Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.05.2007., 12:56   #1
sysman
Registered User

Datum registracije: May 2007
Vista boot problem

U zadnje vrijeme nesto eksperimentiram s Vistom pa sam primjetio jednu sitnicu koja me muci.
Htio sam isprobati da li i na Visti rade oni utility programcici za password removal.
Nakon uklanjanja lozinke sa jednog usera puf. Vista se beskonacno vrti u krug i nece da se boota. Probam Restore most recent settings that worked, nista. Kazem ok, bootat cu ju s dvd-a pa da probam repair, na moje cudo NECE DA SE DIGNE NI S DVD-A, udje u gui i tamo stane.

Na kraju sam odustao od pokusavanja, oso u winXP i vratio stari SAM file na mjesto i naravno, odmah se digne bez ikakvih problema.

Moje pitanje je:

1. Zar je Vista toliko glupa da ne moze ispisat poruku "%sysdir%\config\SAM is corrupted" nego da covjek ako ne zna sta je napravio mora razbijat glavu?

2. Zasto se nece boot-at ni sa DVD-a?
sysman je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2007., 22:46   #2
vita
Premium
Moj komp

vita's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ja bi formatiro, tj prvo bi spasio nešto ako imam na visti preko nekog drugog os-a, ako imaš nekog odi i priključi svoj disk na njegov komp. ili kod kod sebe, formatirao bi taj disk na kojem je vista pa je ponovo instaliro.

Nisam još čuo takvo nešto da se neče dvd od viste bootat, ili probaj sad ne znam točno da li to ima, u C:\WINDOWS\repair u visti kopirat to u taj config tamo več gdje se nalaze ti registry, naravno preko nekog drugog os-a, ako ti vista ne dozvoljava da je pokreneš.

Zadnje izmijenjeno od: vita. 10.05.2007. u 23:53.
vita je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.05.2007., 01:15   #3
sysman
Registered User

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor vita Pregled postova
Ja bi formatiro, tj prvo bi spasio nešto ako imam na visti preko nekog drugog os-a, ako imaš nekog odi i priključi svoj disk na njegov komp. ili kod kod sebe, formatirao bi taj disk na kojem je vista pa je ponovo instaliro.

Nisam još čuo takvo nešto da se neče dvd od viste bootat, ili probaj sad ne znam točno da li to ima, u C:\WINDOWS\repair u visti kopirat to u taj config tamo več gdje se nalaze ti registry, naravno preko nekog drugog os-a, ako ti vista ne dozvoljava da je pokreneš.
nije to problem jer znam sta sam napravio da je doslo do toga, uostalom imam jos 2 OSa instalirana pa se sve da popravit, nego me cudilo to da ne javlja nikakvu gresku i da nece bootat s dvda...
sysman je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno