|
![]() |
#2 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Negdje sam čuja da je Hynix 3.6ns,nisam siguran ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Koliko mene sjećanje služi-neki modeli 9700non-pro sa 3.6ns Hynix memorijom su se čak dali bez beda flashati u PRO. dakle na 325/310. A i ima i jedna verzija FireGL BIOS-a koja je baš kompatibilna sa tom memorijom. A da ne pričamo o tome da se na 9700np Hynix memorija 3.6ns u pravilu dala bolje clockati nego Infineon... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() ma infineon je zakon ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ancient
Datum registracije: Mar 2003
|
memorija
ovako,na mojoj 9500-softmod9700 je infineon 3.6 memorija.Da bi što bolje mogao clocat.još sam malo skinuo memoriju 267,75 da bih mogao dizati procesorsku 370.više od toga se bojim jer je hlađenje zrak i to samo njeno oriđi.probao sam na 400 izvrtio 3dmark 03 skoro do kraja i onda izbacila(ugrijalo).kada je memorija 283.5 što mi je njen neki max.neda mi ni blizu.ali sam gledao mem. diže - spušta propusnost,a ja je sa 256 bitnom imam i preveliku(sada je 17152MB/s)ovako clocano 4417 3d 03
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Meni isto to malo smrdi.Ali to se ljdi valjda zele riješit starih kartica jer se vise ne proizvode.
![]() |
#13 | |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Kaj nije razlika izmedju 9700np i pro samo u taktu GPU i memorije? Kakve to onda ima veze sa biosom? Citiraj:
__________________ |
![]() |
#14 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Tako da nije samo takt. A neki primjerci sa 3.6 memorijom su se dali fino clockati, pa su zato zaključavali BIOS. Jebiga-morali su se nekak osigurati da se prodaje dosta skuplji PRO model ![]() ATI je zato na početku dao naputak da se BIOS "zaključa",a i to im nije bilo dosta nego neke vezije drivera isto onemogućavaju overclock... Mislim...jaka muda... Ko da je teško skinuti tu zaštitu ili flashati BIOS.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
BTW remitenda je uvjek bila najbolja kupovina ![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Junior Member
|
ZA driver kaj zakljucaju nije problem , to su napravili na 9600 i da se lijepo otvorit sa riva-tunerom. Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Caught Somewhere In Time
|
Re: memorija
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Super Moderators
|
Re: Re: memorija
Citiraj:
Sa default 270 mu ide najviše do 283 ![]() ![]() I vidiš da se žali da kad moda grafu i uključi 256 mem. sabirnicu memorija ne dela kak treba... Znam ja da si ti veliki fan Infineona-ali nisi objektivan... Hynix se jednostavno pokazao daleko robusnijom i izdržljivijom memorijom za rad na višim taktovima od deklariranog. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Caught Somewhere In Time
|
Re: Re: Re: memorija
Citiraj:
i nisam tvrdio da je to dobar clock ipak je to 3.6 ns memorija a da se lošije clocka od xynixa to je istina I nisam opće fan infineona bar dok me ne potplate ![]() a 256 bitnu sabirnciu nemaš kaj uključivat pa ona je ili nije tu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Super Moderators
|
Re: Re: Re: Re: memorija
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Ancient
Datum registracije: Mar 2003
|
Ma infineon je uglavnom šrot,pogotovo ove kao moja 3.6(tu i tamo se dese primjerci ali je to ipak malo da bi mogli reći da su dobre).ali sam zadovoljan sa karticom jer mogu dići proc. a propusnost imam sa 256 bitnom sab. i tako veću nego ja mogu na mom drlogu iskoristiti.(256 sabirnica je skroz uključena?kako je mogu palit-gasit?taj dio mi nije jasan?).Jedino sam primijetio u Aidi da mi se memorijom diže-spušta propusnost.ali ništa nedobim ni kada je 18000 i neznam koliko,zato spustim memoriju i propusnost je 17180 ali onda mogu dići proc.na 370 i to radi bez pregrijavanja i slično.3Dmark 03 4500. ako me poučite kako, pošaljem slike,imam samo onaj ispis u excelu što 3dmark nudi.
![]() |
#22 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Pogrešno sam se izrazio... Mislio sam na punu funkcionalnost-dakle kao "prava" 9700 non-pro. A to sa Infineonom je poznata stvar, tu jedino možeš delat volt-mod ako baš hoćeš clockat. Makar-ako ti dela fino i bez artefakata ne vidim potrebe,eventualno staviti pasivce i bolji vent. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Problem je u 3.6ns meoriji koja je spora u tru čoška ( koja je ono formula za preračunavanje ), Infineon je inače kvlaitetna memorija al je 3.6 isključivo za ad na deklariranoj brzini ili za min. OC ( npr. 276)! A ja pehist naletim na 3.6 ns infienon zato si i razmišljam ubost 9700
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Hynix je dobre chipove stavljao na staru R200 seriju(8500) i na R300(9500/9700)...na razne modele 9200 i sl. idu lošiji, mislim da sam vidio neke 3.6 koji delaju na 200 ili manje...pa si ti misli. Sve verzije Samsunga se daju više-manje dobro clockat. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
s overclockom ili bez, to je dobra kupovina(ako je istina da je BBA) , usporedite sto se moze kupiti za te novce...... ![]()
![]() |
#26 |
Headbangig Grunf!
|
Ma znam Jelc, infineon nije za OC. Jel ima neki jod kod Hynixa kak se szana koja je meorija gore jer si brijem da ne piše 3.0,.3.3,3.6 ko na Infienonu Jel netko zna onu formulu kak se dobije max brzina memorije?
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Pa kog je vraga nisi kupio???, kaj misliš da te bude čekala sto godina u dućanu... ![]() Isusek ![]() Link za Samsung imaš negdje tu na ATI forumu, za Hynix je negdje isto postao BD, ma nije bed uopće...lako se to na netu nađe. Ja uredno idem u kupovinu takvih stvari sa povečalom ![]() Fino si zapišem pa provjerim... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Headbangig Grunf!
|
Ma uzet ću mikroskop u srijedu u Ve-mil i žicat tipa da mi pokaže.
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|