|
![]() |
#1 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Datum registracije: Dec 2006
|
Overclockanje pojedinih komponenti.....
Trebam vašu pomoć oko overclockanja....samo želim što bolje performanse.....igre.... evo krntije : ![]() intel p4 2,41 ghz asrock p4i65g radeon 9600 xt 256 mb-a, 128bita (mislim da je frekvencija 300,500) 1024 mb-a (2*512) 400 mhz-a al radi na 333 ostalo nije bitno....(bar mislim) svi ventilatori su standardni... ako vas još šta zanima samo pitajte ![]() btw. komp se treba optimizirat za igru Americas Army... u igri mi je sve na very low i rezolucija 800*600 , uglavnom sve na najmanje i 1 na 1 je katastrofa fps (manje od 20) u windowsima su mi svi procesi isključeni više od pola servisa i izgled je stavljen onako kao u 98-ici, stvarno sma sve pokušo a sad izgleda da moram clockat ono što se da ... I da li se uopče isplati overclockat ? hvala... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Leteći medvjedić
Datum registracije: Jun 2006
|
Iz grafičke nečeš moći previše izvuči, ako se dobro sječam 256mb su se slabije oc-ale |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
ploča je dobra ![]() OC procesora: -uđeš u bios potražiš stavku CPU speed (CPU frequency) koja bi trebala biti na 100mhz i dižeš ju po 1mhz spremiš postavke izađeš iz biosa, ako se sistem normalno digne ponavljaš... -CPU/Memory frequency staviš 1:1 ili auto -PCI/AGP(33/66mhz) to ti treba biti zaključano -CPU Vcore ne diraš tako dugo dok ti se sistem neče podignuti ili postaje nestabilan i tada povećavaš po max. 0,025V.. pri tome prati temperaturu procesora koja nebi smjela prolaziti 60°C! a što se tiče grafe imaš program ATITool on ti sam nađe max. takt za GPU odnosno memoriju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
Imam tu istu matičnu i njen bios nema opcije za podešavanje omjera FSB-a i RAM-a a ni za voltažu. Niti igdje piše o frekvama PCI/AGP a kamoli jel lockan ili unlockan.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|