|
![]() |
#1 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
LG GSA 4120B problem
Navedeni DVD pisač LG GSA 4120B neće čitat neke -DVD, a se +DVD medije hoće. Neznam u čemu je problem. Kad želim otvorit sadržaj javlja da disk nije unutra. Svi prijedlozi dobro došli!
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Kladim se da bi se našlo i +R medija koje neće pročitati. Problem je vjerojatno u samim medijima, tj. njihovoj (ne)kvaliteti ili (ne)kvaliteti kojom su snimljeni. Koji mediji, čime snimani?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Yugokiller
|
Sad konkretan medij je TDK data/video DVD -R, ali dešavalo se to nekoliko puta sa različitim medijima tako da ne bih znao na kojem je pisaču sad snimano. Do sad nisam "naletio" ni na jedan DVD+R koji nije htjeo pročitati a bili su neki i no name ![]() Jel ovaj moj pisač iz neke "loše" serije ili?!
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
probaj staviti noviji firmware ako ima pa onda probaj.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
To je pristojan snimač, prosječan čitač (po kvaliteti), ispodprosječan po brzini (za današnje pojmove, ipak se radi o nešto starijem modelu). Čuj, nije ti to toliko čudno, imaš svakakvih šrot medija (po mom mišljenju, ima puno više šrot medija -R formata), a i prža ti je već malo starija i laser vjerojatno nema više dovoljno force za čitanje problematičnih medija. Noviji firmware vjerojatno neće pomoći (osim možda ako imaš jako staru verziju), ali ne škodi pokušati. Pomoći bi moglo čišćenje, ali to nosi također svoje rizike, i može dovesti do toga da ti uopće ne radi.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Igorba je potpuno u pravu i ja sam naletio na dosta vise -R medija koji su losi nego na +R, evo neki dan sam snimao Verbatim -R DL prilicno sam nezadovojan krivulja citanja je katastrofa skoro za baciti, kolegi sam snimao Philips +R DL radi fantasticno.
![]() |
#7 | |
Yugokiller
|
Citiraj:
![]() Hvala na savjetu ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|