Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.12.2003., 18:38   #1
tin.
Premium

tin.'s Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Opet Opaki Problem-intel 537

Hvala Vekiju.No imam mali problem.ovaj put s modemom.Kad instaliram novi XP driver za zvučnu karticu C-Media,modem mi ne radi...ustvari samo cvrči a onda frajer iz modema veli da sam "birao nepostoječi broj"!!! kad maknem driver zvučne kartice,modem opet radi normalno.Probal sam naći rješenje u biosu,ali je to očito bilo najgluplje mjesto gdje bi mogao tražiti rješenje.Sada kad idem na internet svaki put moram deinstalirati driver zvučne kartice da mi modem proradi...E,DA...modem je INTEL 537 V.90,V.92

tin. je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2003., 04:10   #2
Mikeli
Premium

Datum registracije: Oct 2002
modem problem

Da li je sound o/b ili odvojeno
Mikeli je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 19.12.2003., 15:45   #3
tin.
Premium

tin.'s Avatar

Re: modem problem

Citiraj:
Originally posted by Mikeli
Da li je sound o/b ili odvojeno
a kaj je to "o/b"? ne razumijem se u takvu problematiku.Glas se čuje iz modema a ne odvojeno.strašno ! i to se ne javlja Željka Fattorini,ko uobičajeno,nego neki frajer.u modemu čujem prvo tu-tu, a onda "birali ste nepostojeći broj,a broj postoji !!!

Staro 19.12.2003., 15:50   #4
Stormeye
Billy lives forever

Stormeye's Avatar

Datum registracije: Dec 2001
o/b znači integrirano na matičnoj,ako nije o/b onda trpaš kartice u PCI utor. Right?
A koji ti je modem?
Staro 19.12.2003., 15:53   #5
Stormeye
Billy lives forever

Stormeye's Avatar

Krivo pitanje,slabo sam pročitao.
Sorry
Imaš li najnovije drivere za modem,probaj isključit zvučnu ako je integrirana i sve drugo što je integrirano, pa onda probat.
Imao sam neki sličan problem kod prijatelja davno al se ne sjećam točno. Vjerojatno je konflikt između zvučne i modema,ai pogledaj dobro properties modema.
Staro 19.12.2003., 16:04   #6
tin.
Premium

tin.'s Avatar

Citiraj:
Originally posted by Stormeye
Krivo pitanje,slabo sam pročitao.
Sorry
Imaš li najnovije drivere za modem,probaj isključit zvučnu ako je integrirana i sve drugo što je integrirano, pa onda probat.
Imao sam neki sličan problem kod prijatelja davno al se ne sjećam točno. Vjerojatno je konflikt između zvučne i modema,ai pogledaj dobro properties modema.
Ne sunce moje.modem je u PCI slotu.nije intergriran.Tak isto i C-Media zvučna kartica je u svom PCI-ju.Probal sam i mijenjati slotove,pa opet ništ.Sa zvučnom na matičnoj modem radi bez frke.Jedino ne radi sa ovom.Neznam di mogu potražiti drivere.Uključio sam Google ali sam dobio nekih 10000 stranica a nigdje nema "download".Nemam najnovije drivere za modem al sumnjam da bi oni rješili problem.

Staro 19.12.2003., 18:10   #7
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
A ja bih se baš kladio da bi... Vjerojatno ti se kolju "zvučni" dijelovi modema i C-medie. Nešto slično sam imao s motorolinim modem i istom tom karticom. Rješio stvar s driverima za ME (pod XP), dodavanjem jednog reda i .ini fajl od modema i to je bilo to. Osim dva tjedna provedenih na poslu surfajuči netom u potrazi za rješenjem....
tor je offline   Reply With Quote
Staro 19.12.2003., 18:11   #8
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Re: Opet Opaki Problem-intel 537

Citiraj:
Originally posted by tin.stekovic
Hvala Vekiju.No imam mali problem.ovaj put s modemom.Kad instaliram novi XP driver za zvučnu karticu C-Media,modem mi ne radi...ustvari samo cvrči a onda frajer iz modema veli da sam "birao nepostoječi broj"!!! kad maknem driver zvučne kartice,modem opet radi normalno.Probal sam naći rješenje u biosu,ali je to očito bilo najgluplje mjesto gdje bi mogao tražiti rješenje.Sada kad idem na internet svaki put moram deinstalirati driver zvučne kartice da mi modem proradi...E,DA...modem je INTEL 537 V.90,V.92
Naravno, probao si sa ručnim namještanjem IRQ u BIOS-u?
Staro 19.12.2003., 18:30   #9
tin.
Premium

tin.'s Avatar

Re: Re: Opet Opaki Problem-intel 537

Citiraj:
Originally posted by tor
Naravno, probao si sa ručnim namještanjem IRQ u BIOS-u?
Naravno !! Ali me modem uopće ne doživljava! sad sam deinstaliral karticu da se mogu spojiti na internet,pa kad bum slušal mjuzu bum ju ponovo instaliral.Ustvari,ni ovoj na matičnoj(AC97) ništ ne fali,ali sam iznenada izgubio zvuk na line in-u pa nemogu snimati s minidiska u kompjuter.Ova sound kartica na mojoj QDI je bila sasvim OK dok nije krepal ulaz.Zato sam popizdil i kupil novu PCI slo(u)t (čitaj slut,engl. kur...)C-Mediu za 60 kuna.
MA NEDAM VIŠE! Frajer u dučanu me uvjeraval da je to nekaj vrhunskog
Neznam zakaj mi je vrisnuo ulaz na matičnoj zvučnoj.Odjemput sam ostal bez ulaznog zvuka.

Staro 19.12.2003., 18:47   #10
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Re: Re: Re: Opet Opaki Problem-intel 537

Citiraj:
Naravno !! Ali me modem uopće ne doživljava! sad sam deinstaliral karticu da se mogu spojiti na internet,pa kad bum slušal mjuzu bum ju ponovo instaliral.Ustvari,ni ovoj na matičnoj(AC97) ništ ne fali,ali sam iznenada izgubio zvuk na line in-u pa nemogu snimati s minidiska u kompjuter.Ova sound kartica na mojoj QDI je bila sasvim OK dok nije krepal ulaz.Zato sam popizdil i kupil novu PCI slo(u)t (čitaj slut,engl. kur...)C-Mediu za 60 kuna.
MA NEDAM VIŠE! Frajer u dučanu me uvjeraval da je to nekaj vrhunskog
Neznam zakaj mi je vrisnuo ulaz na matičnoj zvučnoj.Odjemput sam ostal bez ulaznog zvuka.
Ah, radosti profesije
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 19.12.2003., 18:56   #11
tin.
Premium

tin.'s Avatar

Citiraj:
Originally posted by tor
A ja bih se baš kladio da bi... Vjerojatno ti se kolju "zvučni" dijelovi modema i C-medie. Nešto slično sam imao s motorolinim modem i istom tom karticom. Rješio stvar s driverima za ME (pod XP), dodavanjem jednog reda i .ini fajl od modema i to je bilo to. Osim dva tjedna provedenih na poslu surfajuči netom u potrazi za rješenjem....

DA !!!!! KOLJU MI SE ZVUČNI DIJELOVI !!!! ...ali ovaj drugi dio poruke o "dodavanju jednog dijela reda(nečega) i .ini fajla modema uopće ne kužim...FAKAT SAM BLESAV ! Ne plivam u tim vodama!

Staro 19.12.2003., 19:19   #12
Stormeye
Billy lives forever

Stormeye's Avatar

Bolje za tebe (u neku ruku)
Staro 19.12.2003., 19:48   #13
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
DA !!!!! KOLJU MI SE ZVUČNI DIJELOVI !!!! ...ali ovaj drugi dio poruke o "dodavanju jednog dijela reda(nečega) i .ini fajla modema uopće ne kužim...FAKAT SAM BLESAV ! Ne plivam u tim vodama!
Ma niš posebno. Našao na netu, ubaciš u jedan fajl od drivera za modem. Ali to je za motorolin chipset bilo iovako.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno