImage" pravi sliku samo onih djelova HD-a koji su popunjeni nekim podacima a ostali slični programi prave sliku cijelog HD-a. Znači ako imam HD 10 GB koji je zauzet podacima 2 GB TrueImage mi traži 3CD-a (3x700= 2,1GB) a ostali programi bi mi tražili 13 CD-ova. Znači mene samo zanima na koji način GHOST to radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Samo radi image podataka. Iskreno, još nisam čuo za program koji radi image cijelog diska sa praznim dijelovima. Znaš imena tih programa? E, da, iskompresiraj podatke (stavi compression na High) ako hoćeš da ti stane na što manje CD-a. BTW, ako imaš NTFS, trebat će ti Ghost 2003 ili 2004 ( dolazi u sklopu Norton System Worksa). edit : aha, sad vidim da imaš millenium. Onda možeš sa bilo kojim Ghostom raditi. Ne znam da li ga imaš, dosta često dolazi sa matičnim pločama, ako trebaš, javi se na PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ma isključujte taj system restore, samo troši resurse. Ghost i gotova stvar. Radio sam i s tim acronisom pa jedino što mogu reči za njega je da voli zajebavati. Kad napraviš recimo backup na istu particiju(koju oni uredno reklamiraju "kao moguče je") u večini slučajeva nema šanse da to vrneš. GHOST. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|