Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 25.05.2007., 16:35   #1
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
dx10 na AGP-u

http://www.xbitlabs.com/news/video/d...521054545.html
Sad kolko je to isplativo, neznam....
Problem je offline  
Staro 26.05.2007., 00:20   #2
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Za one koji nemaju dovoljno para da zamjene citav komp dobro, mada odnos ulozeno/dobijeno nije bas bajan.
Oglas

Oglas
Staro 26.05.2007., 00:52   #3
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
a zasto? odmah razmisljate kao onaj tulac koji je pisao clanak kako ce to netko staviti na socA proc. ima i s939 ploca recimo koje primaju pristojne procesore i na kojima ljudi drze 2+ Gb ram-a i stvarno nemaju koristi od promijene cijele kante u ovom trenutku a s ovim ce moci pristojno igrati.
da je prelazak na PCIe vrlo vjerovatno pametnije rjesenje - je. ali da je ovakva kartica bacen novac......vidio sam i gora razbacivanja vec i na ovom forumu, ne treba nitko ni traziti primjere dalje
greg SE je offline  
Staro 26.05.2007., 03:13   #4
Panzer
Premium
Moj komp

Panzer's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Ja sam jedan od onih koji je jos na AGP-u, i drago mi je vidjet da rade DX10 za AGP. Meni bi bila banana mijenjat ovo u sigu, samo zato da mogu imat noviju grafu, a ovak kanta cisto dobro radi s obzirom kolko je stara tehnologija.

UPGRADED...
MBO: Gigabyte M59SLI-S4 cooled by HR-05 SLI & Zalman ZM-NBF47
CPU: AMD Athlon64 X2 3600+ cooled by Scythe Infinity @ 2.7GHz / 1.25V
RAM:2x 1GB Kingmax DDR2 800
VGA: Sapphire HD3850, 256MB Accelero S1 & 120mm AC @750/1900MHz
HDD:Western Digital 160GB (S-ATA, 8MB)
HDD 2: Western Digital 640GB AAKS
CD/DVD : DVD RW Pioneer DVR-112D Silver (Color match with case)
Powered by OCZ GameXtream 600W
Everything in Chieftec LCX-04SL-SL-A (HDD cooling – 3x92mm Sharkoon, ispuh 1x120mm CoolerMaster)
Coolers controled by Zalman ZM-MFC1
Visual expirience by Samsung 940BW

Notebook: Fujitsu Siemens Amilo Pro V3205 (12", CoreDuo 1.6, 1536MB RAM, 80GB) & Ubuntu 8.04

Audio sistem: Monitor Audio Silver RS1, Monitor Audio PureFlow Speaker Cable, Marantz PM310 pojacalo, Pioneer PD-S501 player, van den Hul M.C. THE BAY C5 Hybrid interkonekt.

Panzer je offline  
Staro 26.05.2007., 12:16   #5
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Nije li se pričalo da bi grafička kod DX10 trebala uzimat veći dio zadataka na sebe i rasterećivat "slabije" procesore? Inače jako dobra stvar, ima još jako puno konfiguracija u kojima leži AGP. Ova 2400Pro sa 256 GDDR2 meme mi se čini taman za moju konfu .
tutix je offline  
Staro 26.05.2007., 12:32   #6
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
Nije li se pričalo da bi grafička kod DX10 trebala uzimat veći dio zadataka na sebe i rasterećivat "slabije" procesore?
e tocno to i ja mislim. ako ce biti kako kazu da ce dx10 ovisiti 90% o GPU onda nema smisla kupovat visejezgrene proceve kad nam ne trebaju...
90% ljudi koji imaju dual/quad core uopce ne koriste drugu jezgru. izgleda da im je to vise za sminku nego za bilo sto drugo.
i svi vise manje zaboravljaju da je jos polovica trzista za agp orijentirana, tj. polovica ljudi ima jos agp u kompu.
Staro 26.05.2007., 12:54   #7
Nakitu
Premium

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
e tocno to i ja mislim. ako ce biti kako kazu da ce dx10 ovisiti 90% o GPU onda nema smisla kupovat visejezgrene proceve kad nam ne trebaju...
90% ljudi koji imaju dual/quad core uopce ne koriste drugu jezgru. izgleda da im je to vise za sminku nego za bilo sto drugo.
i svi vise manje zaboravljaju da je jos polovica trzista za agp orijentirana, tj. polovica ljudi ima jos agp u kompu.
Zavisi sto radis na kompu. Meni stalno rade obje jezgre jer na mom kompu se multi taska 99% vremena tak da ti to ne drzi vodu. Cak mi ove dvije jezgre postaju premalo pa se ceka dolazak jeftinijeg quada. To kolko dx10 ne opterecuje proc.... ne bi bas reko da je tako prije bi to nazvo marketingom. Kao recimo naprimjer 64 bitni gaming koji je trebo promjenit jako puno toga ali nista od toga sve mada svi imamo 64 bitne proceve.(skoro svi)
Staro 26.05.2007., 13:09   #8
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Nakitu Pregled postova
To kolko dx10 ne opterecuje proc.... ne bi bas reko da je tako prije bi to nazvo marketingom. Kao recimo naprimjer 64 bitni gaming koji je trebo promjenit jako puno toga ali nista od toga sve mada svi imamo 64 bitne proceve.(skoro svi)
Ali onda u ćemu je point oko DX10 ako to nije to. Što je novo donio, osim zarade što je očigledno. Iskreno prema screenshotovima DX10 i DX9 ne vidim neku razliku u detaljima. Ne možemo ni znat - jer sad je kraj 5. mjeseca mi nismo dobili prvu pravu DX10 igru.

Citiraj:
Autor De5tr0yer
Točno to, a nove AGP kartice se još itekako dobro prodaju.
tutix je offline  
Staro 26.05.2007., 13:27   #9
Nakitu
Premium

Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
Ali onda u ćemu je point oko DX10 ako to nije to. Što je novo donio, osim zarade što je očigledno. Iskreno prema screenshotovima DX10 i DX9 ne vidim neku razliku u detaljima. Ne možemo ni znat - jer sad je kraj 5. mjeseca mi nismo dobili prvu pravu DX10 igru.

Kako u cemu je poanta? Poanta je ista ko i u svih prijasnjih DX. Donjeti vecu kvalitetu prikaza (cilj je real life look) i jednostavnije programiranje. Recimo u Crysisu imas DX 10 i DX 9 demonstraciju. Dx 10 jednostavno izgleda realnije radi sjena i tekstura.
Staro 26.05.2007., 16:17   #10
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
nema sumnje da će u budućnosti dx10 izgledati bolje od dx9 verzije pojedine igre, ali vjerovatno ne zato jer je dx9 toliko infeniorniji nego kaj će se progameri usredotočit na noviji api a brojni potencijali dx-9 će ostat neiskorišteni. Uzmimo naprimjer dx9 i dx10 verzije igre lost planet, jedna od rijetkih prednosti Dx10 verzije igre je kakti intenzivnije i ljepše iscrtavanje sjena na snjegu., e onda uzmemo taj prekrasni dx10 snijeg sa lost planeta i usporedimo ga sa snijegom iz 3dmarkovog dx9 testa deep freez-jasno da 3dmark izgleda stoput bolje...
darkijas je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.05.2007., 16:48   #11
Nakitu
Premium

Citiraj:
Autor darkijas Pregled postova
nema sumnje da će u budućnosti dx10 izgledati bolje od dx9 verzije pojedine igre, ali vjerovatno ne zato jer je dx9 toliko infeniorniji nego kaj će se progameri usredotočit na noviji api a brojni potencijali dx-9 će ostat neiskorišteni. Uzmimo naprimjer dx9 i dx10 verzije igre lost planet, jedna od rijetkih prednosti Dx10 verzije igre je kakti intenzivnije i ljepše iscrtavanje sjena na snjegu., e onda uzmemo taj prekrasni dx10 snijeg sa lost planeta i usporedimo ga sa snijegom iz 3dmarkovog dx9 testa deep freez-jasno da 3dmark izgleda stoput bolje...
Eh da a kad bi Lost planet bio PC igra programirana u dx 10 a NE PORT s xbox 360 na koji je stavljen epitet dx10 samo da bi se bolje prodavala igra to sto pricas imalo bi smisla...
Staro 26.05.2007., 17:41   #12
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
nisam rekao da dx9 može sve ono kaj i dx10. dx10 je jasno napredniji ali jedan 3dmark2006 i još neke druge aplikacije fino pokazuju kaj se sve može napravit sa win xp i dx9
darkijas je offline  
Staro 26.05.2007., 20:51   #13
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Dosadni ste više s tim AGP-om,i ja skupa s vama.. ..ne znam kome smo više simpatični kad nam izdaju otpatke koji su skupi ko sam vrag..lijepo PCI-E..i doviđenja..ja ću najesen..
thedream je offline  
Staro 27.05.2007., 00:47   #14
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Sve je to fino. I taj podatak da AGP jos uvijek drzi oko 50% trzista, ali nikako nije lijep podatak o cijenama AGP verzija grafickih kartica (AGP to PCI-E bridge neopravdava ovoliku razliku u cijeni).
Kada smo vec kod cijena ni high end neopravdava svoju cijenu ali eto.....
Staro 27.05.2007., 16:00   #15
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

makar sam i ja još na AGP-u dx10 seriju cu izbjeci jer ako ju kupim nikad necu prijeci na dual/quad core
Problem je offline  
Staro 27.05.2007., 19:27   #16
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Autor Nakitu Pregled postova
Zavisi sto radis na kompu. Meni stalno rade obje jezgre jer na mom kompu se multi taska 99% vremena tak da ti to ne drzi vodu. Cak mi ove dvije jezgre postaju premalo pa se ceka dolazak jeftinijeg quada. To kolko dx10 ne opterecuje proc.... ne bi bas reko da je tako prije bi to nazvo marketingom. Kao recimo naprimjer 64 bitni gaming koji je trebo promjenit jako puno toga ali nista od toga sve mada svi imamo 64 bitne proceve.(skoro svi)
ne znam sto radis, ali onda si u onih 10% koji koristi jezgre. nisam napiso da nitko ne koristi obje jezgre..
Citiraj:
Autor Problem Pregled postova
makar sam i ja još na AGP-u dx10 seriju cu izbjeci jer ako ju kupim nikad necu prijeci na dual/quad core
da, ti ces biti jedan od onih: "imam dual/quad core i sad mi je komp dvaput brzi".NHF. bas me zanima sto ti ljudi sa dual/quad core procevima rade (izuzev profesionalce koji rade u cadu itd), osim sto pokusavaju natjerat svaki proc na 3 put veci takt itd...
svi su se slozili da stock c2d pojedu amd-ove pandane bez problema a svi ga drze naklokanog... sto je to nego dokazivanje da netko ima "najjaci komp od tebe"...
kak smo prije dual core proceva uopce mogli zivjet? hm. ljudi kojima je trebalo vise jezgara su kupovali viseprocesorske sisteme onda. to je sve manipulacija trzista.
Staro 27.05.2007., 20:35   #17
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

@De5tr0yer - ja sam time htio reci da još dugo ne namjeravam kupiti novi komp jer me i ovaj predobro služi . Inace baš i nevolim takve za kakvog si me postavio ali ti opraštam
Problem je offline  
Staro 28.05.2007., 01:18   #18
windfucker
Guest

@De5tr0yer:ima jedan mitski pojam,nešto što se zove (pazi sad!)-gušt.Neznam kol'ko si sa time upoznat,pa ću ti pokušati objasniti.Navedena,očito ponekad misaona imenica,nema prevelike veze sa logikom/pameću/isplativošću,ali ima itekakve sa osjećajem zadovoljstva pri posjedovanju predmeta koji uvijek imaju i nematerijalnu,dakle,iracionalnu vrijednost za vlasnike istih.Dakle,crniti ljude,makar i bilo baš onako kako si naveo (da te sad ne citiram),jednako je pametno kao i dovesti u pitanje zdrav razum/moral/kakve-god-vrijednosti-si-htio-istaknuti-gore ljudi koji u kompu imaju bilo kakvu grafu koja može potjerati/tjera igre (te ih isti,zamisli,posljedično i igraju,trošeći lovu/vrijeme/zdravlje samo da bi se,šta ono,hvalili da imaju najbolji score u susjedstvu?!). Ili svih onih koji računalo posdjeduju,a njime direkto ne zarađuju Kruh Naš Svagdašnji,kulaci bezbožni!
Kakvo svetogrđe!!! Ma,na lomaču sa njima! Il' barem na Goli Otok...a (pod)cijenjeni hardware konfiscirati/nacionalizirati Dekretom pri najbližem komesarijatu,te isti pravedno raspodijeliti u radničke ruke,koje će ga znati pretvoriti u gorenavedeni Kruh,sukladno moralnim tekovinama našega društva.
Jasnije sada?
NHF i tebi.

@Problem:Jedina,po meni,logična stvar za priupitati (te) se,kod takve nadogradnje (c2d,quad...) kod bilo koga,ne samo tebe,jeste:jel'čovjek pošteno komponente kupio svojim (pošteno zarađenim) novcem?Ili ne.Taj odgovor točnije opisuje neku osobu od stigme "quad/c2d vlasnik!" (možda na žutoj traci oko nadlaktice?).Iako te (nas) ono prvo može direktno pitati-zna se tko.A sve drugo se ne tiče nikoga osim tebe samoga.I nemaš se šta "prati" na onakve komentare.Makar bili i sa NHF,i makar ti bio baš iz onakve "grupe" ljudi u kakvu te se "trpa".Tvoja stvar(rekla bi Seve ).
edit:@De5tr0yer:sad sam ti pogledao profil i godine,nisam više siguran da ćeš pravilno protumačiti napisano(ne,ne vrijeđam te,stariji će odmah iz teksta skužiti "o čem' ja to",nadam se da ćeš i ti).

A da ne bude totalni OT,mogu samo reći:hvala Bogu da će dx10 biti dostupan i u AGP-u,jer to je opet opcija više,a one su uvijek(i svugdje) dobrodošle.A korisnici će se već uklopiti "po vlastitom nahođenju" pri potencijalnoj nabavi.
LP

Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 28.05.2007. u 02:13.

Staro 28.05.2007., 10:17   #19
Botlorn
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2006
Sorry, nemam puno veze s temom, samo da napomenem nesto. Nisam sklon spajanju nematerijalne s iracionalnom vrijednoscu, a ni iracionalnu s nemoralnom. Moze se postaviti problem s druge strane. Moralno je upitno kupovati (pre)skupe predmete (procesore u ovom slucaju) jer se time perpetuira globalni liberalni kapitalizam koji je u svojoj srzi izrabljujuci i naklon samo vladajucim strukturama moci. Dok postoje ljudi koji kupuju nesto radi hedonistickih poriva, oni ne zadovoljavaju samo svoj (umjetno stvoreni od reklama i slicnih (post)modernih taktika) poriv, vec utjecu na globalnoj razini; usporavanjem smanjivanja cijena zbog potraznje overrated procesora, npr. Naravno, uvijek ima ljudi koje nije briga za siru perspektivu, i dovoljan im je vlastiti osjecaj gusta koji posjeduju. Ipak, mislim da bi vecina ljudi trebala imati moralnu i racionalnu crtu razmisljanja, barem dok se tice upraznjavanja aktivnosti ciji se efekti manifestiraju daleko dalje od nas samih...
P.s. upitno je znacenje posteno zaradjenog kruha... rece japanski kitolovac ubivsi posljednjeg kita u indijskom oceanu....

P.p.s ispricavam se na nequotanju windfuckera
Botlorn je offline  
Staro 28.05.2007., 11:22   #20
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

@windfucker: vjeruj mi - ja se za svoje komponente dobro oznojim (nije mi se gušt "hvaliti" s necime sta mi je kupio tatica)
Problem je offline  
Staro 28.05.2007., 12:07   #21
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Autor Problem Pregled postova
@De5tr0yer - ja sam time htio reci da još dugo ne namjeravam kupiti novi komp jer me i ovaj predobro služi . Inace baš i nevolim takve za kakvog si me postavio ali ti opraštam
sry, imao sam dojam da ces kupit komp uskoro...
eto onda se slazemo oko promjene kompa kad nam stvarno treba.

Citiraj:
Autor windfucker Pregled postova
@De5tr0yer:ima jedan mitski pojam,nešto što se zove (pazi sad!)-gušt.Neznam kol'ko si sa time upoznat,pa ću ti pokušati objasniti.Navedena,očito ponekad misaona imenica,nema prevelike veze sa logikom/pameću/isplativošću,ali ima itekakve sa osjećajem zadovoljstva pri posjedovanju predmeta koji uvijek imaju i nematerijalnu,dakle,iracionalnu vrijednost za vlasnike istih.Dakle,crniti ljude,makar i bilo baš onako kako si naveo (da te sad ne citiram),jednako je pametno kao i dovesti u pitanje zdrav razum/moral/kakve-god-vrijednosti-si-htio-istaknuti-gore ljudi koji u kompu imaju bilo kakvu grafu koja može potjerati/tjera igre (te ih isti,zamisli,posljedično i igraju,trošeći lovu/vrijeme/zdravlje samo da bi se,šta ono,hvalili da imaju najbolji score u susjedstvu?!). Ili svih onih koji računalo posdjeduju,a njime direkto ne zarađuju Kruh Naš Svagdašnji,kulaci bezbožni!
Kakvo svetogrđe!!! Ma,na lomaču sa njima! Il' barem na Goli Otok...a (pod)cijenjeni hardware konfiscirati/nacionalizirati Dekretom pri najbližem komesarijatu,te isti pravedno raspodijeliti u radničke ruke,koje će ga znati pretvoriti u gorenavedeni Kruh,sukladno moralnim tekovinama našega društva.
Jasnije sada?
NHF i tebi.

edit:@De5tr0yer:sad sam ti pogledao profil i godine,nisam više siguran da ćeš pravilno protumačiti napisano(ne,ne vrijeđam te,stariji će odmah iz teksta skužiti "o čem' ja to",nadam se da ćeš i ti).

A da ne bude totalni OT,mogu samo reći:hvala Bogu da će dx10 biti dostupan i u AGP-u,jer to je opet opcija više,a one su uvijek(i svugdje) dobrodošle.A korisnici će se već uklopiti "po vlastitom nahođenju" pri potencijalnoj nabavi.
LP
pazi sad: gušt je nesto sto meni ne nedostaje.konkretno, moja "zelena zvijer" je meni bozanstvo. kad ce krepat ici ce na privjesak nakon sto ga oblozim u kristalnu gumu.
godine nemaju veze sa ovim. svi misle da ljudi (namjerno pisem ljudi) od 16,17,18 godina nemaju pojma o "stvarnom" svijetu. shvacam sve sto si napisao, ali mislim da edit nije trebao.
naveo sam profesionalce koji rade u cadu, na njih sam mislio da zaraduju zbog onog sto rade.
jest da je jos uvijek ono sto najvise radim na kompu igranje, itekako sam svjestan da mi to nece biti zanimanje. to je meni vise kao odmor od svega.
iako ce neki gledat kak to da stoji ovo sto sam gore napisao a imam najjacu agp graf? imao sam 9550xt koja da mi nije crkla ne bi mijenjo dok ne bi komp zamijenio. raditi na rivi tnt2 je ubitacno, ne mogu doseci niti nativnu rezu monitora sa 85Hz. pa sam posegnuo dublje u SVOJ dzep (ne tatice) i kupio grafu da mi traje... jer tada nije bilo 7600gt za agp niti bilo koje druge novije generacije a 6800 su jednostavno bile preskupe (polovne grafe necu kupovat.

SRY na OT, debelom OT, ali vrijedilo je sve napisati i procitati.

dx10 revolucija? ako i samo ako ce doista biti onako kako su naveli: 90% performansi otpada na grafu.
ali mene nesto muci: sto je onda sa svim onim fizickim proracunima, kao kamo ce se nesto odbiti, utjecaj sile teze na strijele, metke itd. sto je do sad bilo pod kontrolom procesora? to ce ostati na procesoru, nema druge. dakle, revolucija NE. sareniji izgled--DA, bljestavilo--DA, nerealnost--i dalje DA itd u (polegnutu osmicu).
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno