Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.05.2007., 23:43   #1
CyberT
Emperor of the Cyberspace
Moj komp

CyberT's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Angry Neonka gasi komp

Ovako. Kupio sam danas crvene revoltec neonke za komp (2 u kompletu, zajedno spojene) i spojio na napajanje. Prvih par puta sam ih mogao normalno upaliti i ugasiti. Nakon nekolko sati ponovno sam ih upalio i kad sam ih ugasio ugasio mi se i komp. Kad sam ponovno upalio komp prije dizanja widowsa javio je da se komp ugasio zbog prevelike temperature procesora i da provjerim procesor prije nego kliknem za nastavak. Nakon toga komp se normalno digne i sve normalno radi i temperature su ok čak i kad opet upalim neonke. Ali kad ih ugasim ugasi se i komp. Napajanje je Raptoxx 550W 2.0. Molim ako netko nešto zna neka javi. Hvala.
CyberT je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2007., 00:11   #2
compstunt007
Premium
Moj komp

compstunt007's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
ista stvar se meni događa svaki put kad uključim neonku...iako mi se to prva 2-3 mjeseca nije događalo!sad da li je problem u spoju žica??ili negdje drugdje ne znam...također molim na pomoć
evo bas sad gledao i pokusao..čini mi se kao da povuče preveliku struju od jednom te se komp mora ugasit...upalim neonku komp se ugasi,s upljenom neonkom pokusavsm opet upalit komp ali nista..iskljucim sklopku i sve ok
compstunt007 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.05.2007., 02:01   #3
CyberT
Moj komp

CyberT's Avatar

Mislim da je problem u prekidaču. Sad sam probao sa drugim prekidačem i nije se ugasio. Vidjet ću hoće li to funkcionirat.
Staro 08.05.2007., 19:49   #4
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Taj peak koji se dogodi kod uključivanja lampe (i bilo kojeg drugog potrošača) može se "ispeglati" tj. sigurno se može smanjiti stavljanjem "nekog đavla" u strujni krig. Kojeg đavla točno, ne znam. Ali sigurno bi znao neki elektrotehničar, a takvih na ovom forumu ne bi trebalo nedostajati
JC Denton je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2007., 23:19   #5
CyberT
Moj komp

CyberT's Avatar

Ipak nije problem u prekidaču. Isprobao sam neonke kod frenda i kod njega sve radi normalno. Kod mene se neki put ugasi, a neki put ne. Neznam što bi moglo biti. Mislim da je napajanje dovoljno jako (ili možda nije) iako napaja grafičku, 3 HD i 2 DVD-ROMa.
Staro 11.05.2007., 23:41   #6
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Da li si uz tu neonku dobio starter ili je prikljucujes na "zivo" (mada sumnjam)?
Ukoliko ima starter (a 99% sam siguran da ima) onda provjeri na drugom napajanju (rece da si probo kod frenda). Ako kod njega sigurno sve radi kako treba onda je do tvog napajanja mada mi je to nekako cudno jer je ipak "550W" (iako je Raptoxx). Ipak imas 6800 karticu, 3HDD-a i 2 opticka uredjaja, te 4 keksa RAM-a, tako da napajanje nije iskljuceno kao uzrok problema.
BTW Ovu moju konfiguraciju #1 iz siga + 1 neonku tjera SmartBox500W bez ikakvih problema i to OC-anu do ibera. (Raptoxx je za SmartBox ipka brend )
Staro 12.05.2007., 00:04   #7
CyberT
Moj komp

CyberT's Avatar

Dobio sam starter sa njom. Sad sam isključio 2 HD-a i DVD-ROM, ali opet se komp ugasi kad ugasim neonku. Ali sam primjetio kad direktno iščupam kabel iz napajanja da se komp ne gasi, tj. da se gasi samo kad neonku gasim na prekidač. Ali da je stvar u prekidaču onda ni kod frenda nebi radilo. Možda se stvori neki impuls kad pritisnem prekidač na neonki koji onda ugasi komp ili nešto tako slično.
Staro 12.05.2007., 00:19   #8
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Pa je,prvo bih pomislio da je napajanje slabo,ali sad vidim kazes da si iskljucio 2 HDD-a i DVD-ROM,znaci,napajanje ne bi trebalo biti......

mislav_os je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2007., 11:59   #9
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Na kojem railu ti radi neonka i koji vod prekida taj prekidač?

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2007., 12:15   #10
CyberT
Moj komp

CyberT's Avatar

Prvo pojasni što je rail pa ti onda mogu objasnit.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.05.2007., 12:28   #11
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor CyberT Pregled postova
Prvo pojasni što je rail pa ti onda mogu objasnit.
grana od napajanja

valjda je mislio jel si prikopčao na žutu(12V) ili na crvenu(5V)
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 12.05.2007., 12:49   #12
CyberT
Moj komp

CyberT's Avatar

Jedna žica od neonke(crvena) je spojena na žutu od napajanja, a druga (crna) je spojena na crnu od napajanja. A prekidač prekida vod između 2 crvene žice, jedna ide iz napajanja (spojena na žutu), a druga ide iz startera (ako je starter ono što ja mislim da je). A ova crna ide direktno u starter.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno