|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
ati3duag.dll
Pozdrav svima, imam slijedeći problem: svako malo komp me izbacuje iz igra (Oblivion i WoW) uz blue screen koji kaže da je problem u fileu ati3duag.dll. Pretraživanjem po internetu vidio sam da je problem vrlo čest kod korisnika atijevih grafulja i da ga je vecina riješila instaliranjem novih drivera. Međutim, instalirao sam najnovije drivere (od Omege, preko 7.1. i 7.2. do 7.3.), reinstalirao Windowse i počupao skoro svu kosu u procesu jer mi to nije niti najmanje pomoglo. Može li možda biti problem što imam atijevu grafičku na ploči sa nvidijinim chipsetom? Ploča i grafička su slijedeće: Abit KN9S nVidia nForce 550, s. AM2, BUS 2000Mhz PCI-E SAPHIRE ATI Radeon X1650 Pro FR 256 mb Cijela konfiguracija je nova tako da nisam nista nadograđivao, a error koji mi se pojavljuje je: http://www.motodor.ru/aster/1.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Kakvo napajanje imaš, da li je komp clockan?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
|
Komp nije clockan, a napajanje je serijsko s kucistem (400 watta). Skidao sam razne dijagnosticke alate da provjerim dal mi se komp mozda previse zagrijava ili je problem u napajanju, ali sve je ispalo ok. Mislim da mi jos samo ostaje da probam rijesenje koje je predlozio zippo61. Makar sam vec reinstalirao vise verzija kompletnih drivera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Meni je par puta izbacilo takvu poruku i to samo kad sam preclockao komp. Imaš zadnji BIOS za ploču, SP2, zadnji DX? Provjeri da mem. postavke nisu "prezategnute"..
![]() |
#6 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Zaboravio sam jos nesto. Nakon sto ubacis taj dll file ocisti si sadrzaj Prefetch foldera ( C: Windows/Prefetch). Vrlo korisno nakon takvih i slicnih problema
![]() |
#7 |
Registered User
|
Stvar je u tome što je konfiguracija stara otprilike dva tjedna i nisam na njoj nista mijenjao. Gore je BIOS koji sam dobio s pločom a clockao komp još nisam. Već je i bio na servisu (u Hg-spotu) gdje su mi rekli da je stvar u zastarjelim driverima i memorijskom modulu s greškom. Driveri updateirani, memorijska pločica promijenjena, ali sve je ostalo na istom. Instalirani operacijski sustav je SP2, a danas ću isprobati reinstalirati taj file pa još javim rezultate. Zadnje izmijenjeno od: The13thMonkey. 04.04.2007. u 14:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Pokušao reinstalirati file ali mi Windowsi izbacuju error da ga vec upotrebljava neki drugi program. Pročitao sam negdje da je u većini slučajeva riječ o Firefoxu pa sam ga maknuo. No međutim file nisam uspio kopirati, opet se pojavljuje isti error da ga upotrebljava neki program. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
U safe modu ga kopiraj... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Koristi ovo kada imas takvih problema. Nadjes taj dll i unlockas ga i pobrises bez odlaska u SafeMode. Zatim ubaci taj novi, to bi ti trebalo pomoci
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Zippo hvala puno na savjetima, međutim nije pomoglo. Komp je radio jedan dan bez ikakvih errora i zamrzavanja, no danas se stvar ponavlja. Ostaje mi da testiram komponentu po komponentu na tuđem kompu pa da vidim ako je problem u hardwareu. Još jednom hvala svima na brzim odgovorima i želji da se pomogne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Pa ako imaš garanciju neka ti hg to riješi... |
![]() |
![]() |
|
|