|
![]() |
#1 |
Extreme Air Cooler
Datum registracije: Sep 2004
|
Jeftini PVA/IPS 19"
Naslov govori sve... Znaci koji su najjeftiniji 19" 4:3 LCD-i s PVA ili IPS matricom, i brzinom ispod 10ms, pod uvjetom da i ostatak monitora nije bas za gaziti kupus. ![]() Hvala. ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
oprosti, ali koja je poanta ovoga? unatoc tome sto matrice jesu bolje od TN matrica, najjeftiniji monitor koji ih koristi lako moguce da ce vjerojatno imati losiju sliku nego neki monitori usporedive cijene s TN matricom... nhf, al sumnjam da ce si netko dati truga pregledati sve monitore na trzistu da bi nasao neki koji ima tu matricu a jeftin je, nema smisla.. Bolje bi ti bilo odlucit zelis li kvalitetan il jeftin monitor, ovce i novce ne mozes dobit.. sumnjam da ces naci nesto jeftinije a u rangu kvalitete ili malo losije eventualno od philipsa 190P7ES(B) i HP LP1965. (5:4 im je omjer stranica doduse, al to je neizbjezno ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Extreme Air Cooler
|
Poanta je da zelim jeftini 19" LCD s *VA ili IPS matricom, a kao sto sam i napisao (mozda sam se malo nejasno izrazio), zelim da i ostatak monitora prati kvalitetom sam panel. Ovo "jeftini" treba shvatiti relativno, jer mi je jasno da su takvi monitori obicno skuplji od slicnih s TN panelom.
![]() |
#4 |
Premium
|
pa gle, 2500kn za gore navedena 2 modela nije ne znam kak puno, pogotovo kad uzmes u obzir da postoje skuplji TN monitori (apsurd, al sta ces), a izvrsni su. Iz vana ne izgledaju fancy, ali su kvalitetno napravljeni u svakom slucaju! nekak mislim da nema potrebe trazit dalje, omjer ulozeno/dobiveno tesko da ces nac jos negdje.. sto se IPS monitora tice, bilo je price nedavno o nekom NECu, al on kosta 3100kn minimalno. Kad bi vec tolko davao sta je onda jos prisparat malo pa uzet 20", al to je vec rang 50% skuplji od 19ica kad gledas...
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Mislim da ovo neće biti točno. U prijevodu, nisam još našao monitor s TN matricom koji ima bolju sliku čak i od jeftinih VA, te IPS monitora. Jedino što je brzinu TN matrice gotovo nemoguće dostići.
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
sve u svemu, i dalje stojim iza onoga da jeftinije od ovih 2500kn za 19" monitor danas ne treba traziti, pogotovo sumnjam da ce biti nesto bitno jeftinije a barem usporedive kvalitete
![]() |
![]() |
#9 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Ima u Ve-Mila jedan jeftinjak, ali sa starijom i dosta sporom matricom (20ms). Evo, ovaj: HP L1940 Ne znam kakav je, volio bih ga vidjeti uživo. BTW, postojao je jedan AG Neovo sa starom Samsungovom VA matricom (25ms) i, iako je bio lošiji od ekvivalentnog Samsunga (193P), ipak je slika bila primjetno bolja nego na bilo kojem TN monitoru kojeg sam vidio iz tog vremena. Ne sjećam se sad točno koji je to bio model, ali znam da je pod istom oznakom, nešto kasnije, izašao i monitor sa TN matricom, pa je bilo tužbi korisnika.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Od jeftinijih izbor ti pada na Philipsa 190P7 i HP L1965 koji imaju odličnu izradu/ergonomiju i IMO je suludo davati ekstra pare za precjenjeni Samsung 971P. Također ova 2 imaju pivot i usb hub.
![]() |
#12 |
Extreme Air Cooler
|
Zakon. Bit ce neki od ta 2, samo da ih negdje uspijem pohvatati i pogledati prvo s moja 4 oka. ![]()
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
NEC MultiSync 19" 1970NX = 3.180,98 kn ovo ti je vrhunski monitor sa IPS matricom...ako imas te novce neces falit al jos bolji je DEL 2007 za 3300kn on je 20" i ima USB HUB...sad ti vidi... ako nemas 3000kn HP LP1965 2.414,14 kn je definitvno naj bolji izbor.. Neka govori tko sta oce al monitori sa TN matricom su skovaca i nebi to kupio ni mrtav... svaki CRT ima bolju sliku od njih |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Mutant Year Zero
Datum registracije: Nov 2004
|
Mislim da ti je 19" lcd trenutno neisplativ za kupovinu. Bolje uzmi neki 20" s-pva(Dell) ili s-ips(NEC) ak želiš dobru sliku. Ili neki 22" Samsung sa TN matricom (cijena za dijagonalu je odlična, ali slika daje svoj danak). Dilema slična onoj od prije par godina:hoću li za 3000 kuna 19"crt shadow mask ili 17" crt trinitron?? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
kako kome ![]() Meni je recimo 19" taman za moje potrebe. Čak bi i 17" ušao u obzir. Al kad već iman novaca, nek bude 19" i tako ga neću mjenjat 5 godina. A >20 ? Ko voli nek izvoli. Ja recimo neman potrebu. Meni je i tv manji od 20 ![]()
![]() |
#16 | |
Extreme Air Cooler
|
Citiraj:
![]() 20" wide mi otpada zbog presitnog dot-a.
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
ja bi ti preporucio da kod nekoga probas pogledati malo 20" ekran, wide ili standardni 4:3 prakticki svedno, ja sam mislio da ce mi bit presitni pikseli s obzirom kolko me na poslu ovi 19" naprezu na cca istu udaljenost, ali nije, ovaj je toliko kvalitetniji da je jednostavno sve drasticno citkije
![]() |
#19 |
Extreme Air Cooler
|
To ne rjesava problem presitnog fonta u igrama (RPG, wargaming...).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|