|
![]() |
#1 |
dark seraphim
Datum registracije: Apr 2006
|
Problem, cudan zvuk iz MBO pod opterecenjem?
Konfa: 3500+, E6, s.939 MSI K8N Neo4-F (nForce4 Standard) Gigabyte 6600GT sa zalmanom 2x512MB Kingmax DDR @ DC Seagate 80GB SATA2 DVDRW LG H20L Chieftec 400W Problem: Dakle danas slozena konfa...problem je kad se ude u NFS:Carbon(u srijedu cu isprobati i ostalo) i pocne se igrati, maticna(ili nekaj drugo) pocne ispustati cudan zvuk, kao da se pece ili u tom stilu. Zvuk nije toliko intezivan i pojavljuje se samo kad se ude u igru, dakle optereti sistem... Isprobao sam pogasiti sve ventilatore, zvuk se i dalje cuje. Mislio sam mozda grafa, pa stavih svoju 7800GT, isto. Mozda napajanje, pa stavih svoj Seasonic S12 500W, isto. Temp proca je normalna, temp nforce-a isto... U cemu bi mogao biti problem? MBO? Jel itko ikad imao isti problem? Hvala, pozdrav! Mladen |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
Disk??
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
NFS intezivno koristi hdr. Dok sam imao 6600gt najviše se zagrijavala u nfs-u , a u neko doba bi se pocela slika zeleniti. Zalman lako ošteti jezgru na gpu-u i nategne grafin pcb. Meni se jedna Leadtek 6800 nakon instalacije Zalmana nategla i radila ok dugo vremena. Kad sam ga išao demontirati i pcb se poceo ravnati i čulo se krvckanje. Grafa više nikada nije proradila, a jezgra gpu-a je bila savršena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nema onda što drugo biti osim ploče, očito neki kondenzator zeza... Dobro pogledaj sve kondiće, možda se neki napuhao, a možeš i ostale elemente. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
dark seraphim
Datum registracije: Apr 2006
|
hm...hm...nova ploca...ganc nova iz adm-a...nemres bilivit! kud bas meni! zvao sam ih i to cu nositi na servis! heh, jel to uopce podleze garanciji??? grafa i psu rade savrseno, tak da jedino mbo ostaje. sutra idem k curi opet u dom, to sve spovaditi dole i staviti nazad, pa cu vidjeti...ak se ponovi nosim u fakin adm! psmtr... imam i problema sa novo kupljenim dvd romom, Plextor PX-130A...(na mojoj konfi!) win mi se dizu kao i kod one lajtonice, samo kaj sam sad isprobal sve moguce nacine jumpera i kabela...i isto...dizanje win-a preko minute i pola, bez njega cca 40 sec. sad trazim neki info na njihovoj stranici, kao i odlkljucat drive da se vrte dvd-i na 16x a ne sam na 8x...tch...nadam se da necu morat u links opet...vec me gledaju ne sam cudno nego i sa smjeskom... ...tch...uvijek naletim na nove kad rijesim stare probleme... hvala na odgovorima! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|