Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.06.2007., 10:18   #1
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
LG GSA 4120B problem

Navedeni DVD pisač LG GSA 4120B neće čitat neke -DVD, a se +DVD medije hoće. Neznam u čemu je problem. Kad želim otvorit sadržaj javlja da disk nije unutra. Svi prijedlozi dobro došli!

domy1 je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2007., 10:55   #2
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Kladim se da bi se našlo i +R medija koje neće pročitati. Problem je vjerojatno u samim medijima, tj. njihovoj (ne)kvaliteti ili (ne)kvaliteti kojom su snimljeni. Koji mediji, čime snimani?

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.06.2007., 11:39   #3
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Sad konkretan medij je TDK data/video DVD -R, ali dešavalo se to nekoliko puta sa različitim medijima tako da ne bih znao na kojem je pisaču sad snimano. Do sad nisam "naletio" ni na jedan DVD+R koji nije htjeo pročitati a bili su neki i no name
Jel ovaj moj pisač iz neke "loše" serije ili?!

Staro 04.06.2007., 13:26   #4
reespect
Premium

reespect's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
probaj staviti noviji firmware ako ima pa onda probaj....
reespect je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2007., 01:13   #5
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
To je pristojan snimač, prosječan čitač (po kvaliteti), ispodprosječan po brzini (za današnje pojmove, ipak se radi o nešto starijem modelu). Čuj, nije ti to toliko čudno, imaš svakakvih šrot medija (po mom mišljenju, ima puno više šrot medija -R formata), a i prža ti je već malo starija i laser vjerojatno nema više dovoljno force za čitanje problematičnih medija.
Noviji firmware vjerojatno neće pomoći (osim možda ako imaš jako staru verziju), ali ne škodi pokušati.
Pomoći bi moglo čišćenje, ali to nosi također svoje rizike, i može dovesti do toga da ti uopće ne radi.

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2007., 08:24   #6
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Igorba je potpuno u pravu i ja sam naletio na dosta vise -R medija koji su losi nego na +R, evo neki dan sam snimao Verbatim -R DL prilicno sam nezadovojan krivulja citanja je katastrofa skoro za baciti, kolegi sam snimao Philips +R DL radi fantasticno.
Staro 05.06.2007., 09:46   #7
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Citiraj:
Autor igorba Pregled postova
To je pristojan snimač, prosječan čitač (po kvaliteti), ispodprosječan po brzini (za današnje pojmove, ipak se radi o nešto starijem modelu). Čuj, nije ti to toliko čudno, imaš svakakvih šrot medija (po mom mišljenju, ima puno više šrot medija -R formata), a i prža ti je već malo starija i laser vjerojatno nema više dovoljno force za čitanje problematičnih medija.
Noviji firmware vjerojatno neće pomoći (osim možda ako imaš jako staru verziju), ali ne škodi pokušati.
Pomoći bi moglo čišćenje, ali to nosi također svoje rizike, i može dovesti do toga da ti uopće ne radi.
Znači najbolje bi bilo očistit leću lasera, dat ću to burazu u ruke on radi takve "eksperimente" A novi DVD je oko 250kn tako da mi se isplati pokušat "popravit" ovo čudo, jer dobivam dosta stvari od frendova a svi prže na maximumu i na šrot DVD-ima tako da...
Hvala na savjetu

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno