Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.06.2007., 12:36   #1
boris1984
Bruce Lee
Moj komp

boris1984's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Virtual memory low....pomoc?!

Windowsi mi javljaju da mi je "virtual memory low"...trazio sam rijesenje preko googla ali tamo preporucaju neki od programa tipa wintask 5 pro...međutim nemogu naći free verziju za download....jel netko zna kako rijesiti problem nekim drugim putem ili programom...

Unaprijed Hvala
boris1984 je offline   Reply With Quote
Staro 08.06.2007., 12:55   #2
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Virtualna memorija - page file, 15GB HQ Stuff Magazine wallpapera i još mnogo korisnih tema...

Ne trebaju ti nikakvi programčeki za sređivanje i optimiziranje virtulane (a bome ni radne) memorije, jer isti najčešće naprave više štete nego koristi. Povećaj količinu virtualne memorije. Uglavnom na datim linkovima buš našel odgovore...
McG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.06.2007., 13:27   #3
Toncek
member

Toncek's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
koliko imas slobodnog mjesta na c disku?
Toncek je offline   Reply With Quote
Staro 08.06.2007., 13:42   #4
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Jopet padobranac s trazenjem pomoci, a bez backgrounda da mu mi mozemo pomoc...

@Boris

Sorry, e al fakat si nam dao shture informacije o svom problemu.

Naime nemamo pojma tvoju konfiguraciju, a jos manje kolko imas memorije, odnosno rama.
Druga bitna stvar koju nam nisi reko je kolko imas veliki disk.

Treca i mozda najbitnija stvar nisi nam reko kad ti se to dogadja, dal prilikom koristenja neke aplikacije ili u cistom mirovanju windowsa.
Naravno i koje windowse koristis....

Virtual memory to low, se moze javljat kad prilikom koristenja neke aplikacije, kad ta aplikacija torishi previshe memorije, odnosno troshi memoriju koju ima racunalo + virtualnu memoriju (prostor na disku koji glumi memoriju).
To se obicno desava kad na racunalu ima 256 Mb rama, kod pokretnaja normalnih aplikacija, odnosno 512 i vishe Mb kod zahtjevnijih aplikacija.
Windowsi stavljaju automatski odredjenu velicinu VM-a, koja pak ovisi o raspolozivoj memoriji u racunalu.
Npr, ako imas 256Mb rama, tad Windowsi postelaju da VM bude cca 400 Mb, max a min 128Mb.

Ono sto ti trebas napraviti je, kupiti jos dodatne memorije i povecat VM, na 2.5 X kolicina tvoja memorije....
Staro 09.06.2007., 11:34   #5
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Glupost...

Zašto bi morao povećati VM na 2.5x količinu rama?

ja npr. imam 2GB jer meni treba 5GB virtualne memorije?

Ja se ne sjećam kad mi je zadji puit neka aplikacija poručila da joj fali virtualne i to niti na XPu niti na x64 XPu niti na visti ultimate a imam 1GB VMa a i to uglavnom zato da mi photoshop nejde na živce kako nema swapa kad se pali i da ako baš nešto zasere ram bude swapa...

1.5 - 2.5x sistemski ram je pravilo koje je imalo smisla kad smo vrtiti 256MB danas je to kretenarija... Niti windowsi "najbolje" rade niti išta bolje rade ako je taj broj manji ili veći jer kad krene swap onda ti ionako nema pomoći ako nemaš neki SCSI320 RAID0 sklop...
Staro 09.06.2007., 11:50   #6
Optik
________

Povecat VM mozes
Desni klik na My Computer--Properties--Advanced--Performance--Settings--Advanced--Virtual Memory [Change]

Ako si se izgubio i trebas SS budem ti napravio
Optik je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2007., 12:15   #7
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Glupost...

Zašto bi morao povećati VM na 2.5x količinu rama?

ja npr. imam 2GB jer meni treba 5GB virtualne memorije?

Ja se ne sjećam kad mi je zadji puit neka aplikacija poručila da joj fali virtualne i to niti na XPu niti na x64 XPu niti na visti ultimate a imam 1GB VMa a i to uglavnom zato da mi photoshop nejde na živce kako nema swapa kad se pali i da ako baš nešto zasere ram bude swapa...

1.5 - 2.5x sistemski ram je pravilo koje je imalo smisla kad smo vrtiti 256MB danas je to kretenarija... Niti windowsi "najbolje" rade niti išta bolje rade ako je taj broj manji ili veći jer kad krene swap onda ti ionako nema pomoći ako nemaš neki SCSI320 RAID0 sklop...
Ta zbog cega bi to bilo glupost?
Jel covjek napisao kolko ima rama? nie!
Ko sto si i sam reko ne sjecas se kad si dobio poruku virtual Memory to Low, pa naravno kad imas 2 Gb rama!!!

VM to Low, se obicno desi kad ljudi imaju 256 ili 512 Mb rama, u tom slucaju mu treba povecanje VM-a do 2.5 puta, jel tako?
Naravno ak covjek kupi jos 512 Mb rama onda mu to nece biti potrebno.

Ja sam i na 2Gb Rama, na 64 bitnom XPu dozivio poruku Virtual Memory to Low, u aplikacijama s kojim radim i u analizama koje radim, pa sam si poveco VM na 5Gb.

Zato ne pricaj da je povecanje VM glupost, jer VM i memorija ovisi od korisnika do korisnika, ovisno o tome kaj korisnik radi.

To kaj ti koristis 2 Gb za surfanje i gledanje videa, igranje i eventualno obradu neke fotke u PS (kaj se moze i na 512 Mb rama) ne znaci da drugi ljudi nemaju drugcije zahtjeve za svoje racunalo i aplikacije...
Staro 09.06.2007., 12:33   #8
Marklar
Premium
Moj komp

Marklar's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
hm bili pomoglo i da smanji agp aperture size?
Marklar je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2007., 15:08   #9
boris1984
Bruce Lee
Moj komp

boris1984's Avatar

Konfa mi je...amd athlon 64 x2 dual core 3800+,1 gb ram...grafa ati radeon 1950pro(256mb)....

sorry kaj je nisam odmah stavio...svaki dan naucim nesto novo
Staro 09.06.2007., 15:10   #10
boris1984
Bruce Lee
Moj komp

boris1984's Avatar

i jos...prostora na c disku 13,9 gb a na d disku 9,48 gb...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.06.2007., 16:12   #11
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Prema ovom, rama imas dosta, prostora na disku, dosta, ne vidim razloga zasto bi ti se windowsi bunili da imas malo VM-a...

nisi nam jos reko, jel se to dogadja kad koristis neku aplikaciju, ili samo od sebe dok su windowsi u lerru (tipa dignes windowse i surfash netom?)

Pogledaj kaj ti troshi tolko memorije, pogledaj koji process ti najvise zdere mermoriju i kolko, pa nam javi (screenshoot bi dobro dosho)

Dalje pogledaj kolka ti je VM (isto screenshoot).
Staro 09.06.2007., 16:43   #12
boris1984
Bruce Lee
Moj komp

boris1984's Avatar

Koristio sam imesh...mozda zbog toga zeza....on dosta guta kada skida nesto....
Staro 10.06.2007., 09:37   #13
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor KnezTame Pregled postova
Ta zbog cega bi to bilo glupost?
Jel covjek napisao kolko ima rama? nie!
Ko sto si i sam reko ne sjecas se kad si dobio poruku virtual Memory to Low, pa naravno kad imas 2 Gb rama!!!
Očito nisam bio dovoljno jasa pa ću ti pojasniti...

Dakle...

GLUPOST je ZATO jer ako ti treba VIŠE od 2.5x onda stavi VIŠE ako ti treba MANJE od 1.5x onda stavi MANJE a ti vrtiš film koji se vrtio tamo u mističnom dobu početkom stoljeća di je 1.5-2.5x NAJBOLJE i to se uvjek svima vikalo da je najbolje, niko nije točno znao zašto ali to kaže tata iz Redmonda pa valjda je...

A ja ti upravo to i govorim da NEMA VEZE KOLKO STAVIŠ tj TREBA STAVITI NAJEMANJE KOLKO TI TREBA DA SVE RADI a ne 2.5x koja je to glupost danas...

Sve da on sad stavi 3GB jel ti msilš da to nmjemu treba?

Citiraj:
VM to Low, se obicno desi kad ljudi imaju 256 ili 512 Mb rama, u tom slucaju mu treba povecanje VM-a do 2.5 puta, jel tako?
Naravno ak covjek kupi jos 512 Mb rama onda mu to nece biti potrebno.
Obično onda trebaš i VIŠE od 1.5 tj 2.5x to je ono što ti govorim...

Citiraj:
Ja sam i na 2Gb Rama, na 64 bitnom XPu dozivio poruku Virtual Memory to Low, u aplikacijama s kojim radim i u analizama koje radim, pa sam si poveco VM na 5Gb.
Ključna riječ je ono 64bit os jer 32 bitni nebi ni mogao adresirati to...

Citiraj:
Zato ne pricaj da je povecanje VM glupost, jer VM i memorija ovisi od korisnika do korisnika, ovisno o tome kaj korisnik radi.

To kaj ti koristis 2 Gb za surfanje i gledanje videa, igranje i eventualno obradu neke fotke u PS (kaj se moze i na 512 Mb rama) ne znaci da drugi ljudi nemaju drugcije zahtjeve za svoje racunalo i aplikacije...
Opet smo se vratili na to - što on od toga radi? I ja nisam napisao da je VM glupost nego da je 2.5x koje si ti tako iz topa ispalio glupost i mislim da sam ti dovoljno obrazložio i zašto...

Edit:
Nemoj mislit da je ovaj post napad na tebe samo na tvoj stav - jer iako niti ti nisi znao kolko rama ima - spremno si ispalio da mu treba baš 2.5x sistemski ram... To me izživciralo... I na kraju nakon što je sve napisao jel još uvjek misliš da mu treba 2.5x sistemski ram i da je ok da mu se to troši sa imeshom i možda kojom igrom?

Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 10.06.2007. u 12:27.
yedwy je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2007., 19:02   #14
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Err, ocito nisam bil dovoljno jasan, al vidim da su ovdje ljudi neki preuber pametni pa za takve moram crtat...

Moja ideja je bila da ukoliko covjek ima 256 il 512 Mb, poveca VM za taj iznaos (ok nem ponavljal vidim da te, te dvije brojke i slovo uzasno zivcira)...
[u tom slucaju povecanje VM-a s neke vrijednosti do 1Gb (bez obzira dal bi se uzela vrijednost nastala mnozenje kolicine rama i spomenutog broja, ili odokativno povecanje), bi u svakom slucaju rijesila problem nedostatka VM-a; dok pravo rjesenje bi bilo nabavka dodatne memorije...]

S obzirom da biser nie napiso nist, ja sam se potrudio mu dati mogucnosti, kad on nama nie ponudio iste...

Ubuduce na ovakve postove bez dodatnih infoa, vise nit ne odgovaram, jer ocito se onda neke stvari krivo shvate...

@yedwy
Posto si tolki znalac, ponudi ti covjeku rjesenje...
Staro 11.06.2007., 01:05   #15
boris1984
Bruce Lee
Moj komp

boris1984's Avatar

knez tame...nisam ti ja nikakav "biser"....samo sam pristojno pitao za informaciju...onda me netko upozorio da nisam dao konfu pa sam napisao...isto tako pristojno kao sto sam i pitao...ako ti imas nekakvih problema to ti je zato jel previse buljis u kompjuter a premalo u zenske sise...!

bez uvrede ostalima!
Staro 11.06.2007., 09:34   #16
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Citiraj:
Autor boris1984 Pregled postova
ako ti imas nekakvih problema to ti je zato jel previse buljis u kompjuter a premalo u zenske sise...!
uuuu, super!

drugi put pitaj syse
Staro 11.06.2007., 17:49   #17
boris1984
Bruce Lee
Moj komp

boris1984's Avatar

...budem!
Staro 12.06.2007., 01:03   #18
boris1984
Bruce Lee
Moj komp

boris1984's Avatar

Sve u svemu...hvala svima,puno ste mi pomogli...odlicna ste ekipa!

MASSIVE RESPECT
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno