|
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Re: Kad maticna ne slusa...
Citiraj:
mozda jednostavno ponekad nemoze povuci dovoljno struje za POST....... bla bla......kako bi premec rekoa DETALJI,DETALJI SE TRAZE ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#4 |
Unregistered User
Datum registracije: Jun 2002
|
Nece ni na drugom napajanju. Promjenio 3 procesora na tome. S njima,bez njih, s ramima, bez rama. Sve ista stvar a da bi ju ponovno upalio na 1 sec moram iskopcat kabel od napajanja na par sekundi. :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Re: Kad maticna ne slusa...
Citiraj:
To se meni dogodilo na 486-ici... Samo je to kod mene bilo uz tuljenje zvučnika(a onda bi se ugasila-nakon 1 sec.)... Meni je dopi ![]() ... ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Unregistered User
|
Imam ja garansn. Ali mi je glupo sto mi je ploca bila na servisu prije 3 dana. I rekli su da je ispravna, slao sam ju jer mi nije radio zvuk na njoj. Koji ionako nisam koristio jer imam PCI zvucnu. I onda ju dobijem ovakvu. Bolje da nisam ni slao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Nisi valjd puko... Ili jesi? ![]() Da ti nije sabirnica negdje ogrebana(fizički ![]() Jesi oc-o? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: May 2002
|
Prije dve godine sam imao sličan problem. Otfurao sam ploču na servis i ništa nisu skužili, kad dođem doma i skužim da mi CDROM dodiruje zavojnicu na ploči i kako je s vremenom skinuo izolaciju tako se uzemljila preko CDa. Probaj pogledat na tako nešto, možda ti je negdije i kakav KS. Da je ploča neispravna najvjerojatnije(najčešće) se ne bi dignula ni na sekundu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Unregistered User
|
Ma probo sam ju startat i kad ju skinem s kucista, ploca bude sa onim limom od kucista polegnuta i napajanje sa strane. OPET NECE I NECE ![]() A prvi put se mucim da slozim komp fino i ono... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
matroxfanatic
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: Re: Kad maticna ne slusa...
Citiraj:
Dobro je, netko zaista i cita moje postove... Ajd, evo ti koraci: - na plocu spoji napajanje i zvucnik (onaj mali iz kucista), te stavi SAMO proc. Ako ti to i tada ne proradi, promejni proc. Ako je situacija ista, metni drugo napajanje (jedno za koje si siguran da radi) i vrati prvi proc. Ako opet neide, stavi drugi proc (za koji moras biti siguran da radi). A ko nista od ovoga nije proradilo, kisdmadrbordgubaj, NE RADI! - ako se sve normalno upalilo samo s napajanjem i procom (zvucnik bi trebao zavijati ko blesav), onda nadodaj memoriju. Ako se i sada sve digne uredno, stavi graficku i prikljuci to na monitor. Sve je u redu? Prikljuci Floppy. I tako dio po dio pa ces vidjeti sto ti radi sranje. Mozda ti je disk krivo jumpan. Tko zna... Svakako provjeri sve kablove da nisu prelomljeni ili da nije izolacija ostecena. Hm, ovo mi sve vise smrdi na krivo prikopcani Floppy. Ne naopacke okrenut konektor na Floppyu, vec kabl prikljucen s jednim parom pinova razlike (pomaknut) na konektoru na Floppyu, mozda si ga prisilio i krivo pristekao. Ako to uspijes prikljuciti na taj (krivi, nasilnicki) nacin, niti jedan komp se nece dici.
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Re: Re: Re: Kad maticna ne slusa...
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
matroxfanatic
|
Re: Re: Re: Re: Kad maticna ne slusa...
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Re: Re: Re: Re: Re: Kad maticna ne slusa...
Citiraj:
![]() nazivcira me FD ko nista do tada........ evo bas pravim novu masku za kuciste koje si radim i pogodi - nema mjesta za floppy ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
matroxfanatic
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kad maticna ne slusa...
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
POST ilit power on quick test....kakve to ima veze s malim zvucnikom ili onim na ploci??????? gpremec, i meni se valjda bios flashira preko diskete jedino (integriran flash utiliti u plocu, cim ga pri bootu aktiviram trazi update na disketi i valjda samo na disketi) ali neplaniram zbog toga drzati floppy stalno unutra.......nekako ga vise volim vidjeti samo tih 5 minuta dok radim update i i onda neide gdje mu je mjesto vec je izvan kucista..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Ja palim komp na sličan način. Znam da će ovo zvučati glupo, ali probaj ištekati kabel od napajanja na nekoliko sekundi, i onda kad ga ponovno uštekaš i kad proradi na 1 sekundu pritisnuti botun za paljenje na kućišta. Ako ne uspije prvi put, probaj još jedanput. Works for me! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Administrator
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() kasnila mi dostava power on/reset dugmadi i led dioda za kucista u trgovini za zadnje sam bio isporucio s nekim modanim kucistem pa sam komp palio ko ukradeni auto ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
(°_°)
|
Citiraj:
I ja sam ga palio dok sam imao napajanje i komp bez kucista... I to malo duze vrijeme, oko 2 mjeseca ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() jebemu, evo ideje za kuciste od drveta, desktop model.......oblika polumjeseca, izvstan stalak za monitor......kako mi to prije nije palo napamet...... krivi forum ali sta mslite narode???normalno, nece biti za nosanje po lan partyima, racunam da ce imati previse kila za tako nesto.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Ajde ti to dokaži! ![]() Citiraj:
Priča se o gregzzz-u... On bi cd gurnio u flopija kad su mu oni dani u mjesecu... Razbio je miša,bacio flopija...(i ko zna što još)? ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Premium
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kad maticna ne slusa...
Citiraj:
Polomio jedan bibak na njemu(ono di ide data kabel)... Ja sam ga samo bacio... Jesam bio predobar prema sranju ili...? a greg? ![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
ma nerazbijam ja miseve kad me nazivcirao u pravom smislu....samo im otkinem rep, iscupam utrobu i ona ih poklonim maloj necakinji kao igracku (a ako cemo gledat po tome kako ona postupa prema igrackama to je misu i najveca kazna ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
De pa ja svoje "igračke" ne tučem... Da mi je znat šta ćeš jednog dana radit sa ženom ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |