|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
brz savjet molim - u vezi LCD
Da li su ovi monitori solidni za tu cijenu i koji od njih bi bio best buy: PHILIPS 190C7FS BENQ FP91GX FUJITSU L19-2 Svi su 19", a jedan od njih će biti kupljen ovdje: http://www.saturn.de/frontend/offer/...er&location=44 Od ovih sam samo Benq-a vidio da se spominje na forumu (u onoj tablici), a pretpostavljam da se izbor svodi na Benq-a i Fujitsu-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Izgleda da Fujitsu ima i zvučnike koji definitivno nisu potrebni - nadam se da nije to čimbenik koji ga cijenom izjednačava s Benq-om. Kod nas vidim da je Benq 1700kn, a Fujitsu 1865. Jel zna neko je ima monitora sličnih cijena u Metrou? Mislim da su kod nas tamo najpovoljniji... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Iako ima i najmanji kontrast? I mislim da je jos nesto imao najmanje (osim cijene), al sad jurim pa ne mogu pogledat.... ![]() Inace, kod na je Philips 1500, znatno jeftiniji od ovih (sto naravno ne mora nista znacit...). Hvala, jos koje misljenje je dobrodoslo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Čovjek
|
Gledaj, specifikacije monitora nisu nešto što bi trebalo previše utjecati na tvoju odluku oko izbora monitora. Mogu ti eventualno poslužiti kao generalna smjernica, ali nikako kao temelj za odabir modela. Kad bi bilo tako monitor bi bio nalakša komponenta za izabrati, a upravo je najdelikatnija. Proizvođači stalno mijenjaju načine mjerenja određenih vrijednosti (kako bi ih naravno prikazali boljima), tako da nema previše smisla ni uspoređivati specifikacije dva modela istog proizvođača, a kamoli modele različitih proizvođača. Znam monitore s preko 10ms response time koji imaju bolje ponašanje u igrama što se tiče ghostinga on nekih kojima piše 2ms itd. Uglavnom - zaboravi specifikacije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
I ja mislim da je Philips najbolji od predlozenih, takoder se slazem da su specifikacije suplja prica cist marketing, i netreba ih uopste gledati nego samo vjerovati iskustvu drugih korisnika i svojim ocima.
![]() |
#7 |
Premium
|
Ok, zahvaljujem. Onda cu frendu preporucit tog Philipsa. Kod nas u VeMilu taj navodno kosta 1500 kn, a na ostalim mjestima gdje ga ima (nabava.net) od 1700 pa na vise - jel se radi o istom modelu ili VeMil ima nesto drugo? Ako je stvarno 1500 onda se tog (za razliku od ova druga dva) niti ne isplati uzimat vani jer je razlika u cijeni samo 50-tak kuna.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
A hebiga, sad dobih informaciju da u tom ducanu imaju ove (tako da ono sto ja nadjoh na netu vise nije sigurno): FUJITSU-SIEMENS L19-6 SCALEO VIEW (jel to siroki? i nesto ga je tesko nac na googleu) (169 € u njemackoj) FUJITSU-SIEMENS L19-2 (189 € u njem) Postoji i neki LG za 200€, al nemam pojma o kojem se modelu radi...... Ako uz ove imaju i tog Philipsa, jel on i dalje ostaje br.1? A ak nemaju, jesu li ovi vrijedni novaca ili se za 200€ moze kod nas naci nesto bolje? U sljedeca 2 dana bi se moralo nesto kupit.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Jesam li spomenuo da mi savjet treba brzo? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Čovjek
|
Ma uzmi tog Philips i gotovo. Ionako su to sve lower class monitori, ne očekuj previše ni od jednog od njih. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Reko bi mu ja to, al sad mi se čini da je izbor ograničen na ta 2 Fujitsu Siemensa. Mislim da je jedan od njih jeftiniji 300 kuna nego kod nas (ili mozda i vise - ak je moguce da je tamo 169 eura, a tu 1850kn..), al ak se ovdje za iste novce moze dobit (u nas) jeftiniji, a bolji Philips onda to nema smisla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Evo mislim da ovog moze uzet za 189 eura - http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=4816 , sto je preko 450 kuna razlike..... Jel taj Philips kod nas 1500 (Ve-mil) ili 1700? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Zanemarimo sad sve ovo gore... S obzirom da ne pratim cijene monitora (ne kupujem ih baš prečesto ![]() Naime, frend se odlučio drugačije snać i čekat da cijene padnu pa da uzme nešto pošteno, jer je trenutna gornja granica 1500 kuna... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
E 'ježi ga'... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
Ja sam prošli tjedan uzeo tog Philips. 1750 kn u Autronicu i zadovoljan sam. Razmisli i o 190S7, isto dobar monitor i jeftiniji za 20 kn.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|