Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.05.2007., 14:42   #1
gong_2
Premium

Datum registracije: Apr 2007
wireless - problem

detaljno ću opisati situaciju kao bi lakše došli do ogdgovora.
u kući imam dva kompjutera i bežićni ruter, jedno računalo spojeno je kablom i savršeno se spaja na net, dok drugo se spaja bežićnom karticom, i tu je problem. instalirao sam drivere i sve potrebno, wireless mi uredno pokazuje signal, ali neznma napraviti konekciju za net, pokušao sam sa windows wirelessom, ali on mi govori "da nemože, da probam s nekim drugim programo ili da pokrenem wireless zero configuration(wcz)" ja to nigdje nemogu nać, pa ako mi neko može pomoći da spojim računalo na net, i još jedno pitanje kako da s time napravim i wireless mrežu.
gong_2 je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2007., 19:16   #2
LUKA MX
Rakija
Moj komp

LUKA MX's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
jesi probao preko network stumblera,a wireless zro configuration iskljuci totalno....

LUKA MX je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.05.2007., 19:43   #3
Srky
Moderator
Moj komp

Srky's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Ma nemoras ti nikakvu konekciju pravit ako imas wireless router, on ti sam prosljedjuje net zato i je router.
Nego ono sto tebi pise za WZC, kaze da ti je upaljen program od kartice i da preko njega radi wireless, ako njega iskljucis onda mozes preko Zero Configuration skenirat i spajat se ali nema potrebe, treba koristit program od kartice, sigurno je bolji. Sve sto trebas je napravit da ti radi wireless mreza i automatski ce ti proradit i internet. Nemoras nikake adrese upisivat rucno, sve ce to obavit DHCP, tako da malo procackaj pa ces skuzit...
BTW o kojoj kartici se radi?
CD-RW/DVD Toshiba SDR1712C & Pioneer DVR-110DLogitech G400 & Ultra-X, G51 on Audigy SE@X-Fi Xtreme
Corsair VX450W@Sharkoon Silvation - 2 x Chieftec 120mm@7VWindows 7 Ultimate 64bit, Iskon ADSL 8192/512kbit@Enkom A1521-I
Srky je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2007., 21:00   #4
gong_2
Premium

to je integrirana wireless kartica u laptop hp-ov, i imam program od hp-a, ja sam spoji sve, ima signal, spojeno je na taj router u kući, ali neće se spojit na net, ne prikazuje stranice uopće, i neznam baš nešto o wireless-u pa neznam ni napravit mrežu
Staro 18.05.2007., 22:47   #5
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Za početak, predpostavljam da je router (nisi napisao koji) postavljen u router mode rada?.
Ako je taj HP - ov program za Wireless imalo sličan onom od IBM - a onda napraviš profil "Doma" u kojem postaviš sve potrebne parametre:
- Gateway - obićno IP od routera
- DNS - tu unesi IP routera i DNS svog provajdera
- Workgroup
- postavke WEP/WPA enkripcije
. . .

Kod nekih routera pomaže da bežične klijente (u tvom slučaju, laptop) dodaš na internu listu "poznatih i odobrenih" klijenata.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2007., 02:05   #6
Patronus
Registered User

Patronus's Avatar

Datum registracije: May 2007
evo kako se to rijesava

1. Stisni Start, pa Run, upiši %SystemRoot%\system32\services.msc /s, pa on
2. Pronadji negdje na dnu Wireless Zero Configuration i dvoklik na njega.
3. U StartUp listi pronadji i namjesti Automatic, i onda klikni Apply.
4. U Service status area, klikni Start, i onda OK.

NAkon toga ces dobiti autentikaciju, kad kliknes na wirelees uredjaj propertitis. Odes u autentikaciju i dalje rutinski podesis wirelless.. ono par klikova na mrez.. uglavnom ruter kad se poveze sam karticom to sve sam odradi...
Patronus je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2007., 16:07   #7
gong_2
Premium

-->
Citiraj:
evo kako se to rijesava

1. Stisni Start, pa Run, upiši %SystemRoot%\system32\services.msc /s, pa on
2. Pronadji negdje na dnu Wireless Zero Configuration i dvoklik na njega.
3. U StartUp listi pronadji i namjesti Automatic, i onda klikni Apply.
4. U Service status area, klikni Start, i onda OK.

NAkon toga ces dobiti autentikaciju, kad kliknes na wirelees uredjaj propertitis. Odes u autentikaciju i dalje rutinski podesis wirelless.. ono par klikova na mrez.. uglavnom ruter kad se poveze sam karticom to sve sam odradi...
sve sam to napravio i još nemogu na internet, može li mi neko objasniti kak da se spojim , na net.
signal hvata i sve je u redu, jedino ip nema, išao sam na repair i neće pronać ip, treba mi net, nemogu svaki dan kod frenda na forum

Staro 22.05.2007., 16:41   #8
Juggernaut
Registered User
Moj komp

Lightbulb

zahebo sam

Zadnje izmijenjeno od: Juggernaut. 22.05.2007. u 16:45. Razlog: :D
Juggernaut je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2007., 21:58   #9
gong_2
Premium

znam da je smiješno, ali stvarno mi bi trebala pomoć oko toga, sve što ste napisali sam učinio, i još nemogu na internet
Staro 23.05.2007., 15:03   #10
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Još nisi riješio problem jer nisi dao potreban info:
- router - koji?
- u kom modu rada je router (bridge ili router mode)?. Ako na računalu pokrećeš "Dial-Up" normalno je da tada samo to računalo pristupa netu i drugo nemože. Router mora biti podešen u router mode rada da bi više računala moglo istovremeno na net.
- uključen ili isključen DHCP na routeru
- kako su definirane IP adrese na računalima (idiot - čitaj automatic ili fiksni)?
. . .
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.05.2007., 15:24   #11
gong_2
Premium

maxadslov Gigaset SE555 wlan dsl router, neznam kako je namješten jer neznam kako se stavlja u router mod rada, pa ako mi to mpžete pojasnit, ip su postavljeni na automatic, u biti ništa nije postavljeno
Staro 23.05.2007., 22:17   #12
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

E tako, SE555 std. taj router dolazi konfiguriran da propušta "Dial-Up", a može i treba raditi u router modu rada. Ukoliko na računalu (onaj šta je žično spojen sa routerom) imaš Dial-Up, istog nećeš više koristiti. Ti zapravo trebaš konfigurirati cijelu mrežu (router, računalo, laptop). Da sad ne prepisujem bibliju prvo pogledaj i pročitaj slijedeće:
- Gigaset SE555 WLAN dsl User guide (full version) English International PDF, 2231 Kb
- Organiziranje mreže (definiranje IP adresa)
- Siemens Gigaset SE555 (spajanje na internet)
- U ovom postu u donjem dijelu opisan je unos zaštite (WEP ključ) za WiFi

Dakle, trebaš podesiti router (unjeti parametre konekcije - user, pass, DNS - ove) kako bi router i radio u router modu rada i sam ostvarivao konekciju sa netom, a ne da koristiš Dial-Up sa računala. Potom trebaš namjestiti parametre vezane uz laptop i WiFi. Pročitaj gore dani manual jer je u njemu sav potreban info i na jasan način opisana procedura podešavanja (PPPoE konekcije).
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno