|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2003
|
![]() Imam problem kod startanja kompjutera. Svaki put kad ga upalim ne podigne se ni bios ni windowsi. Upali se ventilator i led diska i napajanja i to je to. Moram ga 2 ili 3 puta isključit i ponovo uključit da bi startao kako treba (resetiranje isto ne pomaže). Pomozite! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Koja ploča? Koji hardver?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
ms8127c (266), amd xp1900, 512sdram, radeon 9200, seagate 40gb |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Bit će ili da je ploča (vjerojatno) ili napajanje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
no name napajanje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
MS 300W |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Iz Autronica ili HGŠrota? Prije nego svi popljujemo napajanje, može bit da se grafa i matična kolju, imao sam i ja takvih problema. Ako imaš FireWire, isključi ga, Init Display First stavi na AGP, frekvu AGP-a na 66, agp aperture size na 128 ili 256, USB uređaje isključi u BIOS-u ako ih nemaš (miš i tipkovnicu), power on after power fail int former sts. Kod IRQ portov, stavi resources na manual, irq 10 reserved i int pin 1 asingment 10. Ne znam hoće li ti pomoći, ali vrijedi pokušati. ![]() E, da, MIJENJAJ NAPAJANJE ŠTO PRIJE!!! Frendu mi je skurilo cijeli komp. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Probaj slijedece, iskopcaj iz struje, naparvi clear CMOS, i pokusaj tako
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Ajoj kaj vi jebete čovjeka, ovdje se 1001% radi ili o hladnom lemu na matičnoj ili o lošem napajanju. Neka ahmed prvo proba staviti drugo napajanje po mogucnosti da nije JNC, MAXPOWER, MS pa ako je stvar ista neka odnese kod nekog frenda samo maticnu i provjeri dali je ista situacija, ako je neka zamjeni matičnu! p.s: citamo se kasnije moram sam mrma gibat ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
Je, to ste mislili kad mi 9800 nije htio proraditi jerbo imam preslabo napajanje... Ali nije MS AOpen, možda je marac u pravu... Mrzim ova daljinska dijagnosticiranja... Probaj odspojiti sve što ti ne treba (CD, HDD, zvučnu, modem, ma sve osim matične, proca,memorije i grafe) i tad startaj komp i pogledaj da li radi sranja. Da li ti se takve gluposti događaju kad radiš jedno dva-tri sata na kompu pa ga izgasiš i ponovo ga upališ za recimo minutu dvije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
Pokušao sam ovo šta je sky rekao ali nije imalo efekta, stavio sam i drugu ploču i sve je ok radilo. Pretpostavljam da je onda matična zeznuta. Mislim da je još pod garancijom pa ću se prošetat do servisa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
Onda je to to. Pukni ploču na servis. Marac, bio si u pravu. Evo ![]() |
![]() |
![]() |
|
|