|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
![]() Postovanje. Imam jedan problem koji mi zadaje glavobolje zadnja 2 tjedna i molio bih za savjet. Naime nedavno sam uzeo nove komponente kako bih sebi sastavio jednu pristojnu masinu. Imao sam vec 2 HDD Seagate, jedan 40 GB, drugi 160 GB (IDE). Sada sam uzeo jos jedan Seagate 320 GB 7200.10 (sata). Nakon sto sam sve komponente pospajao i instalirao Win, na novi HDD, nakon 36h rada performanse mu opadnu na 30%. Otisao sam do Ve-mila, da mi zamjenu i oni pogledaju hdd i daju mi novi isti Ponovim ja isto i sada nakon 18h isti problem. I sada sam vec puka, jer ne znam u cemu je problem!?? U subotu cu uzeti opet hdd... ima li koristi? Prepostavljam da je problem u maticnoj, samo zasto i u cemu je stvar, ne znam? Inace Maticna ploca je ECS KA3MVP, napajanje Chieftec 550W, procesor amd dual core 4600, graficka Ati X1950Pro 512MB.... Eto.. molim vas pomozite, jer otkako sam kupio sve komponente i sastavio nisam posteno testirao makinju. Pozdravljam! - Edit: Temp HDD pri radu je iznosio ~35 C Zadnje izmijenjeno od: Sethoris. 26.04.2007. u 18:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
sto znaci opadnu performanse? nije mi bas jasna konstatacija... pogledaj da li ti je na disku ostao jumper... naime on kod seagate oznacava da je disk u Sata 150 modu iliti sata 1 pa ga makni i vidi sto se desava... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
Jumper sam maknuo, ali kasno, odnosno tek kad sam vidio da su preformane pale. Tako da i nakon skidanja jumpera, stvar je bila ista. (sad ne ogu zasigurno biti siguran je li stvar u tome, jer nisam maknuo odmah na pocetku instaliranja HDD-a) > U Ve-mila mi prodavau pricu da cak postoji mogucnost da mi maticna ne podrzava 16 MB cache...? ![]() Ne znam, pokusavam naci po internetu, ovih zadnjih par dana nesto slicno sta bi mi pomoglo da rijesim problem, ali bezuspjesno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nije problem u jumperu, i s njim performanse moraju biti dobre, tj. jednake kao bez jumpera. Probaj zamijeniti kabele, napraviti clear CMOS odnosno resetirati BIOS... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
Nadam se da ce mi to rjesiti problem.... |
|
![]() |
![]() |