|
![]() |
#1 |
FC Bayern supporter
Datum registracije: Mar 2002
|
Problem s bootanjem
Naime ovako,vec par dana mome burazu komp opako kašljuca,kada ga je upalio,zblokirao se u windowsima i nakon što ga je resetirao,komp se jedostavno više nije htio bootat,monitor ode u stand by i tako stoji,nakon što se ponovo upali,ista stvar,komp se upali,a monitor ode u stand by!Danas je recimo zaštekao odmah nakon provjere rama i nakon toga se događa ista stvar,neće se komp više bootat.Riješenje privremeno je da se promjeni raspored memorijskih modula u slotovima i nakon toga sve radi ok!Problemi su počeli okvirno kada sam stavio treči modul u komp,jel možda u pitanju raspored memorijskih modula ili mu je matična na izdisaju??Ponavljam,nakon promjene rasporeda memorijskih modula komp radi ok,ali samo do sljedećeg paljenja i nakon toga ista stvar! Konfiguracija:Gigabyte GA-7N400-L,AMD Athlon 2200+,2*Kingmax ddr400,treći no name modul je izbačen.....
![]() |
#2 |
KozajeZakon.
Datum registracije: Apr 2007
|
IMHO mogao bi provjeriti 1.da nisu latencije preniske?ili to na defaultu shteka? 2.kako ide sa 1nim od tih kexa u kombinacijama sa dimm1234. 3.ili napajanje mozda na izdisaju?ako mozesh probaj rame u drugoj konfi i drugo napajanje na ovoj. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
FC Bayern supporter
Datum registracije: Mar 2002
|
Sve je na defaultu... 2.Nisam probao s jednim keksom,ali sam sada stavio zadnju konfiguraciju koja je pouzdano radila pa ćemo vidjet.... 3.Napajanje je novo,Antec Basiq 350W,a i probao sam drugo napajanje i događa se ista stvar,memorija je radila ispravno u mojem kompu(vidi moj komp) tako da to ne bi trebalo biti problem....
Pozdrav! Vedran Zadnje izmijenjeno od: vedo. 07.06.2007. u 13:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Daj ti vidi kako stoje latencije... Stavi ih ručno na 3-4-4-8 i napon na 2.7 V, nemoj više od toga.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|