|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2003
|
Epox i Barton
Epox 8RDA+ rev1.1 Barton 2500, 2x256ddr400 i sad sam ja tog Bartona stavil na 200x10 i sve se fini buta i radi ali kad pokrenem neku od igri onda se nakon par minuta komp resetira.3dmark mi se nije smrzaval ali kad sam stavil da ga odvrti 10x onda se je podkraj i on smrzel.Jednom mi je nakon restarta stavil nekakvu poruku u vezi grafičke(9800pro) kao zbog nestabilnosti sistema se srušil.Aida veli da je napon na jezgri proca 1,7 dog cpu-z 118 veli da je 1.6V.Napon rama sam dizal i na 2.7 i na 2.9 ali ništ.Napon čipseta ne mogu mijenjati u biosu ali po aidi je 1,6V. Bios sam flešal sa ovim zadnjim 10/17/03. Pošto mi je ovo prvi put da sam nešto takvoga radil da li trebam dizati napon na procu i za koliko, da to sve skupa nebum skuril. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Napon na pruce te zeza. Digni ga za 0.025, pa probaj, ako opet neče onda opet za 0.025, a za max voltažu ti ne mogu reč jer nemam AMD, ali po iskustvima drugih mislim da bi mogao dignut do 1.75V bez problema. Čim ti se komp boota i da ti da odvrtiš neke testove onda znači da CPU-u fali jako malo voltaže (čitaj: juicea), pa bi 0.025 bilo sasvim dovoljno. Nema ti druge nego da testiraš
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Digni napon jer ti je sad na defaultnih 1,65, digni na 1,675 ak nije stabilan digni na 1,7 nečeš niš skurit bez brige! Mirne duše možeš dić napon do 1,9. Kak ti EPoXica ima zaštitu od pregrijavanja proca nemreš skurit proc stavi to u Biosu na 65° i ka ddođe do 65°će ti se komp zgasit al ti nebi trebalo doć do 65°ak dođe mijenjaj cooler! ![]()
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: May 2003
|
Sigurno napon ili proc.Ja sam promijenio tri (2500+). Prvi mi se rušio na 10.5*200 bez obzira na napon. Ovaj zadnji ide do 2460(al se ruši sistem),99.9% stabilno na 12*200 na 1.75V! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Probaj s nekim drugim množiteljom. Meni se s množiteljima 11 ili 9.5 bez dizanja voltaže Thorton da dignut na 2.1GHz, a sa 10 neće preko 10x194 da ga ubiješ. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jun 2003
|
Coler je TT 9+ Vulcano i temp. je 41 nakon opterečenja 45. Inače na toj ploči dok nisam flešao bios nije bilo šanse da se buta iznad 185fsb sa bilo kojim množiteljem.Pokušaval sam sve osim dizanja napona na procu i nije išlo, a sad ide ali kak sam opisal.Budem probal dignuti napon kaj ma je frka ili budem mjenjal ploču za reviziju 2.1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Headbangig Grunf!
|
@rendula kaj ti Thotron neće ić više od 2,1Ghz?Daj bubni OPN
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Ide nešto malo iznad 2.1GHz, ali to na default voltaži od 1.6V. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
Koji tjedan ti je Thorton?Jel otključan?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Ajd da nes vrijedi, bi ga stedio ali kad nejde onda se bu moral malo vise pomucit! ![]()
![]() |
#17 |
kenova
|
samo da ubacim zajedljivi komentar da nije tako pametno vrtiti bartona na vcore preko 1.9, jer mu se dosta smanjuje ocekivani vijek... nemam sad tablicu koju je tip dao na overclockers.com, ali vijek pada skoro eksponencijalno nakon te voltaze jedino ako netko zeli burn-in na procu, ali za svakodnevnu upotrebu... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|