|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Preporuka za memoriju GB DS3 + E4300
Prelazim sa A64 na Intela pa me zanima koju memu ubost za kombinaciju Gigabyte 965p-DS3 i E4300. Uzeo bi 2x1024 ddr2 fora je kaj cak niti ne mislim previshe ganjat memu dapace pokusat cu je drzat na stocku a proc klokat pa sa dividerima memu nastelavat. Naravno ne bi bilo loshe da s i mema nesto da klikat ali malo sam ispal iz stosa pa uopce nisam pratio ddr2 pa me zanima vasha preporuka. TNX!
![]() |
#2 |
gejmer
Datum registracije: Dec 2004
|
Sto se uopce razmisljas... trk u ducan po kingmax 800MHz. Em je na sluzbenim stranicama od Gigabyte-a kao provjerena mema, em bolju kombinaciju sa plocom i procom, a bome i cijenom neces naci... Neki ce ti mozda preporuciti istu memu ali 667MHz... Ali daj si oduska i 20ak kn vise... i pozuri... ako toga jos uopce ima ![]() Evo ti mali hint ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Istina, to je ista memorija samo tiskaju gluposti na etiketu tak da je mogu skuplje prodati ![]() Evo ja sa tom kombinaciom imam Kingmax 667MHz i nikada nisam nikakvih problema imao! Imaš moj blagoslov! PS: U vezi prve rečenice... 667MHz i 800MHz model ima iste čipove, znaći da sa ovim "800MHz" model bacaju krafne u oči! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Zahavljujem svima na pomoci. Nadam se da cu sve uspjet rijesit do kraja tjedna pa javim rezultate.
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
vjerojatno su 800MHz bolji primjerci uostalom, bio je i test na PCE-u gdje pojedini primjerci kingmax 667 nisu prešli nekih 780MHz(ako se nevaram, neka netko pogleda, ili će Beren reći, on je radio te testove) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
gejmer
Datum registracije: Dec 2004
|
Ali razlika u cijeni je zbilja mizerna...30ak kuna gore-dole. A kad vec kupuje, ako nista drugo, bar ce je za za koju godinu lakse prodati... Vjeruj mi, imao sam iste dileme oko 667 i 800MHz i to dok je razlika u cijeni bila 150kn. Uletio u ducan da cu uzeti 667MHz, kad ono pala cijena i razlika je bila u 20ak kuna. Naravno da sam uzeo 800MHz i nisam pogrijesio! Evo, bas sad razmisljam uzeti jos 2 gige... Megaloman sam, sto cu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
Ja sam 99.99% siguran da se radilo o nekompatibilnosti. Ako se ne varam test je vrsen na dq6. Slicnu sam situaciju imao na ds4 (prakticki ista ploca) i vec sam bio napomenuo o tome. Neke odredjene verzije kingmaxa (ako je suditi samo po slikama sa testa, to bi vrlo lako mogle biti bas te) su jednostavno radile probleme kod klokanja na gigabyticama. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
ma odlucio sam uzet 800 radi mizerne razlike u cijeni. btw to je cl5 mema?
![]() |
#12 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
stvarno je ta mema jeftina sada... da je imam gdje upiknuti, uzeo bih jos 2 gige..a dobro, mozda bolje da nemam..necu trositi... ako jos na kraju ne kupim i novu plocu i grafu ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|