|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Baraccuda 250GB ES
Nabavio sam doticni disk i odmah mi je bilo sumnjivo jer mi je u disk menagementu pomudio samo da radim s njim kao s basic (simple) diskom i nije bilo opcije za logical (extended) drive. Nakon toga kada sam sve obavio poceo sam na njega prebacivati podatke s drugog diska i islo je JAKO SPORO (10MB/sec max)!!! Stavio sam i jumper da forsiram SATA 150 mod ali nista. Ponovio sam postupak vise puta i na razlicitim SATA portovima, razlicitom velicinom clustera, i ostalim stvarcicama koje su mi pale na pamet bez ali ikakvog pomaka. Inace, sistemski disk je ovaj SCSI od 74GB, a imam i Maxtora od 80GB SATA koji radi vec godinama bez problema. SATA kntroler je Sil3114r i zadnji bios. Slusam sve prijedloge! Hvala unaprijed! ![]() Edit: U HDTachu su impresivni brojevi (avg. read oko 68MB/s i 13ms vrijeme pristupa) i sve u najboljem redu.
Stupid is as stupid does Zadnje izmijenjeno od: Jerry. 13.06.2007. u 15:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
U kojem modu radi? PIO ili DMA?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
SS iz HDTacha mi izgleda ovako nekako (ovo je disk od 320GB ali relevantni podaci su gotovo identicni): http://www.putfile.com/pic.php?img=4595420 Tako da mislim da radi u DMA modu. Everest takodjer prijavljuje da je trenutni (aktivni) mod UDMA 6. I nigdje u BIOSu nemam izbor za promjenu opcije UDMA/PIO (na ploci nije native SATA kontroler). BTW, probao sam disk na drugoj ploci i disk radi u najboljem redu. Neki savjet?
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
PCI/IRQ steering probem sa pločom? Probaj pomjenit PCI utor u kojem je kontroler ili još bolje povadi kartice ako nisi siguran da je neki utor čist pa probaj samo sa grafom i SATA kontrolerom (isto probaj razne utore) i ako to ne rjei problem probaj neki drugi kontroler ubost... Btw vidim da imaš modani bios on isto može biti izvor neprilika ponekad, obično takve biose autori optaju za točno određeni feature (obično overklok) a ostalo zna bit - zanemareno...
![]() |
#5 |
Premium
|
SATA kontroler je onboard tako da nista od micanja po slotovima.... Inace na istom (i drugim portovima kontrolera) Maxtor vec godinama radi bez problema. Iako mislim da je neki PCI/IRQ problem disk ne bi imao takve skorove u Everestu i HDTachu? Na kraju sam skontao da je mozda problem s Win jer kada stavim plocu u SATA mod (a ne SATA RAID) Win ne prepoznaju kontroler ni pomocu trikova (iako forcam instalaciju drivera iz device menagera)! Jednostavno ne zele... ![]() Ali ne da mi se instalirat nanovo Win jer mi disk ionako sluzi za skladistenje MP3, Video spotova i filmova. Za sistem ce se vec pobrinuti 2x36GB SCSI Ultrastar @10k u RAID 0 a za instalacije igara ovaj Cheetah od 74GB! ![]()
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Aha ja sam te skužio da je eksterni kontroler... Ne nemora značiti da bi hdtach nužno bio loš radi konflikta jer ne ispoljava se konflikt cjelo vrijeme nego samo kad koristiš oba uređaja onda postaje problem ali nije bitno sad ako te ne smeta onda te ne smeta... Mada ako na tom istom portu radi Maxtor kako treba nebi trebalo bit problema sa seagateom... Baš čudno je** ga nešto mu ne paše, probaj ga zamjenit za nekaj drugo u dućanu ako oćeš ili ga bubni u ladicu ili preko nekog drugog kontrolera možeš isto probati... Btw je** diskovni podsustav imaš... ![]()
![]() |
#7 |
Premium
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|