|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Kako da proširim primarnu particiju
Na pc-u imam hard od 80GB. Imam dvije particije, prva je primarna (C od 20GB, druga proširena (D od 60GB. Sad šta bi htio da s ove d particiji prebaciti par GB na C: jel mi na c particiji fali, koristim xp i imam PowerQuest PartitionMagic Version 8.0 program. Pa bi molio nekog da mi pojasni kako to napraviti. Probao sam sa partition magic kod opcije resize a partition, no nije mi uspjelo. Kada hoću da unesem new size fot partition on meni nudi onu koja je več njegova najveća, znači njegova trenutna veličina C diska. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
jednostavno, bootaš sa partition magic medija, ondadesni klik na d particiju, resize/move, postavis novu velicinu, ali mices sa lijeve strane u desno. zatim desni klik na c particiju, opet resize/move i prosiris ju koliko ide (udesno), apply i cekas da zabrsi, reboot nakon toga i to bi trebalo biti to. ako nikada to nisi radio iz zeke na nekom stroju mozda bi bilo pametno da ti netko sa malo iskustva to napravi, da se i za***at stvar sa PQM-om |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
evo sad ču nabacit koji screenshot možda dođemo do nekog riješenja, i jel se baš mora boot sa partition magic, zar ne može onako iz windowsa. http://img337.imageshack.us/my.php?image=magicyj8.jpg - ovo je kad kliknem na d disk resize/move http://img164.imageshack.us/my.php?image=magic2bd1.jpg - a ovo kad kliknem na c disk. Nešto sam jednom pokušo ali koliko je on meni dozvoljavo da prebacim, a kroz slike vidiš malo, i ovaj nisam nikad boot radio sa partition tj jesam radio boot ali nisam išo dalje dijelio particije, uglavnom princip znam ali kako on meni ne dozvoljava da ja prebacim 2-4 GB kad mi je toliko ostalo trenutno na d disku. To možda prvo trebam oduzet od diska pa da onda mi ponudi više za c particiju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PC Ekspert
|
nemoj raidit iz windowsa, zbootaj fino sa disketa ili cd-a i onda radi. tako i tako ce ti on to raditi tek nakon reboota, ali taj nacin "iz windowsa" je meni napravio sranje vise puta nego sto mi se svidja. edit: pa ti uopce nemas mjesta na disku covjece ![]() salu na stranu, svi se mi snalazimo kako znamo i umijemo ali ovo je ipak malo pretjerano. napravi si mjesta za manipulaciju i onda se kreni igrat s PQM-om i ponavljam, NE raditi iz windowsa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
evo sredio sam malo mjesta na disku još si moram nabavit neki hard za 40GB da napravim backup, inače sam mi nudi da proširim particiju c do 34GB kako sam pobriso 20GB sa d diska. Ovaj nastojat ču kroz boot radit, i pitam te da li imam taj partition magic na hiren boot alatu, i ovaj ako ne kako ili ima li gdje na netu kako da spržim bootabilni partition magig, da mogu bootat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
PC Ekspert
|
PQ magic je komercijalni software, a hiren's boot cd je koliko znam sve free, dakle na hiren's boot cd-u nema. Sto se tice "nabavke", to nije tema za ovaj forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Hiren's nije free jer na njemu ima i komercijalnih programa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
PC Ekspert
|
cool, eto odgovora |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ja sam si to napravil, ali iz windowsa i nikaj nije bilo. Normalno mi je posle radilo sve, sam kaj ja nisam primarnu povečaval neko sam spajal 2 particije na drugom disku i to s Partition Magic-om. Al rekli su da je acronis disk director bolji pa od sad to radim s njim.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Da ne otvaram novu temu, imam i ja sličan problem, imam disk od 120 gb, i tri particije, na jednoj je windows, i druge dvije su za ostale gluposti, ova particija za windows mi postala mala i probao sam skinut prostora sa ove dvije particije i prebacit na windows, ali ne ide, probo sam i iz windowsa a iz dosa, pokaže mi da ima previše errora i da mi nemože smanjit prostor particije... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|