|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
Pomoć oko LCD-a za photoshop i video montažu
dakle treba mi LCD za photoshop i video montažu 20" ili veći. mogu izdvojiti oko 3700 kn - što se može kupiti za tu lovu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
S obzirom na to što si naveo idealan je HP LP 2065. Jako dobar monitor za svoj cjenovni razred, 1600x1200 rezolucija, S-IPS matrica, dobar prikaz boja, odlični kutevi gledanja...Naravno, za grafiku / photo editing etc. postoje i bolji monitori, ali koštaju puno više, tako da ti definitivmo ne ulaze u budget. HP LP 2065 je stvarno idealan izbor za tebe. U npr. M-Computers košta točno 3700kn, tako da ti i s te strane odgovara. Mislim da tu nemaš što puno razmišljati, taj monitor se stvarno isplati kupiti. E sad, ukoliko bi htio 20" widescreen monitor (1680 x 1050 rezolucija), tada bih ti preporučio NEC 20WGX2. To je također odličan monitor, trenutno najbolji 20" widescreen monitor na tržištu. Također koristi S-IPS matricu, ima odlične kuteve gledanja, te jako dobar prikaz boja. Taj model je nešto skuplji od tvog zadanog budgeta (košta između 4000-4200kn). I jedan i drugi monitor su jako dobri (za svoj cjenovni rang) i nećeš pogriješiti ako uzmeš ijedan od njih, samo vidi koja ti rezolucija više odgovara. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
hvala - cuo sam odlicnih stvari o tom nec-u ![]() ako bih se malo kreditirao pa npr. navukao na 6000 kn - što se tu otvara ? neki moji izbori su : 1. Dell 2007WFP 2. Dell 2407WFP - taj mi baš super ali košta 3. Viewsonic VG2230wm 4. Samsung SyncMaster 215TW 5. NEC 20WGX2 što odabrati između ovih 5 ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Najbolju kvalitetu slike ima defitivno NEC 20WGX2. Svi ostali su slabiji od njega. Od ovih ostalih bi jedino 2407 uzeo u obzir, ali samo zbog njegove rzolucije (1920x1200), budući da ima osjetno lošiju sliku od NEC-a (koristi S-PVA matricu). Ne znam, ja bih se na tvojem mjestu koncentrirao na ona dva modela koje sam i prvi put preporučio - NEC 20WGX2 ili HP LP 2065. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
ipak kupio dell 2007wfp sa s-ips matricom. nakon malo kalibracije - prezadovoljan ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|