Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.04.2007., 14:55   #1
vita
Premium
Moj komp

vita's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Windows update i driveri

Zanima me za update kad windows napravi update i da li ponudi driver za grafičku karticu, monitor, zvučnu karticu, ako ih ja nisam instalirao poslije instalacije windowsa xp, a zanima me i poslije instalacije viste.
I ako update ponudi da li su ti driveri dobri za sistem.
Nešto slićno sam probao kod viste i kad gledam u device manager od viste, primjer za matičnu ploču tj chipset MCH napravim kao search driver na internetu i ovaj, vista meni kaže da ona več ima najbolje drivere za to što tražim.
Jel dobro za sve ostalo da tako instaliram drivere, kod grafike me ne zanimaju nikakvi posebni efekti za igrice i ine stvari.
vita je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2007., 16:13   #2
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ono što ti nudi MS su generic driveri koji dolaze s operativnim sustavom ili kasnijom nadogradnjom putem windows updatea. U pravilu, njih koristiš ako proizvođač nije napravio posebne ili je ali ne rade kako spada itd. Uglavnom, ako ti je u device manageru sve OK, tj. nemaš žutih upitnika i uskličnika onda je sve OK instalirano i nema potrebe da radiš to.
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.04.2007., 17:45   #3
vita
Premium
Moj komp

vita's Avatar

Ma gle zapravo šta sam htio pitat, imam jedan laptop i mislim ne mogu naći na netu drivere za njegov chipset ali za vistu, pa šta misliš ako odem na update viste da li če on meni ponuditi neke drivere za chipset.
I to jesu generički driveri sa os xp to je meni jasno no vidi vista update mi je skinuo driver za zvučnu nekih 8 mb i za grafu samo driver (za 1600ati. )
Mislim jel bi trebo instalirat baš driver za grafičku koje sam dobio na cd-u ili mogu i ovi sa updatea biti dovoljno dobri.
Staro 24.04.2007., 17:51   #4
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ma OK su i ovi ako ti ne trebaju one naprednije funkcije u CP-u. Odi na update pa vidi što ti nudi...
tor je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2007., 18:00   #5
vita
Premium
Moj komp

vita's Avatar

Ma je ne trebaju mi, nego tražio sam za ASUS notebook A6Km neke driver eza chipset , ima za xp ali mi trebaju za vistu mada mislim da vista če nešto sama iskemijat, nisam ja još instaliro vistu na notebook. U planu mi je maybe pa zato pitam.
Za asus imam sve driver onako našo sam na netu ali nisam uspio za chipset, tako da valjda če update nešto nači ako ne i generički driveri.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno