|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jan 2006
|
(riješeno) Daljinski za PC
evo uradio sam sklop za upravljanje nekih programa s pc-a .. i spajam ga preko com porta, problem mi je sto mi nece program registirat tipku koju stisnem s univerzalnog ....mislim da je do toga sto nisam nasao dobar plugin za sklop ili nesto sl. pa ako itko zna nek pomogne... program je Girder v3.2 .. univerzalni RM-950E.. i tutorial po kojem sam isao je ovaj.... IR PRIJEMNIK |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Najsigurnije je s Winlirc-om : http://winlirc.sourceforge.net/ i odgovarajućim plugin-om za Girder : http://www.girder.nl/downloads.php?m...er&lucCode=800 (pri dnu)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Unregistered User
Datum registracije: Aug 2006
|
ja koristim taj girder i "igor plug-in" i sve mi radi bez problema. ovdje možeš skinuti taj igor plug-in http://www.cesko.host.sk/girderplugin.htm morat ćeš u girderu uključiti taj plug-in i namjestiti s kojeg pina ti dolaze informacije. imaš 3 za izabrati pa nebi trebo biti problem (meni je na DCD). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Tih IR-ova sam se naradio prilično... Svih vrsta i oblika... Inače najbolji program je Girder definitivno s tim Igorom.... ![]() Stvar je u tome da taj uređaj (po shemi iz BUG-a) neće raditi na novijim matičnim pločama da ga ubiješ.... To nema veze s daljincem, uređaj samo prima kod (bilo kakav), a računalo ga obrađuje.... Računalo je sposobno obraditi bilo kakve IR kodove stoga to nema definitivno veze s daljincem... Inače, Girder radi sa DSR-om, znači sa šestim pinom, a s DCD-om, tj. prvim radi većina drugih sofware-a... Iako se u Girderu da podesiti DCD - DSR...
Macbook Pro Unibody 15.4", 2.4GHz, 4GB DDR3, 9400M+9600GT, 250GB iPhone 4 16GB Logitech Z5500, G-Drive Mobile 500GB, Canon LBP-3010, Logitech HUB Premium, Apple Magic Mouse, Apple Remote, Apple Airport Express, Terratec Cinergy DT USB XS Diversity, Tucano Second Skin Samsung LE-32 B530 P7 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Ako radiš na Socket A, onda is definitivno nešto zeznuo s lemljenjem... Pogledaj još jednom sve sitnice... Mene je jednom 3 sata zezala jedna mikro- točkica na kraju voda koja ih je spajala i ubijala me u pojam.... Sve provjeri barem 5 puta da se uvjeriš da je s hardwareom sve u redu... Inače, moguće je da si i spržio koju komponentu dok si lemio.... Ako hoćeš, mogu ti mailati Girder i točan plugin za njega koji sigurno radi s tim uređajem na Socket A matičnoj ako je s njim naravno sve u redu.... Ako hoćeš, napiši mail... Ili javi na MSN... ![]()
Macbook Pro Unibody 15.4", 2.4GHz, 4GB DDR3, 9400M+9600GT, 250GB iPhone 4 16GB Logitech Z5500, G-Drive Mobile 500GB, Canon LBP-3010, Logitech HUB Premium, Apple Magic Mouse, Apple Remote, Apple Airport Express, Terratec Cinergy DT USB XS Diversity, Tucano Second Skin Samsung LE-32 B530 P7 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Hm, gledam sad ovu tvoju shemu s tutoriala, i to je neka totalno druga shema... Nema regulatora napona kao na mom sklopu (koji stabilizira napon na 5V), i dva otpora su...???? ![]() I ne znam koja je ovo dioda, ali ovo ti je popis komponenti kak spada i shema: ![]() R1 ti je 4k7, a dioda 1N4148... Ovaj prvi pin (DCD), ide na 6 (DSR) po potrebi....
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
kod mene ti je drugacija shema ja ti imam SFH-5110 IR diodu u tebe je drugacija..i vjerujem da je zato dva otprnika sad sam vidio da sam ih zamijenio pa idem to sredit javim jos sta je ispalo |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Banned
|
ma mislim da ce ti radit, napravi samo bez onog mog otpora od 100ohma i spoji na DCD i sljakat ce ti, ugl, po shemi od geniusboya, mislim da je meni sralo radi univerzalca da je trebalo kod unijet njegov prvo pa bi radilo, jer meni je uspjelo jednu tipku kodirat kasnije kad sam ustekavao istekavao nije htjelo.. ugl mods : rjeseno , sto se mene tice moze lock, jedino ako ima tko sta dodat...veliki tnx svima koji su pomogli , pozz |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|