|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2006
|
DFI lan party za socket A
dali bi se ta matična mogla nabavit? znam da je stara i da se ne može nači nova ali bi mi trebala. za kolko para se da naći? naravno ona s nForce2 chipsetom koko se nForce 2 slaže s ati-evim grahuljama osobno imam 9600pro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Dala bi se naci, ali malo teze... Jerry s foruma ima tu jednu, bilo ih je pred neko vrijeme par na trznici i tak... mozda se zalomi jos koja. Nego, znatizelja radi, zasto bas ta ploca i zasto bas vec totalno stari Socket A?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
nćuo sam da je dfi pored abita najbolja ploča za clockanje xp .a i ljepo izgleda . N force 2 chipset i sata za razliku od moje gigabajtice to je napredak a zašto aoc a E mala nadogradnja jel pare za novi komp modernije plathorme nemam dalo bi se uštedit ali treba dugo pošto još idem u školu ![]() jer moro bi uzimat i matičnu, proc, novu grafu,moža čak i ram te ko zna koje još sitnice ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
ma usparaj 1k kuna i pređi na am2... vjeruj mi dovoljno ti je... (ukoliko ces kompionente kupovati preko newsa i foruma...) komponente za am2 (MBO, CPU, RAM) su stvarno jeftine trenutno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nadogradnja tako stare konfe je neisplativa. Nekidan sam računao za frenda da mbo s grafikom (nForce 6100 chipset), 1Gb ddr2 i Ahtlon 3000+ dođu manje od 1.000kn (sve iz ve-mila).
![]() |
#6 |
DDR RAM1
Datum registracije: Jul 2005
|
Imao sam 4 socket A maticne ploce: Abit, Asus, Msi, Dfi ![]() Lanparty mi je bila skroz vrhunska. "Divlji" overklok, odlicna stabilnost i uvijek hladna. I dan danas bi ju volio imat. Iamo sam ju uparenu s odlicnim Corsairom BH-5 i jednom od najboljih primjeraka Mobilnih Bartona. Ja sam to sve vozio na nekih FSB 250, procesor 2,5GHz, memorija 500MHz s latencijama 2-2-2-11. Jednom rjecju: bombon ![]() poslje sam prodao sve, i cuo sam da su ljudi dizali sve to skupa na fsb 270 i vise.... uz komentare: "SAMO JE NEBO GRANICA" ![]() ![]() U svakodnevnom radu Lanpartyca s viskom fsb-om pokazuje zivahnost, ubrzanje se jednostavno osjeti, i u banchmark-ima se pokazuje poprilican napredak ( ali soc.A. vec godinama vise nije predmet za qurcenje... tako da su ti rezultati za macku o rep). Savjeti: 1.U slučaju nadogradnje: Bilo koja MB nForce2 koju mozes dignut na npr. Fsb 220 ti je odlicna alternativa za ovu Dfi LP. 2.Nemoj nadogradjivat- ostavi sve kako je. Stedi za druge stvari.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Da.... ja za razliku od tebe imam totalno losa iskustva sa lanparticom Infinityke nije bilo kad sam ja narucio i uzeo lanparty ,totalno razocarenje, najmusicavija i najnestabilnija ploca koju sam imo ,fsb nikako preko 243,nakraju mi je crkla nakon nekih 6 mjeseci sama od sebe.Totalno sam zamrzio DFI nakon toga,NF7-S prije nje je bila meni odlicna,al eto drugi ljudi su imali bolja iskustva . Ja bi ti ipak Infinity preporucio . ![]()
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Evo iz prve ruke ti mogu preporuciti da u tvojoj poziciji trebas preci na nesto novo i uopce ne razmisljati o upgradeu. Ako zelis zadrzati tu 9600 imas tu na forumu Asrokicu AM2 s AGP i da ti ta ploca bude prijelazno rjesenje dok ne skupis lovu za neku bolju grafu. Buduci da se ova ploca prodaje za 200kn i neces nesto puno izgubiti kada je budes prodavao i prelazio na PCIe. Dakle, ploca, AMD X2 i 1GB DDR2 za 1000kn bez problema. Za usporedbu ako ostajes na Athlonu XP ram ti je sam gotovo dvostruko skuplji po 1GB! A da li ces naci LP Soc A, po kojoj cijeni i u kakvom stanju ... to je jednostavno previse rizicno ulaganje. A sto se tice DFI LP.... Trebalo mi je skoro tjedan dana da nadjemo zajednicki jezik! ![]() Isprobao sam dva-tri modana BIOSa i na kraju se odlucio na ovaj HellFire jer je najbolje radio iznad 220FSBa (ali za fresh install Win s ovim BIOSom moram staviti na 6x133 ili imam gadnih problema ![]() ![]() BTW, imao sam priliku ovo zamijeniti za A8N SLI Deluxe i SD 4000+@3GHz bez ikakve nadoplate ali mi je za ono sto ja radim (LOTR:BMFE, C&C, CS Source, UT2k4, MP3 i filmovi) ova moja zbog Soundstorma i mobilca koji se da lijepo podesiti odlicna kombinacija! ![]() @SU: A totalno stari soc 478? ![]()
Stupid is as stupid does Zadnje izmijenjeno od: Jerry. 23.06.2007. u 18:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ne diraj mi s478, nemoj da opet pocnemo ![]() ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
čini se da če i biti skupljanje para za novo jel se za kojih 1500 kn može preči na am2 tj znam da može samo po pitanju kvalitete. znači trebali bi mi ram,cpu,matična i grafa. na cpu se dobije hladnjak.? naćuo sam da je ddr2 pojeftinijo od ddr400 ili bi možda umijesto am2 mogao uzeti koji 939 pro i matičnu |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
evo jedne ljepe nadogradnje [img=http://img258.imageshack.us/img258/8157/untitledee4.th.jpg] znači oko 2000 kn bužet oko 1500 i barem mogu dobit 400-500 kn za svoju pilu mbo-gigabite,athlon 2600+,1gb twin mos(512x2) i 9600pro sophire. evo plan je tu samo još trebam pare ![]() vaše mišljene? ![]() Zadnje izmijenjeno od: CandyMAN. 24.06.2007. u 16:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
nema smisla ici na ovog 3500+ onda rade ili malo skuplji 3600+ X2 ili dosta jeftiniji 3000+ (koji ide na iste frekve kao ovaj 3500+) takoder mozda bolje na provjerenu gigabyte seriju am2 ploca... a sto se tice tvojih komponenata, mislim da bi mogao izvuci 800/900kn iz toga sto si naveo... EDIT: evo gledam bas i za grafu... ista takva ali sa DDR3 memorijom je 550kn u formelu... no vidim da nisi iz zg-a pa mozda zato forsas links?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
evo trenutne konfiguracije [img=http://img514.imageshack.us/img514/1482/untitledof8.th.jpg] šta kažete kolko se može dobit? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Moj prijedlog je: 3600X2 450kn ABIT NF-M2nView (ili neka slicna s integriranom grafikom) 600-800kn 1Gb TwinMOS Twister PC6400 300kn Za prvu ruku ces se na ovoj konfi moci i igrati! ![]() Ako od ove cijene oduzmes vrijednost svoje konfe prijelaz te nece bas previse doci!
![]() |
#16 |
Registered User
|
jel nebi bolje išao kingmax il nest slično trenutno imam twin mos i nemam problema ili su ga mnogi pokudili. kakva je integriruša? naravno da če se moči igrati ali šta? ![]() super mario ![]() šala mala to je dobro riješenje za neko kretko vrijeme. kojih 2-4 mj. i bio bi problem prodat ovaj komp u komadu.? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
jel nebi bolje išao kingmax il nest slično trenutno imam twin mos i nemam problema ili su ga mnogi pokudili. kakva je integriruša? naravno da če se moči igrati ali šta? ![]() super mario ![]() šala mala to je dobro riješenje za neko kretko vrijeme. kojih 2-4 mj. i bio bi problem prodat ovaj komp u komadu.? ![]() edit. sori za dupli post slučajno. pokuša sam obrisati ali ne ide. tako da ovaj 2 slobodno obrišete ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Gore integrirana grafa nije puno losija (ako je uopce losija!) od tvoje 9600. Pod igranje sam mislio CS Source na medium/low detaljima ili CoD2 na DX7. Inave integrusa je nVidia 6200 pa ti sam ocijeni. ![]()
![]() |
#19 |
Registered User
|
pa nije tak ni loša poslužila bi jedno vrijeme. kad sam mogo imat mx 2 godine mogo bi i ovu 6 mj dok ne skupim pare za pilu e a jel ima matičnih koje imaju i agp i pci-e. naravno za am2 to bi več bilo zanimljivo. bolje jedan agp nego 2 pci-e jer znam da nikad necu koristit sli ili crosfire |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ploče s AMD690 G chipsetom imaju nešto bolje integruše. Imaš u ve-mulju ECS i Gigabyte s prihvatljivim cijenama.
![]() |
#25 |
Registered User
|
sve je to odlično sasmo kolko ploče s am2 podnožjem imaju ata kanala tj ide konektora. meni bi trebala dva + flopy po mogučnosti jer trenutno imama ide hard i dvd-rom,dvd+/-rw pa bi mi 2 konektora odgovarali. a kupnja novog harda za sada ne dolazi u obzir pare su dragocijene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Pa naravno da može... ![]() Npr Gigabyte GA-M61PM-S2 ili Gigabyte GA-M61PM-S2G za početak... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|