|
![]() |
#1 |
Unregistered User
Datum registracije: Jun 2002
|
(riješeno) P5B Deluxe, problem s bootom (ne baca nikakvu sliku)
Konfa iz siga. Nikakvih problema nisam imao od 2. mjeseca. Radili su svi zivi clockovi fsba do 500... Namjestio sam si undervoltage i fsb 333 i tako je radilo 3 mjeseca, do danas. Ujutro mi pukne idem stavit ja fsb na 400 i malo se igrat. Igra nije dugo trajala, kad sam dao u biosu da mi spremi postavke i restarta se, vise se nije budio. Upale se ventilatori ali ne baca sliku na monitor, isto kao da niti nema procesora u podnozju. Reko idem CPR, prekidac na napajanju i pali, no opet nece, pocnem se cudit. (Jer prije je to radilo, na prosloj ver BIOSA) Ocito da ASUSov C.P.R. sada ne radi kako se spada. Idem probat s baterijom, nece... Cijeli dan sam isprobavao sve i svasta da ga probudim no nece. Sve poskidao s ploce, ostavio samo osnovno za paljenje, sve kombinacije sam isprobao. Cak sam i bateriju vadio na sat vremena. Lagano pizdim... Imali neka pametna i dobra dusa da mi pomogne? Ako je netko iz Zagreba i slobodan za isprobati komponente, dovezem komp kod njega i placam pizzu, cugu, itd... Cak sam razmisljao na servis otici pa neka tamo isprobavaju komponente jer ja nemam zamjenske ali to ce predugo trajati. Pa se eto javljam prvo ovdje. Imao sam jednom takav isti problem sa starom AN7 plocom i rijesio sam to tako da sam stavio drugi proc unutra pa je maticna skuzila drugi proc i stavila njegove default postavke i nekim cudom proradila. Mozda je ovdje ista stvar. Pa zato stoga pitam imali mi netko vremena pomoci. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
Jesi probao clear CMOS??
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
![]() |
#4 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
Ma znam, reset svih postavki. Al dosta čitam da ljudi preporučuju clear CMOS pa sam zato to odmah predložio... Zato što u dosta slučajeva je on rješenje.
![]() |
#5 |
Unregistered User
|
Pa nisam njub, to sam odmah napravio. Stvar je u tome sto se ni tako nece dizati. Zadnja solucija mi je staviti drugi proc (e6400,e6600...) no problem je u tome sto niti jedan moj poznanik jos nema coreduo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ili bilo koji LGA775 procesor, ne treba biti baš C2D... Probaj to ili ovo: Izvadi svoj proc, memoriju i sve ostalo s ploče, opet clear CMOS, vrati sve na svoje mjesto pa onda probaj. Ako neće, onda posudi proc od nekog drugog ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Unregistered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
No frx, drago mi je što sam uspio pomoći ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|