|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Oct 2006
|
5,64 % gamera koristi Vistu ( od 488441 korisnika Steama)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
ah, čekaj SP1, pa SP2, pa da vidiš onda.... Vista se još nije ufurala... Kad malo poprave te rupe i rupice, kad se naprave driveri za kojekakve hardveraje, kad se sve skupa malo optimizira, hardware koji može to tjerati pojeftini, onda ćeš vidjeti postotke... To ti je recimo za kojih 6-8 mj.
Macbook Pro Unibody 15.4", 2.4GHz, 4GB DDR3, 9400M+9600GT, 250GB iPhone 4 16GB Logitech Z5500, G-Drive Mobile 500GB, Canon LBP-3010, Logitech HUB Premium, Apple Magic Mouse, Apple Remote, Apple Airport Express, Terratec Cinergy DT USB XS Diversity, Tucano Second Skin Samsung LE-32 B530 P7 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
kad je izašo Xp isto se je velika večina ljudi igrala na win98 i starijim prethodnicima na kojima su igre išle bolje naravno, zbog večeg hardverskog zahtijeva xp-a. Kak je tehnologija napredovala i izašao sp1 za Xp sve više ljudi je prešlo na njega. Ista stvar je i sa Vistom.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Hehe, al ovo je malo smješno, dobro ovisi kako kome pojam gejmer znači, ali ono, tu neki koriste Intel 845 graphics, <255MB RAM itd. Hehe, kaj se oni nagejmavaju, tetrisa? ![]() Ako nisam pogriješio, ovaj survey se odnosi samo na "gejmere"? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Od estetike do brzine je Vista puuuuno bolja,X64 naravno...ne zaboravi da je X32 Vista sporija. Što se igara tiče,nemam pojma,ono što zavrtim se fino vrti usporedno s XP-om,gotovo jednako...od 158.24 drivera sve igre idu odlično,Oblivion radi brže na Visti s kojim god driverima hočeš...dakle,potencijalne nove igre neka slijede Oblivion i njegovo ponašanje u Visti. Volim Vistu ![]()
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Evo ovako moja iskustva s Vistom su dvojaka... 1. dobre strane - ima bolji kernel i prioratizing procesa je definitino bolji, nemože se desit da ti nešto zaloka samo tako 100% cpu da nemreš ni mejl klijent dignuti, sigurnost je (bar potencijalno, naravno razni exploiti su mogući sad u početku kao i na svakom osu ali za home usere to je tako sekundarno) dosta bolje, ljepše izgleda... DX10 podrška naravno... 2. loše strane - driveri, driveri i opet driveri... Mada s druge strane ima čovjek jednaku šansu sa x64 xpima popušit foru da nema drivera (meni se više puta dešavalo) posebno za neki pekinezer hardware, NEKE igre definitivno idu sporije, nema veze za zahtjevima nije preopterećen komp nego su jednostavno sporije, ima slobodnih resursa i sve je ok ali igra trzucka, vjerojatno neki d3d problem, istina to je bila malo starija ea sports igra a electronic arts zna nekad fakad zasrati kod... GOMILA ali fakat GOMILA sitnih bubuca, instalirao sam i autopatcher - neke su nestala - neke nisu, neznam, ako neko ima legit možda mss patchevi rješavaju to ali nisam siguran da je tako.. Ukratko vratio sam se na XP samo jer sam mislio da je jedan problem sa SATA pržom njihova krivica, makar je sad opet situacija takva da mi nema velike svrhe gnjavit se sa vraćanjem viste... Inače ja sam radio sa 32bitnom, moždaje 64bitna bolja, to neznam ali ja se nemam razloga potužiti na 32bitnu što se tiče običnog rada jednako je brza kao xp naravno malo ulickaniji efekti malko usporavaju rad - dok ih gledaš jel... ![]() Sve u svemu ljepo i novo ali ne pretjerano korisno zbog čega bi se neko trebao osjećati prisiljenim ići na nju... Naravno DX10 kad konačno zaživi će bit potstiaj i za gejmere ali to je još daleka budućnost... ![]()
![]() |
#13 |
Unregistered User
Datum registracije: Jun 2002
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Ja se baš prošli tjedan prebacio na vistu, doduše bitno "olakšanu" verziju iste (instalacijski cd ima svega 660mb) i mogu reći da u mom slučaju igre (koje rade) na visti rade bolje nego na xp-u. Mislim da je to posljedica drivera za nvidia seriju 7 koji se za vistu stalno unaprijeđuju, dok su zadnji službeni za xp, ako se ne varam, 93.71 iz studenog prošle godine! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|