Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.04.2007., 14:39   #1
Veka
Premium

Datum registracije: Apr 2007
Koji router (za wlan)

Molio bi preporuke za wlan router. Zasad sam na žici no kak sam kupio laptop umrežio bi sltolno s laptopom te da mogu na net pa ne znam koji router uzeti.
Preporuke su za siemens se555 pa me zanima da li ga preporučujete. Da li se na njega može spojiti i preko žice jer mi komp nema wlan. Te koliko se kreće cijena otprilike preko oglasa.
Staro 23.04.2007., 16:54   #2
focal
Premium
Moj komp

focal's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
simens je tesko smece ..pa neka govori ko sta god oce...prijatelj mi radi u t-coma(adsl ugrađuje) i savki misec zamini po 10simensa jel crkavaju samo tako...
focal je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.04.2007., 19:38   #3
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
ma, dobar bude i taj siemens ako nebu nekaj ozbiljnije radil s mrežom...
tak sam staroj na poslu slozil taj ruter i vec 3 mjeseca bez problema dela
domis je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2007., 20:35   #4
Stipezd
Premium
Moj komp

Stipezd's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Da neotvaram novu temu,triba mi usb adapter,dobio sam jedan od t-coma s siemensom SE555,neki Gigaset adapter 108,meni triba nesto slicno tome,(ovaj kosta 500kn u t-coma),da nije tako skup,za brzinu od 108 mbit/s,jel bi mogli uopce oni radit skupa,molim preporuku....
Stipezd je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2007., 22:31   #5
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor focal Pregled postova
simens je tesko smece ..pa neka govori ko sta god oce...prijatelj mi radi u t-coma(adsl ugrađuje) i savki misec zamini po 10simensa jel crkavaju samo tako...
pitanje koje siemense mjenja, se555 je dobar router. ao stručnosti montera bolje da nepričamo....

Citiraj:
Autor Stipezd Pregled postova
Da neotvaram novu temu,triba mi usb adapter,dobio sam jedan od t-coma s siemensom SE555,neki Gigaset adapter 108,meni triba nesto slicno tome,(ovaj kosta 500kn u t-coma),da nije tako skup,za brzinu od 108 mbit/s,jel bi mogli uopce oni radit skupa,molim preporuku....
ljudi prodaju te 108-ice za cca 250 kn pa možeš nabaviti polovno. Možeš uzeti i 54-vorku, jer tih 108 ti ionako neigra neku ulogu a i software za nju je iskorišten od 54 modela tako da....

od drugih sličnih adaptera bolje niš ne uzimat, jer ti usb stickovi su katastrofa, onda bolje neku PCI karticu.
Darth Vader je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2007., 22:42   #6
Stipezd
Premium
Moj komp

Stipezd's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Pa ipak je razlika u brzini,duplo veca.... Ima sad kupiti taj Usb stick 54 za 250kn u t-coma.... Hmmmm.....
Stipezd je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2007., 22:50   #7
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Citiraj:
Autor Stipezd Pregled postova
Pa ipak je razlika u brzini,duplo veca.... Ima sad kupiti taj Usb stick 54 za 250kn u t-coma.... Hmmmm.....
ma joj ne zamarajh se s tim nikad nećeš dobiti tu brzinu tako da ti to neigra neku ulogu, ok ti je ovaj od 54.
Staro 24.04.2007., 17:42   #8
Veka
Premium

Datum registracije: Apr 2007
I na kraju nisam dobio odgovor. Koji router za wlan da kupim? Igra li marka veliku ulogu? Treba mi samo da se prek njega spajam na net i ponekad da umrežim tj povežem komp i laptop.
Staro 24.04.2007., 19:10   #9
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
siemens se555 prek te koma jer onda dobis i garanciju na njega
domis je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2007., 19:59   #10
Delta S4
She`s back...
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor d'beast Pregled postova
siemens se555 prek te koma jer onda dobis i garanciju na njega
Čini se da je HEP uspio shebati moj pouzdani 515se(radi, ali brzina skidanja oscilira i drži se na nekih 80kBs. Mislim da imam još jamstvo na njega(kod t-coma). Kakvi su izgledi da mi se515 zamjene sa se555, a ne sa nekom šugavom kasdom? Wažan mi je wireles, a čuo sam da tu kasda ne briljira...
EDIT: Hvala HEP!
Delta S4 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.04.2007., 07:31   #11
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Citiraj:
Autor Delta S4 Pregled postova
Čini se da je HEP uspio shebati moj pouzdani 515se(radi, ali brzina skidanja oscilira i drži se na nekih 80kBs. Mislim da imam još jamstvo na njega(kod t-coma). Kakvi su izgledi da mi se515 zamjene sa se555, a ne sa nekom šugavom kasdom? Wažan mi je wireles, a čuo sam da tu kasda ne briljira...
EDIT: Hvala HEP!

ne može ti se zamjeniti Kasdom jer je kasda kombo modem koji nema wireless a ti imaš Wlan tako da će ti mjenjati ili za se555, Zyxel, D-link . Šanse da se dokopaš se555 su 50/50 jer nešto slabo ima tih uređaja, jedino da nekako nažicaš montera da ti negdje iskopa.
Staro 25.04.2007., 09:05   #12
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Canyon - moja osobna preporuka.

Nemam iskustva sa drugim WiFi routerima - jerbo ovaj radi od trenutka kad sam ga uključio i to dobro !

Za konfiguraciju WEP-a mi je doduše trebalo malko vremena, ali to je bilo moje osobno neiskustvo.

Platio ga par sto kuna ( cca 200 ) prije kojih godinu dana - od onda sretno radi.

Jeftino i dobro riješenje.

Dlink - toplo NE preporučam - sa njihovim routerima ( žica ) i WiFi karticama sam imao samo problema. Govorim o igrama i packet lossu koji se događa sporadično u vremenskom bloku od 30 min.
Paske je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2007., 15:04   #13
Delta S4
She`s back...
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Darth Vader Pregled postova
ne može ti se zamjeniti Kasdom jer je kasda kombo modem koji nema wireless a ti imaš Wlan tako da će ti mjenjati ili za se555, Zyxel, D-link . Šanse da se dokopaš se555 su 50/50 jer nešto slabo ima tih uređaja, jedino da nekako nažicaš montera da ti negdje iskopa.
Thanks! Umirio si me ovim informacijama
Delta S4 je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2007., 17:23   #14
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Buffalo. Probija signal dalje i od legendarni Linksysa s modanim frimwareom, vrlo pouzdani i stabilni.
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno