|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
ARP cache?
alo ekipa,help..na netu sam preko kablovske,kad palim komp,odma sam onlline...( inace)..sad kad upalim,ne konektira se na net,a kad kliknem u connection na repair, kaze da ne moze ocistiti ARP ceche, al mi ipak konektiranje uspije..kako da to riješim...sa providerom je izgleda sve ok..a ja sam nedavno cacko po service-u i iskljucivo nepotrebne servise.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
reinstalacija mrezne kartice bi ti mogla pomoci. ARP je naime protokol koji povezuje 2 mrezna sloja. konektiranje ti uspjeva jer ne koristis DHCP, u suprotnom to nebi funkcioniralo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
disejblaj si "routing and remote access" u servisima (control panel, administrative tools, services, nadjes routing and remote access, desni klik, stop, disable) ako ti to ne pomogne trebas pocistit arp cache (arp = address resolution protocol, jezikom laika tablica koja povezuje mac adrese sa ip adresama). komanda je kobasa, vidi da li ti radi ovo, ako ne, javi se pa cemo onda pisati dalje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
nazalost..ne fercera...ista stvar se dogadja.....sto dalje da gruntam?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PC Ekspert
|
start - run - cmd netsh interface ip delete arpcache to je redosljed komandi da ti jednom pocisti arp cache ako hoces mozes si napraviti scheduled task da ti to radi automatski svakih 5 minuta komanda iz prompta je schtasks /create /sc minute /mo 5 /tn arpflush /tr c:\windows\system32\netsh\interface\ip\delete\arpcache onda te trazi password od masine, upises ju i to je to. ako nemas password na masini provjeri si u local security policy-u da li smijes raditi scheduled taskove bez passworda (moras dozvoliti da se smije). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]() obožavam staru gardu. jedini ljudi koji još uvijek takve stvari odrađuju iz konzole (odakle je jedino moguće napraviti kako spada)... zakooooon. "kaj će ti repair network connection kad imaš ipconfig /renew" ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
PC Ekspert
|
nemojte me tolko hvalit ***ate bum se umislil |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas