|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Downclock procesora?Zašto?
Iam jean problem, na sestrinom kompu...Kad palim komp, rijetko kad se uspije dić...Digne se samo kad izvadim bateriju ( i vratim) i onda se frek. procesora spusti sa 1400MHz na 1.05GHz...Pojma neam kaj bi to moglo bit i zašt se to događa? Konfiguracija je: AMD Athlon 1600+ 2x256mb ddr 9600se mbo pcchips 40gb wd caviar Nikad se ovo događalo nie, pa me sad to malo čudi.Zašt stalno bateriju moram vadit da bi se ovaj boot-o? Ajd ak znate kak bi se to riješit dalo...recite... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Kupi novu bateriju, jednostavno. Ova je otišla. A proc se downclocka jer matična učita defaulten postavke za FSB i ostalo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
nije poanta koja je defautna brzina sabirnice za taj procesor nego koja je defaultna brzina u biosu maticne. s obzirom da se radi o staroj ploci na koju su isli i duroni s fsb 100 logicno je da je default 100. nego, ako je prvi opis dobar to sve uopce nije tvoj problem. dakle, ako sam dobro razumio kada je sve podeseno ok (dakle fsb 133 itd) komp nece da se boota? boota se ispravno samo nakon reseta bios-a i kao posljedicom toga nizim clockom procesora? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Unutra ide CR2032 baterija, trebalo bi biti u Chipoteci ili kod bilo kojeg urara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
i kako ce mu to tocno pomoci da mu se win bootaju kada je i FSB ispravno podesen? ocito je da je problem negdje drugdje a ne u bateriji. uostalom, da baterija ne valja ne bi mu niti pamtilo postavke tako da u opce ne bi morao vaditi istu kako bi mu se FSB i ostalo resetiralo na default. sad sta i kako nemam ideje trenutno, previse sunca u glavu danas puklo. mozda neki edit kasnije kad se smirim ![]() ovako na silu jedino mi procesor pada na pamet, imao sam jednog s nezgodno okrhnutom jezgrom koji tako nikako nije htjeo raditi ispravno na 133. zavrsio je kao privjesak za kljuceve ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Da, nie do baterije...promijenio ju i opet neće radit...A ovo s othrknutom jezgrom...Ne znam, procesor nie uopće vađen van, glupo je da se jezgra sama od sebe odjednom otkrhne...A danas sam ga izvadio prvi put i nea nekog vidljivog oštećenja...? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|