|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2007
|
WTF ? ..puca veza..
Eh ovako..imam mali problemčić..situacija je sljedeća: 4 kompa umrežena, sve super funkcioniralo do prije nekoliko dana.. ..dešava se to da, kad mrežu "opteretim", mrežna kartica na mom kompu se jednostavno isključi govoreći da je "network cable unplugged" ?! ..i kad prekinem to nekakvo "opterećenje", vraća se u normalu.. ..probao sam sve i sva..pregledao sam kablove pa čak i zamjenio karticu misleći da je u njoj problem i ništa.. ![]() ..zna li netko riješenje ovog problema ? ..inače, vrlo dobar forum..čitam vas već duže vrijeme pa reko' da se regam i ja..! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Write in ©
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
![]() Nego, budi malo precizniji...kako to misliš opteretiti? Daj nekakve specifikacije mreže, opiši topologiju. Teško da ćeš tako malu mrežu opteretiti nekakvim prometom, a pogotovo ako je mreža switchana. Da li ti je to karakteristično za cijelu mrežu ili samo jedno računalo? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Pod tim "opteretiti" mislim kad kopiram neke ogromne fajlove.. ![]() ![]() Da, to se dešava samo na mom kompu. Hmm, zanimljivo.. Otišao sam u properties od mrežne i u advanced postavkama sam promijenio value sa AutoSense na 10BaseT Full_Duplex i više ne dolazi do pucanja..!?! ...sad sam stvarno zbunjen.. ..opis mreže..pa nije nešto komplicirana mreža..četiri mašine spojene preko 5 portnog switcha..na petom portu spojen Siemensov ADSL ethernet modem..klasika.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Write in ©
|
Citiraj:
Ok, sada stavi na 100Mbps FullDuplex (ako ti to podržava Switch) na sva računala u LANu. Inače pitao sam za topologiju jer sam sumnjao da imaš hub a ne switch. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Hmm.. Stavio sam na 100BaseT Full_Duplex i opet banana.. ![]() ..na drugim strojevima je na AutoSense.. ..a switch je neki Dlink-ov 10/100 tako da.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Write in ©
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
..je, stavljeno je.. ..ma čudi me to jer je prije sve radilo bez problema..znači na 100 FullDuplex..i jednog dana je nestalo struje a kompovi su radili..i kad je struja došla, mrežna kartica na jednom kompu je izgorila a na mom se pojavio ovaj problem.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Write in ©
|
Citiraj:
Ništa, ovo ti je dobra škola da si čopš neki UPS i produžni sa zaštitom od udara groma! ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|